Landbouwcollectief gezamenlijk in eerste gesprek met minister

Persbericht

Vandaag hebben dertien boerenorganisaties verenigd in het Landbouw Collectief een eerste gesprek gehad met Minister Schouten van LNV en een afvaardiging van het IPO. Onderwerp van gesprek was het woensdag 20 november jongstleden aangeboden stikstofplan ‘Uit de gecreëerde stikstofimpasse’. Dit plan van aanpak kan ervoor zorgen dat Nederland het stikstofdebacle vlot te boven kan komen en niet afglijdt richting een economische recessie.

Het Landbouwcollectief stelt een serie van maatregelen voor waarmee op praktische wijze voldoende stikstofruimte kan worden vrijgemaakt, om Nederland snel uit de crisis te helpen.

De leden van het Landbouwcollectief hebben het gesprek als positief ervaren. De minister heeft aangegeven dat op zeer korte termijn nieuwe afspraken gemaakt moeten worden. Een afvaardiging van het Landbouw Collectief zal deze gesprekken met de minister voeren. Snelheid is nu geboden. Gezien de grote schade die de stikstofimpasse inmiddels aanricht aan talrijke ondernemingen.

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

Pluto
Toch wil iedereen uit de impasse en blijken de provincie bestuurders er een andere uitleg bij te zoeken ?. Als er verder onderhandeld moet worden geeft te denken ,,, Het wordt geen ja en geen nee , . Er komt nog een inlegvel bij!!.
+2
Koeien boertje
@Pluto het is aan ons om gezamenlijk de poot stijf te houden.
Het is toch ééns de moeite waard om dit vol te houden.
Heb het al eens eerder gezegd, laat ze maar op een houtje bijten ipv zich de balleg vol te vreten en de producten uit het buitenland halen met een paar jaar.
Actie gaat er komen goedschiks of kwaadschiks
van Ittersum
@Koeien boertje overleg is nog maar een halve dag oud en u begint nu al met deze toon. Zegt toch veel over de persoon die dit uit en op welke manier.

Weet niet of u ervaringen heeft met overheden en onderhandelingen maar uiteindelijk bestaat 75% van de tijd wederzijds inzichten en vertrouwen kweken. Hier zijn toch (en namens)13 partijen bij betrokken dus rustig aan zou ik zeggen. Wat goed is komt langzaam. En het mooie is , de overheid moet (qua tijd) en wij mogen(ofschoon duidelijkheid ook wel gewenst is)
bertusdebeer
Jij bent wel erg goed gelovig heb Ik
Ik wel door @van Ittersum
+1
van Ittersum
@bertusdebeer of u hebt zeer argwanend karakter. Wie slaapt rustiger🤣😄😉?

Ja, ik heb vertrouwen in het collectief en ja ik denk dat minister meer heeft met de landbouw dan menig één denkt maar zij moet iets uitvoeren wat of waar anderen toch wel de handen van af trekken #complex
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden ammoniakrechten en stikstofcrisis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!