Stikstof-reductie in de veehouderij: van varkenstoilet tot koeienluier

Nederland telt miljoenen koeien, kippen en varkens en die poepen en plassen heel wat af. Daardoor zijn deze boerderijdieren een van de grootste veroorzakers van het stikstofprobleem. Innovatieve bedrijven zoeken naar oplossingen. "Wij houden ons bezig met het gezeik van koeien."

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Dit is een leuke:

Agri Suits – koeienluier

Peter Hendriks werkt aan een luier voor koeien. Hij is net terug uit Kosovo voor de ontwikkeling ervan. Hendriks' drijfveer is niet het oplossen van het stikstofprobleem. "Ik wilde de leefomstandigheden in de stal verbeteren. Koeien staan in hun eigen uitwerpselen. Ze kunnen uitglijden en ontstekingen krijgen. Koeien worden vaak maar 4,5 jaar oud", legt Hendriks uit.

Dat hij met zijn koeienluier mest en urine gescheiden blijven waardoor er geen stikstof wordt uitgestoten, ziet hij als bijvangst. "De urine wordt opgevangen in 'de Suit' en automatisch geleegd tijdens het melken en het eten", zegt Hendriks. Zuivere urine kan worden gebruikt in de farmaceutische industrie. "Je kunt van urine zelfs trouwjurken maken", aldus Hendriks. De urine zou zelfs een tweede inkomstenbron kunnen worden voor melkboeren, volgens Hendriks.

kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Grasbaal:
Dit is een leuke:

Ach, je moet er van houden.....
kwarkje
@Grasbaal niks leuks aan
Ook Den Haag leutert graag mee over deze onzin
Voor je het weet verplichten ze je een sanitaire ruimte te bouwen in je melkveestal
Technisch kan er best veel maar kijk ook eens achterom hoeveel shit dat opgeleverd heeft
Technische oplossingen zijn niet het antwoord op een gemaakt probleem
Enkel een verdienmodel voor de leverancier
Wiecher
Wordt wel lastig.. Tochtige koeien alleen al maken dit onmogelijk.. etc, etc, etc..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's varkens , koeien en kippen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN