Vlaamse minister ziet geen heil in verplichte afbouw veestapel

Als het van Vlaams landbouwminister Hilde Crevits (CD&V) afhangt, dan is een verplichte daling van de veestapel niet aan de orde. “Door de innovatieve manier waarop we hier met het voeder van koeien omgaan, is de methaanuitstoot van koeien laag. Ik vind het een beetje hypocriet om hier dan het aantal koeien te verminderen, terwijl in andere landen onze productie wordt overgenomen waar die maatregelen niet worden genomen. Dan kies ik liever voor onze eigen boeren en onze eigen koeien”, zei de minister in De Afspraak op Canvas.

De boerenprotesten in onze buurlanden waren de aanleiding voor het presentatrice Phara de Aguirre om Hilde Crevits uit te nodigen in de studio. Dat Vlaanderen daar tot nu toe van gespaard bleef, noemt de minister niet haar verdienste. “Mijn respect voor de boeren neemt nog elke dag toe. Met één procent zorgen ze voor de voeding van 99 procent van onze bevolking. De inspanningen die landbouwers leveren zijn spectaculair, maar de uitdagingen zijn dat ook”, klinkt het.

Deel dit topic

Reacties

+4
de Haas
Domme Belgen wordt er dan altijd gezegd. Wie is hier nou dom!
paul1

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0