Kabinet verhoogt PFAS-norm

Het kabinet wil de 'PFAS-norm' verhogen om de bouw weer op gang te brengen. De norm wordt verhoogt naar 0,8 microgram per kilo grond. Op het moment is de norm 0,1 microgram.

Bron

Deel dit topic

Reacties

+1
Arum
😀
+6
Farmer_
Dan kan dat met de N ook.
+1
Pluto
Zou dit ECHT helpen ?????. Of is nu de stikstof de blokkeer factor ??. Er zijn NOG steeds geen uitstoot cijfers van deze sectoren .
milkman1
Tis niet alleen de norm, maar ook al heb je een halve kuub grond die je wilt vervoeren. Dat moet al onderzocht worden en die onderzoekkosten maken het zo duur....
Indrukwekkend , wat een gezever !!!
Adaptief boeren
Lekker zeker advies van RIVM🧐
BertK
@Adaptief boeren rivm adviseerde voordat 0,1 werd vastgesteld 3 tot 6. Ben benieuwd hoeveel 0,8 dan helpt. Onderzoekscapaciteit is nog ff een dingetje.

Wat doen ze aan de toepassing ervan of blijven ze dweilen met de kraan open?
Fred4130
Ze zullen in het Haagse wel even gedikdakt hebben met de dikke directeuren van 's lands grootste bouwbedrijven. Tzt een mooi goed betaald bijbaantje bij zo'n bedrijf is altijd meegenomen natuurlijk, dat gaat ze in de landbouw niet lukken dus die maar laten bloeden..(.cynische mode off)
Tijdje de pfas norm bewust laag houden om te laten zien dat ze niet alleen de agrarische sector willen aanpakken voor een ''beter milieu''

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bouw en grond geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN