Afzettingsprocedure starten tegen Calon?

Misschien een extreme maatregel, maar wat hij zegt in media staat bijna haaks op dat wat boeren willen.
Even was er hoop door aktie van Agractie en FDF waar de LTO langzaam toezegging aan gaf maar elke keer wanneer ik Calon hoor , hoor ik een D66/Groen Links geluid .
Calon maakt de LTO kapot! De LTO is regionaal goed ! Maar landelijk bagger, ze laten zich door Den Haag (op loopafstand) totaal beïnvloeden, hoewel ze denken lobby werk te verrichten zie je eerder dat dit andersom gebeurt.

Nu is er zoveel gebeurt dat het tijd is voor boegbeelden die wel 100% voor belangen boer /tuinder /akkerbouwer opkomen.

Laatste vooringenomen enquête over klimaat waarin geen klimaatkritische noot mogelijk is , allemaal framing om toch dat beleid van hogerhand op ons hardwerkende mensen door te drukken.

Calon wil net als Tjeerd de Groot, mee waaien met de meesten de heersers het grote geld, niet voor trots rechtvaardigheid en belangenbehartiging .Ze zijn een speelbal van politiek links zonder dat ze het zelf door hebben.

Dus nu tijd voor een nieuwe top !

Deel dit topic

Reacties

willieoranje
+5
van Ittersum
Kind met het badwater weggooien (netwerk en connecties) is dat slim in dit stadia van de crisis ?

Had je de afgelopen maanden iedereen binnen onze gelederen maar weggestuurd (wie heeft niet even op het schavot gestaan) waar hadden we dan gestaan? Wel duidelijk dat we zelf in een enorme impasse zitten. Opeens zijn er 13 organisaties die zichzelf belangrijk genoeg vinden om een zetel op te eisen binnen het collectief . Toch wel een duidelijk overeenkomst met de huidige politieke toneel en wat zijn we toch blij he met al die verschillende partijen. Nooit een duidelijk visie, nooit een duidelijk besluit alleen maar chaos, nog ingewikkelder en we wijzen maar constant naar elkaar.

Nu even rust in onze eigen tent. Betere advies bestaat niet.
+2
hans1980
@van Ittersum een andere reactie had ik niet verwacht!
Nee niet kind/badwater geneuzel, hij Marc Calon eruit !
+4
de jonge
@van Ittersum alsjeblieft van ittersem hoe kun je of zo naief zijn of ben je nou zo van het pappen en nathouden systeem. allemachtig.wie heeft niet EVEN op het schavot gestaan?? man man ben je vergeten wat de man al allemaal aangericht heeft met zijn klankgeluiden alvorens hij deze dwaze uitspraak weer eens deed.
+11
Jan S
😀
+5
Achso
@van Ittersumvolgens mij is er door het collectief een aardig duidelijke visie neergezet. En wanneer moet je dan iemand op non-actief zetten?
Als het kind continue in het badwater schijt, kun je besluiten om het kind eens flink bij de oortjes te pakken
+2
klant
+5
mlkvhoudr
@klant we hebben een prikker met een nieuw woordje in ons midden 😄

(klik om te vergroten)

+1
Weidezicht
@van Ittersum uw verhaal klopt als een bus, maar het is juist calon die telkens niet doet wat u wilt
Quote Reactie van @van Ittersum:
Nooit een duidelijk visie, nooit een duidelijk besluit alleen maar chaos, nog ingewikkelder en we wijzen maar constant naar elkaar.

Ik moet zeggen dat je hier een hele rake beschrijving geeft van de LTO!
arjen90
@Ян де веехоудер Kom jij uit Oekraïne?
+16
Dairyfarmers
Calon =tjeerd de groot 2.0
de hoef
Quote Reactie van @Dairyfarmers:
Calon =tjeerd de groot 2.0

dat klopt ,maar ze hebben samen meer te vertellen dan wij boeren
hans1980
@de hoef als datgene wat ze vertellen maar pro-boer is
de hoef
@hans1980 we hebben lang geleden al verloren
+11
George
@de hoef Inderdaad Hoef dat is een juiste conclusie! We hebben lang geleden al verloren. Door dit zelfde soort onderkruipers , dit soort volk als Calon en andere gladde baantjesjagers van LTO en consorten.
cowboys
@George juist eerst moet er ongedierte geruimd worden in de eigen organisaties.
BertK
Netwerk en connecties hebben alleen zin mits de juiste boodschap wordt overgebracht.

Genoemd bericht is dit niet gelukt. Geeft weinig vertrouwen voor de rest van de boodschappen, mede gezien ervaringen afgelopen jaar.

Maar verras ons eens positief? Wel in verhouding graag. @van Ittersum
van Ittersum
Prima zoek het lekker uit, probleem zijn hun niet maar de mensen daaronder , mijn collega’s dus. Helaas maar waar. Per ca 1000 boeren bijna een organisatie bij de minister aan tafel.... wakker worden!!!! Gaat nergens meer over, na Calon is de volgende ook verkeerd dat weet je nu al, je hoeft niet eens te 1 te benoemen. Zijn houdbaarheidsdatum is toch maar kort.... en hoe komt dat? Stel eens simpel dat soort vragen Rabobank, Campina, LTO , en enz uiteindelijk zijn ze allemaal verkeerd, of ...? Wie is er dan naïef?
+4
BertK
@van Ittersum Wat lto met Calon doet, moet zij weten. Zelf heb ik vorige maand de conclusie getrokken dat ik me niet langer door een organisatie laat vertegenwoordigen die mijn belangen niet behartigt. Betaal niet mee aan mijn eigen ondergang.

Belastingdienst zie ik weer anders.
hans1980
@van Ittersum lul niet zo dom , lto is van onder af aan goed , top en met name Calon doet uitspraken die haaks staan op wat we willen (niet willen)

Om nu van alles en nog wat erbij te typen hou het kort en duidelijk
van Ittersum
@hans1980 jij komt/uit met deze onzin... je ondermijnt je eigen organisatie(dus die leden van onderuit) door niet intern maar dit direct openbaar te uiten....

Hij is uiteindelijk gekozen door wie... juist
+1
BertK
@van Ittersum Daar heb ik geen actieve herinnering aan ....

Kiest bestuur niet haar eigen voorzitter?
Quote Reactie van @van Ittersum:
jij komt/uit met deze onzin... je ondermijnt je eigen organisatie door niet intern maar dit direct openbaar te uiten....Hij is uiteindelijk gekozen door wie... juist

Jij leeft kennelijk nog steeds in dromenland! Lang niet iedereen is lid van LTO en het is ook absoluut niet mijn organisatie, laat dat duidelijk zijn! En door wie Calon gekozen is weet ik niet, ik heb in elk geval niet op hem gestemd en ik voel me ook absoluut niet door hem vertegenwoordigd.
mlkvhoudr
@Ян де веехоудер vrij logisch als je geen lid bent verder nog goede punten?
de hoef
@mlkvhoudr ik verslik me constant in zijn naam
+1
Erik!!1979
@hans1980 je vergist je. De leden kiezen hun leider. Als de leden het niet eens zijn hadden ze hun lidmaatschap wel opgezegd. Jammer genoeg houden LTO bestuurders zich nooit aan het woord. Anders waren er veel uitgezet voor i&r fraude en andere dubieuze zaken. Dat zou behoorlijk zelf reinigend zijn. Continue naar de boodschapper (calon) wijzen heeft geen zin. Probeem ligt bij de leden (Als het een probleem is) omdat die het zo willen. Anders waren ze namelijk geen lid!
hans1980
@Erik!!1979 wie is er nog lid dan?
Hou hem de hand maar boven het hoofd dan gaat het groenlinks d66 beleid snel
+1
Erik!!1979
@hans1980 ik ben nooit lid geweest. Mijn vader heeft in de jaren 90 lidmaatschap opgezegd wegens naai streken. Bestuurders aan spreken heeft geen zin. Die doen blijkbaar wat de leden willen. Al is het maar 1 lid. Dan moet je maar zorgen dat ook dat lid niet meer achter dit soort mensen staan. (Ik zie LTO als milieu organisatie die de boeren weg wil hebben, maar mijn mening is in deze niet relevant, die van de leden wel)
+4
Jan S
😀
+2
Twentsch Land
Altijd maar dat afgeven op CDA en VVD ......ben jij een under cover voor pro links......

@Jan S
+1
de hoef
Quote Reactie van @Twentsch Land:
op CDA en VVD ......

we gaan toch niet net doen of we nog steun van die twee partyen gehad hebben, hier in uitik in elkgeval niet, alle hoop hier op hermen
Twentsch Land
Van links heb ik nog nooit steun gemerkt....met de nadruk op nooit.

@de hoef
de hoef
@Twentsch Land zoek hem is op op Facebook en laat je versteld staan wat hij aan de kaak steld
robbies
@de hoef
Quote:
hermen

Hermen kan in zijn eentje ook niks. CDA maakt er op dit moment wel een potje van. Dat ligt niet aan het gedachtegoed, maar het ontbreken v asn leiderschap. In de achterban zit nog vuur genoeg.
de hoef
Quote Reactie van @robbies:
In de achterban zit nog vuur genoeg.

dat lijkt altijd als het er nog niks toe doet
robbies
@de hoef jij denkt dat de tweespalt in CDA Brabant enkel en alleen vanuit de fractie komt?
+4
de hoef
@robbies jazeker eerst ja knikken tegen de linkse kliek, daarna een boel bombarie
en vooralsnog , nog steeds niks, om op te kotsen zoals ze mee ons omgaan
+1
Jan S
😀
+1
Twentsch Land
Ik ben niet zo heel gauw boos Jan.s en al helemaal niet om dit soort uitspraken.

Ja ben idd van mening dat CDA en VVD nogal eens kritiek van je krijgen, en dit mag je want dat is je goed recht.......denk wel als we de afgelopen 10 jaar een kabinet hadden gehad van groen links, D’66, partij van de dieren, sp en partij van den arbeid dat je neus wel erger zeer had gedaan dan nu.....dan hadden we nu al wel de helft van de veestapel gehad en de nodige allerlei groene regels.......@Jan S
Jan S
😀
tok achterhoek
@Twentsch Land Ja ben idd van mening dat CDA en VVD nogal eens kritiek van je krijgen, en dit mag je want dat is je goed recht.......denk wel als we de afgelopen 10 jaar een kabinet hadden gehad van groen links, D’66, partij van de dieren, sp en partij van den arbeid dat je neus wel erger zeer had gedaan dan nu.....dan hadden we nu al wel de helft van de veestapel gehad en de nodige allerlei groene regels.

Of er was een boerenoorlog uitgebroken, net zoals in Frankrijk. Want dan wordt het erop of eronder
+1
verbi
@van Ittersum Waarom wil je altijd je gelijk hebben, komt het niet in je op dat je er wel eens langs kunt zitten. Jou wil is wet en de rest weet er niks van . Doe eens aan zelfreflectie. Je moet ook kunnen zeggen sorry ik had het mis , maar dat is wel erg moeilijk voor jou. Lees je bijdrage graag maar probeer het ook eens van een andere kant te bekijken. Doe er je voordeel mee.
kwarkje
@verbi ik lees het gewoon niet
mlkvhoudr
@verbi gelukkig is de rest hier een stuk makkelijker te overtuigen 🤦‍♂️🤦‍♂️
+1
van Ittersum
@verbi doe niet anders dan aan zelfreflectie, maar je moet toch zien dat de chaos énorm is. Het moet ook vanuit onze kant steeds ingewikkeler en dat is koren op de molen voor links. Maandag op een workshop van Campina geweest, ik zit daar en vraag me constant af: wie heeft deze gekte achter komma bedacht. Op een gegeven moment ging het zelfs over of je 1 soort ganzen mag rekenen of ook nog de verschillende soorten ganzen voor beheersovereenkomstpunten. En dan denk ik, waar zijn we mee bezig. Dus toen maar geopperd, jongens zullen we alles niet overboord gooien en gewoon simpel naar 2,5 gve/hac, weiden en 65 % eiwit en de rest heel snel vergeten? Scheelt enorm veel geld, energie en samengevat voldoe je aan alles wat je nu ook doet of nog wil doen. De gezichten waren zo van: huh??? Wie voed wie in deze gekte en dat geef ik weer, meer niet.

Je ziet het nu weer, de gekte over Stikstof, mol/hac, links, rechts enz. Enz. 13 organisaties aan een tafel bij de minister.......hoe bedenk je het.....laat aub al die 13 organisaties een radiostilte inlassen en ga bezig naar praktische eenvoudige oplossing. Daar ligt het antwoord. Dat iedereen zo heftig reageerd is ook toch een teken van .....vul het zelf maar.

Ik hoef mijn gelijkheid niet, ik eis het niet eens, niet eens aan gedacht. Maar waar deze topic mee begon...kom op zeg......beetje in het verlengde van wat er nu in Amerika speelt, ja toch....gaat toch nergens over en dat wijzen......hoe slecht die en die altijd maar is. Pfff.
+1
mlkvhoudr
@van Ittersum het antwoord is simpel een coop wil iedereen tevreden houden daarom worden er geen duidelijke kaders gesteld waar winnaars en verliezers ontstaan. Daarom moet je naar mijn idee als zuivelverwerker meer en meer toe naar een b2b melkprijs doen zonder gezeik en een a lijn voor de kieskeurige consument met een heel zwikkie voorwaarden en een hogere mp ik zou t het cafetariamodel noemen😉
Quote Reactie van @van Ittersum:
Per ca 1000 boeren bijna een organisatie bij de minister aan tafel.... wakker worden!!!!

En hoe zou dat nou komen dat er zo veel organisaties zijn? Precies, door de falende belangenbehartiging door de LTO. Er kan pas een succesvolle boeren belangenbehartiging ontstaan wanneer eerst de LTO volledig vernietigd en opgeheven is, want zolang de LTO bestaat zal ze continu proberen om nieuwe belangenorganisaties te manipuleren en te incoporeren (zogenaamd collectief), om op deze manier de agenda van de linkse kerk te kunnen uitvoeren!
+4
Zwaagdijk
Het landbouw collectief moet die eenheid bewaren en calon op z’n vingers tikken.
Anders staat de krant weer vol en is je machtsblok weg.
+10
COLON met geen woordvoerder zijn bij dit onderwerp, hij moet de bek dicht houden, tis een onbenul !!! FDF moet alleen met de pers praten, klip en klaar . Het gezwam over het klimaat MOET stoppen.
+1
m uut m
Het collectief erkend dit toch zelf ook. Anders kwam je niet met dit plan. 🤔
Erik!!1979
@m uut m dat is ook een uitspraak van Jos verstraten.
+1
Erik!!1979
@m uut m ik zie het anders. Het collectief erkent het juist niet. Die zeggen volgens mij dat ze in Den Haag een probleem creëren die de landbouw graag wil oplossen als ze de landbouw heel veel betalen. Doen ze dat niet dan laat de landbouw er buiten. Dat begrijp ik er in iedergeval uit. Maar corrigeer me maar als ik het fout zie.
m uut m
@Erik!!1979
Dat zie je fout.
Ze erkennen het probleem anders kwam je niet met dit plan
Dan eisen ze dat de extra kosten worden vergoed.
+2
Jan S
😀
+1
m uut m
@Jan S
Grote kolder.
Als er geen probleem is hoef je ook niets op te lossen. Doordat je met een plan komt erken je het probleem.
Erik!!1979
@m uut m volgens mij is het een goed plan om alle bio boeren op te ruimen wegens teveel verspilling van belastinggeld. Nu is er ook een plan, dus een probleem 😝😝😝
m uut m
@Erik!!1979
Het is hier geen Duitsland.
Wij krijgen geen subsidie anders dan wat gangbaar ook krijgt. Zie geen probleem hoeft ook geen oplossing. 😉
Jan S
😀
Quote Reactie van @Jan S:
Ik vermoed dat men aan de LTO tegemoet is gekomen om toch een "oplossing" te zoeken.

Precies! Zo is het! De LTO is al volop bezig het collectief te verzwakken om zo de agenda van de linkse kerk door te kunnen drukken.
m uut m
@Erik!!1979
Dat zie je fout.
Ze erkennen het probleem anders kwam je niet met dit plan
Dan eisen ze dat de extra kosten worden vergoed.
Achso
@m uut m als je probeert mee te denken en probeert de zaken verder en Nog Meer te verbeteren, Dan heb je een probleem??
sorry
Quote Reactie van @m uut m:
Ze erkennen het probleem anders kwam je niet met dit plan

uit de gecreeerde stikstofimpasse zo heet dit plan...u begrijpt het probleem niet
+1
Albert Altena
@m uut m
Nee m uut m Dat zie jij fout.
De landbouw heeft geen probleem maar heeft een plan wat financieel ondersteund moet worden om de andere sectoren uit het slob te trekken.
ted9
@m uut m Daar heb je gelijk in. Ik snap ook niet waarom iedereen zo enthousiast is. Ik ga niks veranderen aan mijn bedrijfsvoering heb een ruime nbw vergunning.
Albert Altena
Toen Calon aantrad had hij het gelijk over verbinden, maar het werd alleen toegeven.
Erik!!1979
@Albert Altena hoezo verbinden? Een man vrouw krijg je niet tevreden bij elkaar in bed als ze niet beide hetero zijn. Het enige wat je kunt bereiken dat je elkaars geaardheid accepteert en elkaar in waarde laat. Dat is bij het milieu problematiek het zelfde. De milieu jongens accepteren de opvattingen van anders denkende niet. Zien het om wat voor reden als het nieuwe geloof. En dat zorgt voor de zoveelste oorlog rondom extremistisch denkende mensen met dodelijke incidenten tot gevolg.
+2
Jan-T
Je kan gerust stellen dat de lto geen betrouwbare gesprekspartner is en of een dubbele agenda heeft.
Of de desbetreffende woordvoerder niet en de onderliggende bestuursleden wel.
Maar die dienen dan nu op te staan en de beste meneer ter verantwoording op te roepen.
Zelf reinigend vermogen in een organisatie is ook belangrijk.
kwarkje
@Jan-T blijft er niet veel van over
+2
groeier
Zet die man af, hij staat totaal niet achter de landbouw..
arjen90
@Ян де веехоудер Kom jij uit Oekraïne??

(klik om te vergroten)

Oekraine
arjen90
Je naam heeft vreemde tekens, waarom is dat?
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:


Reageer @Ян де веехоудер





@arjen90 Dat is gewoon een nickname, waarom heet jij Арйен90, huh? Die vreemde tekens zijn cyrillische tekens zoals die geïntroduceerd zijn door Cyrillus en Methodus.Tijdens mijn vele reizen door het oostelijke deel van Europa ben ik ook meerdere malen in aanraking gekomen met het cyrillische alfabet. Het cyrillische alfabet is gangbaar in landen waar een orthodox christelijk geloof wordt aangehangen, behalve Roemenië waar ze in 1859 overgestapt zijn van cyrillisch naar latijns alfabet.
Donaldduck
E-mailadres marc calon: mcalon@lto.nl
mlkvhoudr
+1
Wolswinkel
@Donaldduck Kwek kwakt op kwik
willieoranje
Calon moet zijn mond houden en wat oprotpremie en zich nooit meer met de landbouw bemoeien!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
78
DEELNEMERS
32
WEERGAVES
0