Nieuw protest tegen kabinetsplannen: #MijnNatuurBlijft

Al ruim 16.000 mensen deelden de afgelopen week een foto van hun favoriete stukje natuur op sociale media. Hiermee protesteren zij tegen het voornemen van het kabinet om vanwege de stikstofcrisis te kijken of een aantal van de belangrijkste natuurgebieden in Nederland nog wel gehandhaafd moeten blijven.

Deel dit topic

Reacties

+5
cornelissen
Als je de status van Natura 2000 gebied schrapt ,wat bijna onmogelijk is blijft het eigendom toch gewoon bij de beherende natuurorganisatie,dus verdwijnt er geen gebied
j h p
@cornelissen Als ze er geen geld meer krijgen, kan dat mss wel gebeuren.
adriaan33
@j h p SBB heeft al plannen om huizen te bouwen in natuurgebied
Alle states er gewoon afdoen , en dan veranderd er niks, en 90 % minder auto s en het gemaakte probleem is opgelost.Snelwegen in cultuur brengen.Schiphol dicht.
Zwaagdijk
@Detukkeroettwente das toch ook onzin wat je schrijf. Gewoon status eraf en voor de rest niks. Iedereen blij.. en anders in volle gas door tot dat het begint te haperen. En dat doet het. 😂
+1
Pluto
Wat er gebeurt na het doorstrepen van de status natura 2000 kan ik niet direct overzien . Wat ik zelf de afgelopen jaren heb ervaren is dat buiten deze natura 2000 gebieden de natuur op allerlei manieren is vernietigd door landelijke en vooral provinciale wetgeving . Zie het zelfde in een weidevogelbeschermings gebied, daar wordt er van alles uit de kast gehaald om ze te beschermen en daar buiten wordt er geen mogelijkheid onbenut gelaten om ze te vernietigen .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natuur , protest , natuurgebieden en stikstofcrisis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0