Ook N2K gebied de Deelen (Frl.) kan geschrapt

Het N2K gebied de Deelen is aangewezen zonder aanwezige kwalificerende habitattypen of soorten.

fryslan.gemeentedocumenten.nl/www.fryslan.frl/… gebruik

synbiosys.alterra.nl/natura2000/…

Natuurgebiedje mooi maar NIET N2K waardig !!

"het zogenaamde ‘bestaand gebruik’. Er vinden onder andere activiteiten in het kader van natuurbeheer plaats, een deel van het gebied wordt verveend of is in agrarisch gebruik en er wordt gewandeld, gevaren en geschaatst door bewoners en recreanten. Ook vindt er jacht, beheer en schadebestrijding plaats. Al deze activiteiten zijn op een rijtje gezet en het effect hiervan op de doelsoorten is bepaald. Het bereiken van de doelen is zo veel mogelijk in samenhang met het bestaand gebruik beschouwd. Geconcludeerd wordt dat de meeste activiteiten gewoon doorgang kunnen vinden, omdat ze de doelen niet schaden."

Gevalletje klok en klepel: Bestaand gebruik is immers in de nb-wet uitgebreid met "andere handelingen" dus o.b.v. die kronkel wet altijd vergunning nodig ook voor SBB om er naar toe/rond te rijden !!

Maar goed, NIET N2K waardig dus alle verkregen subsidie kan ook retour !

Bron: lijst SDF 2004
Toegevoegd o.b.v. "ambitie" rapport Royal Haskoning

Deel dit topic

Reacties

Melkboer16
Weet je,’om mij kunnen ze allemaal geschrapt worden! Niet dat ik niet om natuur geef, integendeel maar wordt het er anders van als je er N2000 van maakt! Nee natuur blijft echt wel natuur in dit land!
Dr hoeft om mij niet meer bij en zie wel gebieden nieuwe natuur die beter af waren als een boer ze beheerde als gewoon landbouwgrond! Dan waren er tenminste weidevogels i.p.v. die lelijke ganzen!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0