De landbouw en LTO praten veel teveel met partijen die alles maar willen veranderen

Hoorde laatst in een uitzending, je zal dat niet raden, dat ging ook weer over wat in de landbouw allemaal anders moest. Wat mij irriteerde, daar was geen enkele boer bij aanwezig. Bedoel maar, daarom moet de landbouw of LTO maar eens goed laten horen dat wij als sector zelf ook een toekomstvisie? hebben. PS; praat je wel met zulk soort partijen, neem dan de toekomst-visie mee en leg die op tafel. Maar snel alles omgooien daar gaat de landbouw aan kapot.

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Deels waar deels gaat de landbouw ten onder aan haar eigen conservatisme
groeier
@mlkvhoudr
Leg even uit om wat voor wijzigingen dat dan zou moeten gaan ?
+1
mlkvhoudr
@groeier denk maar aan de glyfosaatdiscussie hoe boeren daar mee omgaan, als je dat je dat niet massaal op groenbemesters inzet wil er bij een deel van de melkveehouders er al niet in, dan kun je wachten op een verbod via de melk in nl is dat nu al cono aan de andere kant van de paal is glyfosaat ook al verboden aan het worden dus is het nu een kwestie van tijd voor dat het verbod er is via de leveringsvoorwaarden
Erik!!1979
@mlkvhoudr beetje kortzichtig allemaal die hele discussie. Boeren moeten allemaal perfect doen. Rest kan maar raak klooien.

(klik om te vergroten)

mlkvhoudr
@Erik!!1979 ik heb deze discussie met mijn vrouw ook altijd ik geef dan aan waarom ik haar trouw moet zijn terwijl er zat anderen steeds vreemdgaan, nou ik kan je vertellen de bank slaapt dan best goed 😉
Erik!!1979
@mlkvhoudr ik begrijp het. Omdat jij niet vreemd mag gaan van je vrouw is het toegestaan om boeren te discrimineren 🤔
mlkvhoudr
@Erik!!1979 😄

Volgens mijn vrouw is t niet goed voor de duurzaamheid 🙂

Maar zonder dollen je begrijpt best dat de spoorwegen ook aan de beurt komen waarom altijd wachten op dwang?
gerrie-hul
@mlkvhoudr Die hebben toch een gif trein Ik zie nergens mensen met schoffels langs de spoorlijn lopen om het onkruid te schoffelen
mlkvhoudr
@gerrie-hul ik heb geen idee hoe ze dat precies doen maar zal sowieso wel gemechaniseerd zijn inderdaad, maar erik is nog aan t nadenken waarom je altijd op dwang zou wachten 😉
Achso
@mlkvhoudr het alternatief moet wel beter zijn.
mlkvhoudr
@Achso in de biologische teelt zijn er ook al wel alternatieven
+1
Achso
@mlkvhoudrBETER, is wel een centraal woord hier. Waar van alles mis op gaat tegenwoordig, is dat iedereen maar wat roept, zonder het hele ‚domino traject‘ te hebben gevolgd. Ik zeg niet, dat ik nu zo‘n voorstander van Glyfosaat ben..
+2
groeier
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
glyfosaatdiscussie

Dat is in de melkveehouderij amper een probleem.
+1
mlkvhoudr
@groeier lijkt mij ook niet maar ook daar zijn weer collegas die persee hun groenbemester dood willen spuiten en er ook gewoon mee door blijven gaan zolang t mag
+2
Weidezicht
@mlkvhoudr ik denk ook, hoe vervelend ook, maar al die groenbemesters en gewassen dood spuiten, dat dat op deze schaal niet houdbaar is. Daarvan gaan we de burger nooit overtuigen. Niet dat ik zomaar oplossing heb maar dat beeld van gele velden en enorme spuiten wordt net zo n klassieker in de media als de giertank met ketsplaat. Sorry, maar openlijk demonstreren voor behoud glyfosaat krijgt bijzonder weinig steun uit overheid en burgerij
+1
kwarkje
@Weidezichtvolgend jaar gaat de schijveneg er door ipv de spuit erover
Behalve wanneer de lage stukken te nat zijn
Dan komt de spuit
Frits1
@kwarkje en weer minder kans voor de weidevogels op de maïsbouw.
mlkvhoudr
@Frits1 je moet er tijdig door heen anders word groenbemester veel te weelderig, daarnaast word er hier in ieder geval met een bouwlandinjecteur bemest en daarna geploegd dus hier maakt dat niks uit hoe doe jij t dan?
+1
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
e moet er tijdig door heen anders word groenbemester veel te weelderig, daarnaast word er hier in ieder geval met een bouwlandinjecteur bemest en daarna geploegd dus hier maakt dat niks uit hoe doe jij t dan?


Hier zijn er maar weinig tot geen die de groenbemester doodspuiten. Gewoon tijdig frezen , schijveneg of met de smaragd kort maken. Dat doodspuiten moet je niet willen , ziet er niet uit en kost ook nog eens geld op niks. Ik heb afgelopen voorjaar tijdelijk grasland om gedaan , netjes gefreesd en geploegd en daar mais op gezaaid. Uitstekend gelukt zonder Round up.
Wij telen gras , (korrel)mais , aardappelen en bieten en gebruiken Round Up nauwelijks nog.
Meestal een beetje met de rugspuit rondom erf bebouwing .
+1
mlkvhoudr
@George precies kan prima
+1
groeier
@mlkvhoudr
Opgelost.
Ouwe Gerrit
@kwarkje Nee hoor wordt verboden. Stikstof CO2..
+5
van Ittersum
@mlkvhoudr idd, indien je zelf niet (wil) veranderd, veranderd de omgeving het wel voor u.

verbaas me constant dat niemand zich afvraagt, waar komen die extreme linkse geluiden opeens vandaan. In 1 keer valt iedereen over elkaar heen dat het zo niet langer kan, wie wat, waar is dat nu en niet 5 jaar eerder of 10 jaar eerder. opgekropte frustraties, doodzwijgen van rechts, angst zaaien, media enz enz? zeg het maar..
+1
kwarkje
@van Ittersum zuivel die meegaat in het linkse geneuzel
+3
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @van Ittersum:
waar komen die extreme linkse geluiden opeens vandaan

Agenda 21. VN.
van Ittersum
@kanniewaarzijn en ook dat is met een reden op de agenda gekomen,
Farmer_
Quote Reactie van @van Ittersum:
en ook dat is met een reden op de agenda gekomen,

Is maar 1 reden, de elite/rijkste van de aarde zitten hier achter, zoek maar eens op de Guide Stones van Georgia, daar staan hun 10 Geboden op, heeft niks met christendom te maken, puur macht en geld.
Adaptief boeren
@van Ittersum die de groot schrijft geschiedenis
Heeft waarschijnlijk zijn eigen glazen ingegooid
door het onderste uit de kan te willen, nu het deksel op zijn neus 🙊
Achso
@van Ittersum een generatie ‚specialisten‘ gekweekt, zonder heelheids-overzicht
Frits1
.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0