Toenemende steun voor actiegroep zuivelreus FrieslandCampina

DENEKAMP - Het eisenpakket voor de top van FrieslandCampina is inmiddels ondertekend door circa 2600 melkveehouders.

Deel dit topic Toenemende steun voor actiegroep zuivelreus FrieslandCampina (lc.nl)

DENEKAMP - Het eisenpakket voor de top van FrieslandCampina is inmiddels ondertekend door circa 2600 melkveehouders.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+10
familie pelle
Dit kon nog wel eens de grootste “uitdaging” worden van fc. Of je er mee eens bent of niet, zoveel handtekeningen in zo’n korte tijd dan is er iets grondig mis.
+2
Erik!!1979
@familie pelle de grootste uitdaging voor bestuurders is leren luisteren. Het is niet alleen bij RFC. In heel Europa is ontevredenheid. Daarbij viert de corruptie hoogtijdagen. Bij twijfel wordt iedere bestuurder opgehangen aan de hoogste boom. (Daar doe ik met alle plezier ook aan mee. ) Het enige wat ze kunnen doen is transparantie.
+6
George
Het is ook mis , het moet gewoon stoppen al die onzinnige zelf bedachte regelgeving en melkstromenkolder.
van Ittersum
@George op zich niet mis mee want andere fabrieken hebben die vergelijkbare eisen ook. Alleen omdat het Campina (de reus ) is en niet al te sterk in communicatie is is het opeens wel een ding. Hier in de buurt zitten Cono, Hochwald en Aware , ook de overstappers die die extra bonus (of geen korting) willen hebben vergelijkbare voorwaarden. Van bv. Anker kun je zeggen wat je wil maar communiceren en de leveranciers stil houden kan die als de beste.

We willen het terug zien al de inspanningen en investeringen van de laatste jaren en dat ontbreekt te veel.
+2
Sjaakiee
@van Ittersum het probleem bij rfc is dat ze leden meerdere keren voorliegen.maar blijkbaar vindt u dat niet erg😉
van Ittersum
@Sjaakiee is ook een vorm van communiceren, ik vat het maar samen in wie wat en hoe.
+6
dewittemotor
@van Ittersum Ik heb dat ding niet ondertekent en toch ben ik gigantisch ontevreden over het beleid van RFC. Ik ben realistisch genoeg dat er heden ten dagen allerlei regeltjes nodig zijn. Die regels zijn allemaal vervelend, maar dat is deze tijd en met wat moeite is er meestal goed aan te voldoen.
Echter ik vind dat er slechte bestuurders zitten die de laatste jaren wel heel veel fout gedaan hebben. Daarbij vind ik dat er zeer slecht gecommuniceerd wordt met de leden en heb ik ernstig het gevoel dat we steeds voor de gek worden gehouden.
Heel dat ledenraadsleden model en het beleid van het RFC lijkt gestoeld op Noord-Koreaanse leest. Ze kunnen via dat Melkweb veel opener communiceren met de leden, dat kan veel beter.
Ik snap best dat ook RFC een keer een mispeer kan maken op zakelijk gebied, communiceer dat gewoon openlijk met je leden. wonden likken en volgende keer beter opletten en weer verder. Maar niet zo heimelijk als nu doen, net alsof er niets is, terwijl er een fikse binnenbrand woedt.
Verder erger ik me ook gruwelijk aan dat gevrij met NZO en ZuivelNL. Een grote kliek die alle vrijheid bij de boer weghaalt. Regels zijn goed, maar het begint nu echt te erg te worden.
+7
cowboys
@dewittemotor zolang RFC de dienst uitmaakt bij de NZO en zuivel.nl komen alle onzin regels van RFC zelf .En daar hebben leden van andere coöperaties enorm last van.
dewittemotor
@cowboys Weet ik
+1
Erik!!1979
@dewittemotor toen ik de petitie kreeg heb ik direct terug gereageerd dat ik geen lid ben en dat de leden moeten oordelen. (Heb die dus ook niet ondertekend) Maar dat ik het belangrijkste vond dat leden over alle beslissingen direct stem recht krijgen. Rest moet democratische over stemmen door de eigenaren. Zijn die ervoor om met die mafia praktijken door te gaan dan moeten ze dat doen. Daarom kun je de petitie ook ondertekenen en alles doorstrepen behalve dat. Zodat het zeggenschap terug komt. Daarna kunnen jullie nog stemmen over natuur monumenten en de linkse kliek. Zorg er in iedergeval voor dat je weer baas wordt over je eigen toko!
+4
Melkboer16
@Erik!!1979 als elk lid over elk besluit mee moet beslissen dan gebeurd er niks meer!
We hebben de ledenraad en die moet voor ons beslissen
Jawis
@Melkboer16 hahahaha......vertel eens wat wordt er per jaar overgemaakt aan een regioraadslid voor onkosten pesoneel km vergoeding allerlei toeslagjes.
+3
Jan S
Quote Reactie van @Melkboer16:
als elk lid over elk besluit mee moet beslissen dan gebeurd er niks meer!We hebben de ledenraad en die moet voor ons beslissen

Jij zult vast een gelukkig man zijn. Thuis heb je waarschijnlijk een vrouw die over je beslist. Gewoon lekker doen wat je niet wilt, want ja we hebben iemand die over ons beslist en dan leggen we ons overal maar bij neer. Het maakt niet uit of ze de boel naar de donder helpen, het maakt niet uit of je zelf naar de filistijnen gaat. In hun onmetelijke wijsheid hebben zij besloten dat jij kapot moet. Natuurlijk ben je dan blij dat jij daar zelf niet voor verantwoordelijk kunt worden gehouden. Want dat heeft de almachtige ledenraad beslist. Daar heb je je maar bij neer te leggen. Ik vraag me af of jij wel een man bent, want ballen heb je in ieder geval niet.
+3
verbi
@Melkboer16 De ledenraad is de spreekbuis van de top en niet van de leden daar zit het probleem.
Weidezicht
@dewittemotor waarom dan niet toch ondertekend?
+6
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
op zich niet mis mee want andere fabrieken hebben die vergelijkbare eisen ook.

Dat komt omdat RFC met die onzin komt aandragen en dan wilde ander dat weer overtreffen. Allemaal waanzin ten top wat niks dan ellende en geen voordeel brengt voor de melkende veehouders. 30 jaar geleden was melkprijs hoger en had je die onzin allemaal niet en was melk net zo gezond en de Mona toetjes net zo lekker als nu , allemaal zonder KKM , Qlip , Focus Planet en Planet Proof. Het moet stoppen al die onzin met een hoop onzinnige baantjesjagers , het brengt de boer niks.
+5
pieta
@George Niet RFC maar CONO is er mee begonnen.
van Ittersum
@George helaas zijn de meeste eisen een afgeleide van....bv van Cono en Aware. En niet andersom(zover ik het kan overzien)
+1
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
Cono en Aware. En niet andersom(zover ik het kan overzien)

Tijd voor bezorgde Cono en Aware boeren dan!
van Ittersum
@George en die worden rustig gehouden( op die paar Cono boeren na)
+1
Erco
@George die zijn er hoor 🙈
mlkvhoudr
@Erco dat zijn alleen die genen die s winters ook het trekker rijden niet kunnen laten😉
Elvis
@George weidegang en planet proof uitgezonderd zijn het gewoon wettelijke eisen.
George
Quote Reactie van @Elvis :
eidegang en planet proof uitgezonderd zijn het gewoon wettelijke eisen.

Wie heeft die wettelijk gemaakt dan?
+3
Elvis
@George ik geloof in de melkstromenkolder, als je niet mee wil doen kun je bij a ware boerderij melk leveren voor 33 cent
Elvis
@Elvis als ze nog plek hebben, anders bij doc
+3
George
Quote Reactie van @Elvis :
k geloof in de melkstromenkolder,

Ik niet , als je niet mee doet krijg je gewoon nog minder. maar je krijgt in ieder geval er niet meer door. Het is en blijft zelf verzonnen kwats.
+10
Blijvenboeren
Ken Geen andere sector waar een winkelhouder (boeren) KLOTE schrijft op zijn eigen winkelruit
FC is onze winkel
Als je gewoon terug wilt vallen naar een gemiddelde of lage melkprijs dan kun je beter weggaan
Naar Aware of DOc of Bel
Graag
Beter dan in mijn / onze winkel pissen
Opzouten bij FC
+2
de haasen
@Blijvenboeren kijk eens verder wat de heren bestuurder op hun geweten hebben omtrent 2-7-2015 of ben je dat vergeten . en ja Hein voor spelde voor dit jaar een dikke plus voor RFC maart niets is minder waard de credit ratings zijn negatief met als gevolg meer rente lasten .daar om moet het melkgeld systematiek op de schop . dus de boer betaal het weer . en ja als de 2600 bedrijven het kapitaal uit de onderneming trekt zijn ze morgen failliet
+3
Jan-T
@Blijvenboeren Lijkt mij goed beging dat u begint.
Het is toch te zot voor woorden dan er melkleveranciers zijn die extra eisen willen en dan ook nog blij zijn met een jaren tachtig melkprijs.
Volgens mij weet je dan niet waar je mee bezig bent.
Een jaarlijkse inflatie correctie is niks meer dan normaal.
Geen inflatie correctie is gewoon ziekmakend en iedereen die die dit normaal vind hoort in een gekkenhuis te zitten.

Denk na waar je mee bezig bent.!!!!!!!
+4
Stroman
@Blijvenboeren Uw taalgebruik, woordkeuze en hoeveelheid respect voor uw kritische collega's, sluiten secuur aan bij uw coöperatie.

Van harte gefeliciteerd, u bent hiermee geschikt voor een functie in het hoofdbestuur!
+14
de hoef
Quote Reactie van @Blijvenboeren:
Beter dan in mijn / onze winkel pissen

dan pis jij niet, wij willen geen groenekikkers aan het stuur bij rfc
niet de eene na de andere flop in welk land dan ook
wij willen dat er geluisterd wordt na ons, en niet net als onze regering praten over ons,
wij willen weer trots zijn op onze fabriek
mlkvhoudr
@de hoef dus er moet volgens jou naar degenen geluisters worden die volgens george hopeloos alleen op een bootje op zee drijven 😉
+3
de hoef
@mlkvhoudr het was bij ons in de kantine tekenen, en schat aardig in dat de meeste hier in de buurt gewoon zelf varen , en nog een tijdje door willen rommelen net als wij zelf,
en dat ze de steeds erger worden bemoeienis van rfc nog erger vinden dan het wan belijd van de regering
+1
Erik!!1979
@de hoef respect, zelf in de hand nemen 👍
+3
de hoef
@Erik!!1979 het was niet mijn idee,maar sta er wel achter
+3
mlkvhoudr
@de hoef ik snap t wel hoor maar bij een hoger dan gemiddelde melkprijs horen tegenwoordig meer dan gemiddelde voorwaarden. Kunnen we leuk of niet leuk vinden het is de realiteit. Een ouder iemand heeft me eens geleerd bij zulke zaken :keer an de kop krabben en doorrr.

Het zal me echt worst wezen wie er bestuurder bij jullie word maar zelfs alsde inquisitie succesvol word afgerond dan gaat de duurzaamheidstrein gewoon door waar die was gebleven.

Je wint er hier niet de populairiteitsprijs mee maar het staat bij voorbaat vast dat poppetje wissellen niks oplost
Twentsch Land
Wel een hele korte termijn visie ......probeer nu nog een keer de lange termijn visie !

@mlkvhoudr
+2
mlkvhoudr
@Twentsch Land mijn langetermijnvisie hier neerzetten?

Wou je me dood hebben ofzo?😉
+2
Twentsch Land
Nee hoor....als het zo erg is dan laat het maar 😬

😉@mlkvhoudr
+1
mlkvhoudr
@Twentsch Land ha ha 😄 ik probeer wel even wat zo uit de losse pols, in de veenweiidegebieden gaat het melkvee houden zeer extensief worden met veel weiden, er zal daar leegloop van agrarische activiteit komen door onmogelijk overheidsbeleid, veel zal omgezet worden in natuur, in de gebieden waar akkerbouw mogelijk is zullen de veehouders de slag om de grond verliezen van de akkerbouwers en klem komen te zitten wegens te weinig uitbreidindingsmogelijkheden. De zandgrondboeren zullen moeten afkikken van de kunstmest en ook bijna van allw gewasbeschermingsmiddellen, mais teelt zal steeds verder in t verdomhoekje komen, en uiteindelijk moeten wijken voor andere teelten. De bedrijven die nu recent nog grote groeisprongen gemaakt hebben met dito financiering gaat helft van failliet, wat overblijft zijn de al langer groot zijnde bedrijven deze zullen gewoon doorgroeien op 1 of meerdere locaties en de oud geld bedrijven met weinig schuld zullen een goed toekomstperspectief houden
Weidezicht
@mlkvhoudr met dit verhaal ben ik het wel met je eens. Gaat veel veranderen en niet ten gunste van de melkveehouders. Maar om je eigen melkfabriek hier aan mee te laten helpen en dat dan te accepteren vindt ik wat ver gaan.
+2
mlkvhoudr
@Weidezicht nee zeker niet tegelijker tijd daalt de zuivelconsumptie in nederland en dat kan onafwendbaar blijken maar toch lijkt t me verstandig over manieren na te denken hoe we de zuivelconsumptie op pijl te houden, dan wel te laten stijgen. En melk is wit lijkt mij niet de juiste mindset daarvoor
+3
van Ittersum
@mlkvhoudr idd, kijk naar de vleesindustrie, die lijken de slag met de Vega te verliezen. Nu de spiegel voorhouden en hardop afvragen, hoe kan dat: en dan kom je tot één conclusie: te laat begonnen met veranderen, achter de markt aangelopen.

Begrijp me goed, wat de zuivelondernemingen nu doen is puur een poging tot een inhaalslag. De wijze waarop is duidelijk zoekende. Andere zuivelondernemingen zijn ook zoekende, anders hadden ze maar 1 melkstroom. Misschien zijn we nog te veel bezig met het idéé dat we elkaars hand nog proberen vast te houden en te conservatief denken in en hoe een melkveehouderijbedrijf hoort te zijn. Maar ook dat dit constant aan het veranderen is. Dus ook durven te zeggen , veranderen of verdwijnen, visa versa dus ook bij de zuivelondernemingen . In andere MKB sectoren een heel normaal gegeven, zie bv de slag in trekkerdealerland.

Maar tis me wel duidelijk, met hakken in de grond blijven staan en niet bereid zijn tot zoeken is eigenlijk onszelf op langere termijn de strop omdoen.

Heb het papier wel ondertekend maar ook meer dan de helft doorgekrast. Ik geloof niet dat we het redden als alles zo blijft of door kunnen blijven teren op het verleden.
+3
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
dd, kijk naar de vleesindustrie, die lijken de slag met de Vega te verliezen.

Onzin laatst op het nieuws. Vleesconsumptie was nog gegroeid! Niks Vegan , weg met die onzin. Dat zijn er maar een paar van die idioten.
van Ittersum
@George sluit je ogen maar. De lijn is voor het eerst in 10 jaar weer iets gestegen, dus 9 jaar een dalende lijn. Dus die negeer je maar gewoon? Ondernemen is ver vooruit blijven kijken en niet reageren op de waan van de dag.
+1
Erik!!1979
@van Ittersum in Nederland zal de vleesconsumptie afnemen. Ik denk zelfs in alle rijkere landen. Maar er komen iedere dag meer mensen bij die vlees kunnen betalen dan dat er veganist worden.
+1
robbies
@van Ittersum Die paar vega's in Nederland verwateren volledig in de EU-vleesconsumptie. Die laat al jaren (vanaf 2000) een stijgende lijn zien. foodlog.nl/artikel/… Ik laat je met liefde en plezier ook de consumptiecijfers van de wereldbevolking (waaronder China en Brazilie) zien, maar ik denk dat je slim genoeg bent om in te zien dat jij je laat foppen door de berichtgeving in NL.

Vega is een markt, maar wel een niche.
+1
robbies
Quote Reactie van @van Ittersum:
Ondernemen is ver vooruit blijven kijken en niet reageren op de waan van de dag.

Terwijl jij juist op de waan van de dag regeert. Er is geen enkel bewijs dat de vleesconsumptie gaat dalen en toch propagandeer jij hier dat de vleesverwerkers de slag aan het verliezen is. Op welke lange termijnvisie is de stelling gebaseerd dat de vega in het schap aan het winnen is?
+1
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
Ondernemen is ver vooruit blijven kijken

Ik kijk niet ver vooruit , ik plan niks en doe maar wat . Je kunt niet plannen , het loopt toch vaak anders dan gedacht en verwacht. Gelukkig zit ik in de financiële positie dat ik zo maar iets kan doen en niet vast aan een miljoeneninvestering door een (verkeerde) keuze of strategie uit het verleden. Ik ben gewoon van een behouden vaart zonder gekke dingen en zie wel hoe het loopt.
+1
mlkvhoudr
@van Ittersum de vleesverwerkende industrie past zich wel aan sprak pas een jongen die produktontwikkelaar is in de vleessector om het maar wat simpel te zeggen, zij maakten ook produkten voor de vegetarische slager, zij blijven wel bestaan ze zijn ons alleen niet meer nodig op termijn als t zo doorgaat. Dat kun je je ogen wel voor sluiten, maar lijkt mij niet reteverstandig. Dus daarom zeg ik dus steeds pas je aan nu je nog de kans hebt
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
zij maakten ook produkten voor de vegetarische slager,

Van vlees?
Vegetarische slager ? Wat een kwats . Alleen die naam al.
mlkvhoudr
@George ja dat kunnen jij en ik vinden maar er is een markt voor. Het is mij veel te duur dat spul maar toch is er een markt voor
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Het is mij veel te duur dat spul maar toch is er een markt voor


Duur? Een goeie lap vlees is hoop ik toch wel duurder dan die groene sojaslatroepzooi.
Los daarvan , het blijft een marktje van niks. Het is een nichmarkt voor een paar halve zolen .
+1
mlkvhoudr
@George jij zegt t

(klik om te vergroten)

+5
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
jij zegt t

Alleen de Hak appelmoes staat me aan. Rest is hier in het keukenkastje geen markt voor.
mlkvhoudr
@George ik hoef t spul ook niet neem wel vis of pannenkoek of een vegetarische wrap maar dan niet om bewust geen vlees te eten maar om te varieren
+2
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
neem wel vis

Als we geen vlees hebben dan hebben we in ieder geval vis. Dat wil ik ook graag eens eten. Schijnt goed voor de cholesterol te zijn en die was bij mij vorig jaar nogal hoog evenals de bloeddruk. Maar bloeddruk is onder controle en cholesterol sterk gedaald door wat minder tussendoortjes te eten , geen suiker meer in koffie , 2 keer per week een uur baantjes zwemmen en veel fietsen en de nodige kilo's lichter geworden daardoor.
+4
de Haas
@mlkvhoudr Heel af en toe moet ik boodschappen doen. Het valt mij dan altijd op dat het vleesschap altijd leger is dan de vega. Heb nog nooit een vega artikel uitverkocht zien staan.
George
Quote Reactie van @de Haas:
et valt mij dan altijd op dat het vleesschap altijd leger is dan de vega. Heb nog nooit een vega artikel uitverkocht zien staan.


Ik ga ook wel eens mee boodschappen doen maar ik heb nog nooit een Vaga schap gezien gelukkig.
mlkvhoudr
@de Haas spul is ook veel te duur
+6
diezel
@mlkvhoudr
Driekwart van Nederland heeft een gratis cadeaukaart van €12,50 van de PostCodeLoterij gekregen om die vegetarisch zooi bij AH als prijs op te gaan halen.
Onderkoning Boudewijn Poelman zal de Nederlanders eens opnieuw op gaan voeden. Lijkt me meer sturing dan vraag naar... 😞
doemaarlekkervegetarisch.postcodeloterij.nl/actiev…
+3
de jonge
@diezel de postcode loterij moet je zowiezo al geen lid van willen zijn......
+2
mlkvhoudr
@diezel wat een ontzettende irritante reclame is dat zeg, ik ga er vooralsnog van uit dat de gemiddelde recalsitrante nederlander zelf wel bepaald wat die op zn bord legt
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Dat kun je je ogen wel voor sluiten, maar lijkt mij niet reteverstandig. Dus daarom zeg ik dus steeds pas je aan nu je nog de kans hebt


Wat bedoel je met aanpassen ? je schrift dat ze ons niet meer nodig hebben. Wat moet ik dan aanpassen? Stoppen met boeren of wat bedoel je?
mlkvhoudr
@George jij niks jij zit al in t veggie segment
+1
mlkvhoudr
@George in de merkkaas waar onze melk in gaat merk je aan alles dat er zo n natuurlijk mogelijk imago aangehangen dient te worden als je geluk hebt want een kwaliteit is t natuurlijk niet waar je geboortegrond ligt kun je daar in mee heb j de pech dat je dat niet kan of wil zul je steeds verder op achterstand komen in d3 beloningsstructuur via de uitbetaalde melkprijs. Ik weet nu al wel bijna zeker dat binnen afzienbare tijd er extra weideuren bi gaan komen en maximale kunstmestgift misschien een deel van t areaal in de grasklaver verplicht bepaalde gewasbeschermingsmiddellen niet meer mogen gebruiken het zou me sterk verbazen als dit niet binnen paar jaar de mee te werken realiteit word......
de jonge
@mlkvhoudr en dat alles om te verbloemen dat ze dus geen goede vertegenwoordigers hebben om het product met winst af te zetten
mlkvhoudr
@de jonge het is denk ik onderdeel van het goed wegzetten van de producten en het voorkomen van wegvallen afzet of dat de afzet via de rode bakjes afgezet moet worden. Tegelijkertijd houd dat in ieder geval wel in dat bedrijven die buiten dat a segment vallen steeds met minder vergoeding zullen worden geconfronteerd en als je daar puur door geografische ligging niks aan kan doen heb ik daar wel moeite mee maar het lijkt me wel een vaststaand feit zolang er geen voedseltekort komt dat de eisen steeds verder zullen oplopen en die bedrijven het steeds moeilijker gemaakt zullen worden
mlkvhoudr
@mlkvhoudr kwam dit net nog tegen

rd.nl/opinie/…
Jan S
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
zij blijven wel bestaan ze zijn ons alleen niet meer nodig op termijn als t zo doorgaat.

Sorry dat is niet positief. kun je er niet een mooie draai aangeven. Ik wordt hier zo mismoedig van.
mlkvhoudr
@Jan S ik waarschuw je toch tijdig had je ook naar de sodemieter kunnen laten gaan 😉
+1
Jan S
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
ik waarschuw je toch tijdig had je ook naar de sodemieter kunnen laten gaan

Hartelijk bedankt voor je oprechte zorgen voor het naar de sodemieter gaan op termijn. Daar knapt een mens van op.
Erik!!1979
@mlkvhoudr precies. Schop iedereen bij jullie coöperatie eruit die de melkveehouders binnen RFC overbodig willen maken. En het liefst vandaag nog. Anders ga je gelijk krijgen. Dan zijn de eigenaren hun eigen ondergang aan het betalen. (Ik had het zelf ook nog niet zo bekeken maar ik moet je weer gelijk geven)
Sjaakiee
@Erik!!1979 het kan weleens sneller gaan dan menigeen denkt.
+4
Erik!!1979
@van Ittersum Ik maak de dag niet mee dat de Duitsers stoppen met barbecueën. Laat je toch niets wijsmaken zeg.😂😂😂
+2
de hoef
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
gemiddelde voorwaarden.

daar kan ik nog wel in meegaan
maar groene rakkers binnen halen
ontwikkelings hulp doen in apen landen ,kan ik missen als kiespjn
weet jij wel dat bio minder regels heeft
mlkvhoudr
@de hoef die hebben er ook wel een paar onzinnige tussenzitten is mijn indruk
+1
Melkveehouder.
@Blijvenboeren Je snapt er niet veel van. Ik ben winkelEIGENAAR en mijn zetbaas doet dingen regelen waar ik geen weet van heb en ook geen uitleg over krijg. Vervolgens moet ik op de winkelruit lezen wat hij aan het doen is.
Jannus
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
Je snapt er niet veel van. Ik ben winkelEIGENAAR

Jij snapt er niets van,want jij wilt dirigeren over de winkel waar ook ik eigenaar van ben??
+10
Jan S
Quote Reactie van @Blijvenboeren:
Ken Geen andere sector waar een winkelhouder (boeren) KLOTE schrijft op zijn eigen winkelruitFC is onze winkel

Ken ook geen sector waar de eigenaar het personeel laat bepalen wat hij nog wel en wat hij niet mag doen ook als het om privé zaken gaat. Die flikkeren dat KLOTE personeel (Nutuurmonumenten, WNF, Rabo en hunzetbaasjes) linia recta de winkel uit. Het personeel bepaald niet wat de eigenaar moet doen, maar andersom. En ja dat personeel maakt er een KLOTE zooi van. Tijd voor een grote schoonmaak!!
m uut m
@Jan S
Een beetje stoken in andermans winkel !
Jij levert toch aan Rouveen?
+3
Jan S
Quote Reactie van @m uut m:
Een beetje stoken in andermans winkel !Jij levert toch aan Rouveen?

Ja ik lever aan Rouveen, maar ik heb heel veel last van dat KLOTE personeel van RFC. Want die bepalen het beleid in de NZO, omdat ze daar altijd in de meerderheid zijn. En via de NZO krijg ik allemaal regels die helemaal niets met melkkwaliteit te maken hebben. Het is echt geen toeval dat ze daar de meerderheid hebben. Dat is politiek gestuurd, net als zo'n Tjeerd de Groot directeur maken van de NZO. Nu heeft hebben ze een nieuwe directeur, Oscar Meuffels, komt ook bij het ministerie van Landbouw vandaan.
de haasen
@Jan S juis t jan s daar hebben inderdaad ook andere melkverwerkers -boeren last van
van het gedram van RFC
+2
nicolien
@Jan S niet alleen die regels wat denk je van de garantie prijs uitkleden met een cent .iedere retailer kijkt daar naar en gaat ook voor een cent minder inkopen bij campina. En dan weet je zeker dat we allemaal een cent minder krijgen volgend jaar en dat maakt naar mijn idee niet uit welke fabriek je levert.
slagroomvla
Quote Reactie van @Blijvenboeren:
Opzouten bij FC

Dat hebben ze het liefste ja, maar goed als je ergens geld in hebt zitten mag je ook een mening erover hebben wat er met je kapitaal gebeurt!

Misschien moet jij is naar een aandeelhoudersvergadering gaan van een bedrijf wat elk jaar verder achteruit boert, daar staan de investeerders bij de microfoon, om de zooi op te knippen te verkopen en de top te onthoofden... Wat dat betreft mag Schumacher blij zijn dat hij bij RFC zijn dagbesteding heeft, in de echte business was die al lang met een trap onder zijn reet de dam af!
+2
pieta
Quote Reactie van @slagroomvla:
Dat hebben ze het liefste ja, maar goed als je ergens geld in hebt zitten mag je ook een mening erover hebben wat er met je kapitaal gebeurt!

Dit vind ik al jaren de allerbelangrijkste. Als je kritiek hebt dan moet degene waarop je kritiek hebt niet komen met vertrek maar als het je niet zint. Dat lijkt me een beetje te veel op de kleuterschool.
+2
verbi
@Blijvenboeren Dus je mag geen kritiek hebben op het beleid. Vreemde gewaarwording.
+4
Melktank
@Blijvenboeren slapjanus..we melken voor een prijs van de jaren 60 ..regel na regel door de strot getrapt...staat het je niet aan dan donder maar op zeggen ze. Terwijl hun de miljoenen over de balk gooien worden wij uitgemolken...
Ik ben het zat voor die paar cent 80-90 uur te werken en jij betaald in oktober het maispoten van april en jij bent tevreden
+7
Blijvenboeren
Nog beter plan
Ga naar Dean Foods
Ook naar klote geholpen door eigen boeren
Leeggezogen
Ben gewoon trots op fabriek die nu nog al meer dan 10 jaar bij beste melkprijs behoort
+2
Stroman
@Blijvenboeren beste melkprijs of minst slechte?
+1
Achso
@Blijvenboeren helemaal niet. Ze hebben Walmart niet als klant kunnen houden. Ter vergelijking : Aldi heeft de eerste veebedrijven ook in Duitsland. Dus kijk maar uit
Arum
@Achso De Deka melkt ook.
Melkveehouder.
@Blijvenboeren Jij bent vast bestuurslid of ambieert dit. Alleen wapperen met het argument melkprijs en hiermee kritische noten kapot proberen te slaan is me te kort door de bocht.
+2
mlkvhoudr
@Melkveehouder. Zo n slap argument dit niet iedereen is beroepsklager
+4
robbies
@mlkvhoudr
Quote:
beroepsklager

Dat is wat kort door de bocht. Via de geëigende weg vinden leden geen gehoor meer binnen de organisatie. We rollen van standstill naar stimuleringsregeling naar gebalanceerde groei. Creamy creations verkocht, Riedel de deur uit gedaan, CSK in de etalage en nog komt de onderneming geld tekort.

In weze kan FrieslandCampina die paar cent extra melkgeld - de reden dat we als beroepsklagers niet mogen mopperen volgens jou - niet betalen zonder in te teren en het tafelzilver te verkopen. Dan kun je beter intern de discussie aanzwengelen over het rendement van investeringen en het functioneren van de onderneming als achterover leunen met hett idee bij Bel is het nog slechter
mlkvhoudr
@robbies gefundeerd kritiek hebben is mij prima, heb ik geen seconde moeite mee.

Maar gefundeerde kritiek moet wel leiden tot een beter plan, we zijn ondernemers en moeten geen tere kinderziel hebben maar incasseren waar dat moet maar ook mag er uitgedeelt worden als het maar naar wat beters leid en nou juist dat laatste mis ik heel vaak hier
+1
robbies
@mlkvhoudr
Quote:
tot iets beters leidt

Met welk beter voorstel komen de BEL-Leerdammers in de rechtszaak over het melkgeld naar voren?
mlkvhoudr
@robbies in de rechtzaak was het het beste geweest als bel op het moment dat het collectief haar claim kenbaar maakte om te gaan onderhandelen dat wilden ze toen niet. Maar de ideeen die er nu zijn gaan via het bestuur van de lvlc en bel en dat is geen openbare info
robbies
@mlkvhoudr
Quote:
geen openbare info

Waarom denk je dat de goede ideeën van de RFC-boeren hier dan wel uitgebreid besproken dienen te worden?
marcsterreborn
@robbies Wanneer worden die goede ideeën van RFC boeren dan hier geopenbaard? Ben er wel benieuwd naar
robbies
@marcsterreborn
Quote:
hier

het is een interne RFC aangelegenheid, dus wat mij betreft nooit.
mlkvhoudr
@robbies dat waren weer genoeg jij bakken robbies je hebt zelf dus gewoon geen goede ideeen en dus ga je mij maae weer aanvallen t zijn allemaal zwakteboden
robbies
@mlkvhoudr ho ho, ik stel gewoon een vraag. Achter de schermen worden echt wel goede gesprekken gevoerd. Dat jij ze niet leest, maakt ons nog geen beroepsklagers. We hoeven er alleen geen openbaarheid aan bte geven. Net zo min als dat de Bel-boeren hier openbaarheid hoeven te geven over hun overleg. Zie je de parallellen?
mlkvhoudr
@robbies als er achter de schermen maar naar me geluisterd word dan dan vind ik t prima 😎😉
robbies
@mlkvhoudr bij Bel bedoel je?

En om op je eerdere opmerking terug te komen: ik heb ook wel ideeën hoor. Maar voel er niet veel voor om daar op dit bord over te discussiëren met allerlei niet RFC-leden die menen dat we geen recht van spreken hebben omdat onze melkprijs al bovengemiddeld is, maar waar het inzicht ontbreekt over de offers die door de leden al gebracht zijn om die melkprijs in de benen te houden. Ik doe dat liever op plekken en met mensen waar het wel betrekking op heeft.
mlkvhoudr
@robbies natuurlijk hebben kritische leden wel recht van spreken en de discussie gaat wat mij betreft er over hoe zorgen we nu dat er op lange termijn een verdienmodel over blijft. Elk idee wat daar aan bijdraagt kan een goed idee zijn.

Nu op dit moment is extra gaan weiden zo n onderwerp dat je haast blind kan voorspellen dat dat er aan zit te komen, het geeft en een goed imago en het reduceert ammoniak. Dus ik weet wel bijna zeker dat dat er aan zit te komen dus ga ik nu even doen of ik dat wil en dan kan ik later zeggen ik ben een echte visionair die het al voorspelde 😉
kwarkje
@mlkvhoudr weidemelktoeslag kan op dit moment al niet uit de markt gehaald worden
Waar wil jij het geld zoeken om nog meer toeslag te betalen?
Of denk je dat het aantal weiders op niveau blijft van het convenant zonder extra toeslag?
mlkvhoudr
@kwarkje de weiders zullen voor t zelfde geld meer gaan weiden bedoelde ik
+1
kwarkje
@mlkvhoudr ik had al het vermoeden dat je dat zou denken
Laten we het maar gaan invoeren
Kijken of het werkt
+3
co co
@kwarkje weide melk heeft nooit uit de markt gekomen. het is gewoon jatten van niet weiders .dus afschaffen
kwarkje
@co co wanneer de vraag naar melk toeneemt en stort het model van herverdelen in
Boeren die ontevreden zijn over de herverdeling zullen kiezen voor de beste opbrengstprijs
Streep morgen 20% van de aanvoer in west Europa weg en je hebt de keuze waar je wilt leveren
+1
Erik!!1979
@co co daar heb jij dus helemaal niets over te zeggen. Jij bent aandeelhouder, jij levert de melk, jij houd al die mensen aan het werk, waarschijnlijk hebben jou voorouders het mede opgericht.
maar HIEROVER MOET JIJ JE MOND HOUDEN WANT DIT MOET HET BESTUUR BESLISSEN 😝😝😝
+1
Weidezicht
@co co het beeld van koeien in de wei is wel iets om zuinig op te zijn. Zowel naar de consument, als naar de overheid en alle bemoeizieke dierenvriendenclubs. Dus dat dat beweiden iets beter betaald wordt, is in mijn ogen wel een noodzaak, van dat imago profiteerd de hele sector, al is dat niet meetbaar, helaas.
co co
@Weidezicht de belgen lachen zij eigen kapot geen weidegang geen koekompas geen q lip geen kringloopwijzer geen derogatie met 80% gras geen fosfaat rechten geen stikstof probleem
bertusdebeer
@co co waarom niet in belgie gaan boeren??
Melktank
@co co 100 %waar
+3
KOC1981
@Melktank 80%,

Belgen hebben wel soort fosfaatrechten NERd's ze kosten alleen heel weinig door 2 oorzaken, je mag groeien zonder rechten mits je 125% van de groei van de mest naar de verwerking doet, en ook daar is verwerking zo lek als een zeef. En over heel België gezien is het ambitieniveau gewoon niet zo hoog waardoor de totale veestapel niet zo hard stijgt, hij concentreert zich alleen in het Noorden van het land.

Ze hebben wel een soort Qlip-controle. en ligt aan welke zuivelonderneming wat er gecontroleerd wordt boven de wettelijke eisen. deel zit verplicht op VLOG (ARLA) deel verplicht weidegang (CAMPINA-leveranciers), ... Verder heb je keuze uit een stuk of 3 controlerende instanties en dat vind ik een pluspunt tov NL waar je het met Qlip te doen hebt. geeft toch een gevoel van keuzevrijheid en als je echt problemen hebt met een controleur kan je in ieder geval een andere instantie kiezen. Wel moet de controle altijd zelf betaald worden, wat bij ons niet is.

Qua borging moeten zij van ieder behandeld dier verplicht altijd een Delvotest uitvoeren.

Milcobel is begonnen met weidegang, met een mini-vergoeding van 500euro per bedrijf. en wel apart ophalen, dit omdat ze anders in NL geen melk meer konden verkopen aan de retail. Dus wat dat betreft werkt weidegang wel in de verkoop.

Stikstof hebben sommigen een probleem. In Belgie is een vergunning altijd met een einddatum afgegeven (ik geloof 25jaar geldig) en een aantal jaren geleden heeft iedere vergunninghouder een brief gekregen (groen = nergens last van; oranje = stallen aanpassen; rood = je bent klaar met boeren als de eindatum van je vergunning bereikt is)

Dus ja, die Belgen lachen zich een breuk, maar er zijn wel een aantal mitsen en maren.

Heb meer moeite met het verschil in subsidiëring. Kameraad van mij heeft al 4 jaar op rij geld gebeurt uit het rampenfonds, 2x te nat en 2 x te droog. (gaat over dik 15000euro/jaar voor 25ha maisland) bij iedere machine die ze kopen 10% subsidie, een mestinjecteur 40% subsidie, een sleufsilo 20% subsidie, Leg je een perceel grasklaver aan 5 jaar 600euro/ha subsidie,...

Ik ben altijd blij dat we in ieder geval tov Milcobel een hogere melkprijs hebben zodat we het verschil een beetje kunnen bijbenen.
robbies
@KOC1981 NER's kosten 500 euro per dier en zijn uitwisselbaar over diercategorien. Daar zitten de kosten niet in. Verder hebben ze ook geen wet grondgebonden groei, hebben ze 9 jaar het landelijke quotum niet volgemolken, dus iedereen molk maar raak zonder superheffing. 2- 3 ton meer melken dan het quotum was niets vreemd. Ook zat de volledige vorige generatie in het forfaitaire aangiftesysteem, waardoor er behoorlijke bedragen bij de fiscus niet bekend zijn gebleven en vandaag de oudedagsvoorziening zijn. Via het Vlaams investeringsfonds krijgen jonge boeren inderdaad flinke subsidies, bijvoorbeeld op milieubesparende investeringen (30% op emissiearme vloer) of arbeid (30% op een melkrobot) en is er 1% renteverlaging voor jonge boeren. Met die 3 cent meer dan Milcobel redden we het in NL echt niet hoor op saldo.
Tommie1
@robbies En (nog) weinig handel in Belgie
jorisco.be/auction/auction/…
Achso
@mlkvhoudrmoeten we dan een bedrijfsplan hier voor RFC opstellen?? Kan wel, maar een deel van dat plan is de huidige ledenraad en raad van comisarissen op non-actief
+1
mlkvhoudr
@Achso eerlijk gezegd denk ik dat voor de slagkracht van de onderneming het er alleen maar beter van word als je minder overleggroepjes hebt maar puur de fabriek van uit haar expertise laat werken, maar ik zie het argument : de afstand naar de fabriek, het voelt niet meer als onze fabriek en meer van dat soort argumenten dan al weer de boventoon gaan voeren. Maar puur voor de portomonee zou t een zegen kunnen zijn
Erik!!1979
@mlkvhoudr ik denk dat het verstandig is om alle lagen eruit te gooien. Enkel het hoofdbestuur en die moeten bijv. Over melkweb (of hoe het ook mag heten) direct verantwoordelijkheid afleggen richting de aandeelhouders dus de melkveehouders. Die melkveehouders kunnen indien nodig een veto uitspreken. Rest weg. Spaart kosten en is transparant. (Is maar een idee)
mlkvhoudr
@Erik!!1979 denk in ieder geval dat de lage lagen niet veel meer toevoegen in huidige omstandigheden als ze dat al ooit gedaan hebben. Het lijkt mij de boel alleen maar erg stroperig maken
Erik!!1979
@mlkvhoudr als je die dan even schrapt. En dan nog even regelt dat de eigenaren door middel van stemmen mensen kunt aannemen en ontslaan dan hebben de melkveehouders de kans om de voor hun goede mensen aan te nemen. (Ik zou bij beide wel gaan voor 75% want bij beide zijn het grote beslissingen)
+1
mlkvhoudr
@Erik!!1979 zo hebben wij die cooperatieve jongens toch mooi gered zo op de zondagmorgen
Erik!!1979
@mlkvhoudr dus jij streept zover alles door behalve dit punt en ondertekend?
mlkvhoudr
@Erik!!1979 ik zou op het punt van het schrappen van de lagere bestuurslagen geen bezwaar kunnen bedenken naast het opleiden van nieuwe topbestuurders in de toekomst, dus ja ik zou mijnnhandtekening zetten om deze te schrappen je moet niet bang zijn voor veranderingen heb ik al vaker aangegeven dus hierbij maar ik ga er niet over he maar t lijkt mij prima om die te schrappen
cowboys
@mlkvhoudr hoe heb je dat opleiden van topbestuurders in gedachten? Net zo als het nu gaat ? Of toch iets anders want zoals het nu gaat wordt er gevist in de vijver met jaknikkers en mensen met de zelfde mentaliteit en zeker niet al te kritisch.
mlkvhoudr
@cowboys die zag ik niet aankomen😄

#stiekem toch wel

Het is een vak dat besturen en dus moet je ergens vlieguren maken en netwerk opbouwen dat is het enige nadeel maar zou ook ergens anders kunnen

Toch ga ik er altijd van uit dat bestuurders naar buiten toe met 1 mond praten en naar binnen toe kritisch zijn.

Daarom kan ik ook niet besturen, dat kritische lukt wel maar verdedigen waar ik niet achter sta niet maar dat is samen besturen daar moet je je bij neer kunnen leggen
+1
Jan S
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Het is een vak dat besturen en dus moet je ergens vlieguren maken en netwerk opbouwen dat is het enige nadeel maar zou ook ergens anders kunnen.

Toch ga ik er altijd van uit dat bestuurders naar buiten toe met 1 mond praten en naar binnen toe kritisch zijn.

Daarom kan ik ook niet besturen, dat kritische lukt wel maar verdedigen waar ik niet achter sta niet maar dat is samen besturen daar moet je je bij neer kunnen leggen

Ten eerste een netwerk opbouwen of terwijl vriendjes worden met personen die belangrijk voor je kunnen zijn is een kwestie van geven en nemen. Niets is voor niets. En zo wordt vriendjespolitiek geboren. En dat geven en nemen is niet belangenloos, de verdere bestuurscarriere hangt er van af. Als je de hoog geplaaste personen veel geeft, kun je ook veel terug verwachten in de toekomst. Het zuivere moreel van de meeste bestuurders is daar niet tegen bestand. Kijk maar wat al die CDAers en VVD ers gestemd hebben in de stikstofaffaire.

Ten tweede met één mond praten dat is nu net wat er achterkamertjespolitiek in de hand werkt, waar de rangorde in hierarchie in het netwerk bepaald hoe serieus je genomen wordt. Op moment dat je als bestuurder niet je mening meer mag uiten, ben je effectief monddood gemaakt. Dat is ook precies wat er op dit moment gebeurd. De achterban voelt zich niet meer vertegenwoordigd omdat niemand meer hun mening vertolkt.
Als er eenmaal een beslissing is gevallen zouden bestuurders altijd hun achterban moeten raadplegen over de wenselijkheid van die beslissing. Als de achterban hier in meerderheid mee accoord gaat dan zullen de kritiekasters zich hier bij moeten neerleggen.

Quote Reactie van @mlkvhoudr:

Daarom kan ik ook niet besturen, dat kritische lukt wel maar verdedigen waar ik niet achter sta niet maar dat is samen besturen daar moet je je bij neer kunnen leggen

Dat is juist de reden waarom jij een beter bestuurder zou zijn dan velen van hen die er nu zitten.
Je kunt niet verdedigen waar je niet achter staat, tenzij je een hypocriet zonder ruggengraat en principes bent.
+2
m uut m
@Jan S
Nog nooit in een bestuur gezeten waarschijnlijk.
Wat jij wil geeft een vleugellam bestuur.
+2
Jan S
Quote Reactie van @m uut m:
Nog nooit in een bestuur gezeten waarschijnlijk.Wat jij wil geeft een vleugellam bestuur.

Niet in besturen waar volgens jou moreel laagwaardige regels gespeeld dienen te worden.
Het is onzin dat het een vleugellam bestuur geeft. Iedereen begrijpt dat niet bij alle beslissingen iedereen het met die beslissing eens was. En de mensen waarvoor beslist wordt moeten weten wie dat zijn, zodat ze weten aan wie ze hun vertrouwen geven.

Kennelijk vind je achterkamertjespolitiek (dealtjes sluiten achter gesloten deuren zonder toelichting) belangrijker dan verantwoordelijk afleggen aan de mensen waarvoor je in een bestuur zit.
Wat jij voorstaat is nu typisch een uitvloeisel van de arrogantie van de macht zoals we die nu in de politiek tegenkomen en ook gepromoot wordt. Waarschijnlijk is het elders in het bedrijfsleven en (overheids)instellingen niet veel anders. Vraag je zelf maar eens af waarom er in Nederland in bijna elke sector zoveel gemor en ontevredenheid is over bestuurders. Dat er zoveel acties niet via de zogenaamde georganiseerde "belangenbehartigers" tot stand komen maar via spontane oproepen van ontevreden mensen via Whats app of facebook. En wat belangrijker is dat ze ook de ontevreden mensen over besluiten van bestuurders ook daadwerkelijk weten te mobiliseren. Een teken aan de wand voor alle bestuurders dat ze niet goed bezig zijn.
Achso
@mlkvhoudren dat klopt ook. En daar is iedereen het ook wel over eens. Maar je moet toch erkennen dat de ‚top‘ er een zooitje van gemaakt heeft, de laatste kwartaal cijfers een drama en de Fitch rating verliezen ze. Dan mag je als aandeelhouder daar wat van zeggen. Dat geleuter over ‚ de consument‘ wil.. Daar hebben ze helemaal geen goed onderzoek naar gedaan. De buitenlandse adventures opportunistisch aangegaan, met een hoog gehalte aan eigen ego hoog houden.
Fitch resume:The Negative Outlook reflects execution risks related to the restoration of Royal FrieslandCampina NV’s (RFC) EBITDA margin and the risk that, following a rise in 2019, leverage may fail to return to levels compatible with the ‘BBB+’ rating over the next two years. The company’s performance remains challenged by high competition in key markets, supply chain issues and volatile milk prices. Fitch Ratings believes RFC has yet to demonstrate its ability to fully address these issues.
Sjaakiee
@Achso kwartaalcijfers?
mlkvhoudr
@Achso voor de duidelijkheid ik heb niks tegen bijltjesdag in welke organisatie dan ook. Als ik in die positie zat had ik er ook niks op tegen om jaarlijks mijn positie ter discussie te laten stellen, persoonlijke ego s mogen nooit de boventoon voeren in een organisatie.

Grootste nadeel lijkt me hoe garandeer je continuiteit als je steeds wisselt van poppetjes
Erik!!1979
@mlkvhoudr continuïteit krijg je door bij ontslag een hele ruime meerderheid te eisen. Je hebt daar gewoon gelijk in. Maar als iemand er een potje van maakt moet die eruit.
Achso
@mlkvhoudr wie heeft het over steeds? Nu is er zo‘n zooitje, dat degenen die dit veroorzaakt hebben, conclusies of zelf trekken of de conclusies worden gemaakt. De aandeelhouders hebben wel aangetoond redelijk geduldig te zijn, dus ‚steeds‘ poppetjes wisselen is niet aan de orde
robbies
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Grootste nadeel lijkt me hoe garandeer je continuiteit als je steeds wisselt van poppetjes

Welke poppetjes bedoel je? Van het huidige hoofdbestuur is Cor Hoogeveen als laatste erbij gekomen. Angelique Huijben, Erwin Wunnekink en Frans zelf zijn al meer dan 10 jaar in dienst bij de coöperatie. frieslandcampina.com/nl/organisatie/…
Twentsch Land
Ja en met 1 baas heb je de meeste slagkracht want dan hoef je niet te overleggen ....... maar zo hoort dat niet te werken bij een coöperatie ...... zo het nu is is de coöperatie er niet voor de boeren maar de boeren voor de leiding van de coöperatie ...... voorbeelden zijn er meer dan genoeg de afgelopen jaren.....@mlkvhoudr
mlkvhoudr
@Twentsch Land ik draai overuren zo hier stop er ook mee zo moet nog weer aan t werk. Maar doelafspraken maken zou dat toch kunnen ondervangen. De leden geven een doel de proffesionals bepalen de maatregelen om er te komen?
Melkveehouder.
@mlkvhoudr Pardon? Leer eens lezen!
+1
mlkvhoudr
@Melkveehouder.edereen die niet mee klaagt hier en positief staat tegen over verduurzaaming sector word direct bestuursambitie verweten dat is gewoon weg flauw.

We kunnen een hekel aan de methodiek hebben daar kan ik me wat bij voorstellen maar zie t maar als een 60 km zone niet iedereen zal gelijk 60 gaan rijden maar naar verloop van tijd word er gemiddeld wel zachter gereden dan toen het nog 80 km per uur was. Kwestie van bakens verzetten en er voor gaan. Niet kritiekloos wel constructief
kwarkje
@mlkvhoudr en wat ga je dan tegen een best wel grote groep van de leden zeggen die ontevreden zijn?
Ik denk dat het in ieders belang is dat Rfc de kritiek op de agenda zet en er wat mee gaat doen.
Opmerkingen zoals: dan ga je toch weg bij Rfc kunnen consequenties hebben
Boeren zijn in de actiestemming. Wat Rfc absoluut niet kan hebben op het moment is nog meer reuring
Stel je eens voor wat er zou gebeuren wanneer deze groep de lidmaatschappen opzegt
Eigen vermogen wordt dan geplunderd en aanvoervolume is een raadsel
Het lijkt net zo’n ingewikkeld dossier als de stikstofcrisis. Het verschil zit er in dat de leden van Rfc zelf aan zet zijn zonder overheidsbemoeienis
Daar moet toch uit te komen zijn
mlkvhoudr
@kwarkje ik zou proberen uit te leggen dat we ons door moeten zullen ontwikkellen om bepaalde melkstromen in west europa in de benen te houden zo dat die melk ons niet in de weg gaat lopen. Grotendeels zal dat door andere segmenten aan te boren moeten zijn want de directe consument is nou eenmaal vooral prijskoper en deels zal het door verduurzaaming sector moeten gaan gebeuren
Erik!!1979
@mlkvhoudr ik deel jou mening niet over melkstromen. Maar dat vind ik in dit verhaal ook niet relevant. Veel relevanter is de vraag wat je er op tegen hebt dat de ledenraad opgeheven wordt en via internet alle eigenaren op de hoogte gehouden worden over de gang van zaken en over iedere beslissing door stemmen met meerderheid een veto kan uitspreken.
mlkvhoudr
@Erik!!1979 dat stuk heb ik geen mening over los van het feit dat directe democratie niet werkt en het moeilijk genoeg is het in kleine kring eens te worden en geheimen nooit geheim zullen blijven als je ze in grote groep deelt dus dat concurrent t allang geregeld heeft tegen de tijd dat er consensus is ik geloof er dus niet in. Geloof meer in sterk leiderschap
+1
Erik!!1979
@mlkvhoudr 2JULI 2015 heeft het geloof van mij compleet kapot gemaakt over geheimhouding! Dat was met de stikstof weer gebeurt als er niet enkele heel wakker waren. Die geheim houding is de doodsteek van de coöperatie.
mlkvhoudr
@Erik!!1979 dramaqueen😉 zaken als een structureel te laag verdienmodel zullen veel meer het fundament onder de coop vandaan halen 2 juli 2015 is vooral op bedrijfsnivo succesvol of een enorme kater geworden
+1
Erik!!1979
@mlkvhoudr heel succesvol voor enkele bestuurders met voorkennis. Bijltjesdag komt!
Achso
@mlkvhoudr ik denk dat Fitch rating de mening deelt van veel leden..
mlkvhoudr
@Achso laat maar zien dan
+1
co co
Goed lezen ik heb het vertaalt in het Nederlands . lees voor al de laatste zin

@mlkvhoudr
The Negative Outlook reflects execution risks related to the restoration of Royal FrieslandCampina NV ’s (RFC)
EBITDA margin and the risk that, follow ing a rise in 2019, leverage may fail to return to levels compatible w ith the
‘BBB+’ rating over the next tw o years. The company’s performance remains challenged by high competition in key
markets, supply chain issues and volatile milk prices. Fitch Ratings believes RFC has yet to demonstrate its ability to
fully address these issues

De negatieve vooruitzichten weerspiegelen uitvoeringsrisico's in verband met het herstel van Koninklijke FrieslandCampina NV's (RFC)
EBITDA-marge en het risico dat hefboomwerking na een stijging in 2019 mogelijk niet terugkeert naar niveaus die compatibel zijn met de
‘BBB +’ rating voor de komende twee jaar. De prestaties van het bedrijf worden nog steeds uitgedaagd door sterke concurrentie op sleutelgebied
markten, supply chain problemen en volatiele melkprijzen. Fitch Ratings is van mening dat RFC zijn bekwaamheid nog moet aantonen
deze problemen volledig aanpakken
Sjaakiee
@co co heel veel leden hebben niet in de gaten dat het reeds 12 uur is financieel gezien bij rfc.
kwarkje
@Sjaakiee dat lijkt me toch niet zo moeilijk na de nieuwste voorstellen en de aangepaste rating
Het is al triest genoeg dat aan het verwerken van melk niets meer te verdienen is
mlkvhoudr
@co co supply chain deel is nou misschien wel net het deel wat over gescheiden aanvoer melkstromen gaat? Ik weet t niet maar kan het me voorstellen dat t gaat over inefficient vullen fabrieken door meerdere melkstromen

logistiek.nl/supply-chain/artikel/…
Achso
@mlkvhoudrgoogle maar.. En het is hier al eens gepubliceerd
Achso
@mlkvhoudrverduurzaming?? Leg nu toch eens uit wat dat is. In het Paris akkoord, wordt CO2 reductie beschreven. Waar is RFC in deze? Weet men zeker dat men dit niet compleet mist?
Melkveehouder.
@mlkvhoudr Wel wakker blijven en de discussie zuiver blijven voeren. Ik klaag niet alsook verlang dat niet van collegae. Integendeel, en ik ben ook niet tegen verduurzaming. Maar de discussie ging/gaat over het handelen van ons bestuur. Het simpelweg vergoelijken van hun gedrag met verwijzing naar de historische melkprijs is gewoon een slappe dooddoener, en niet correct. Dát is het punt wat ik heb willen maken en ook nu nog 100% achter sta. Jouw opmerking gaat voorbij aan deze kern van mijn betoog.
robbies
@Blijvenboeren ondernemen is vooruitkijken. Mooie resultaten uit het verleden bieden 0,0 garantie voor de toekomst. Dat is waar de bezorgde leden zich ook druk over maken.
+1
Jan S
Quote Reactie van @Blijvenboeren:
Nog beter planGa naar Dean FoodsOok naar klote geholpen door eigen boerenLeeggezogen

Dean Food is een particulier, dus niet te vergelijken wat betreft zeggenschap.
Maar pas maar op, misschien lijkt RFC in bepaalde opzichten wel meer op Dean Foods dan je lief is.
Jannus
Quote Reactie van @Jan S:
Dean Food is een particulier, dus niet te vergelijken wat betreft zeggenschap.

Is het LD collectief ook al mee bezig,als ze niet uitkijken dan roken ze zichzelf de keuken uit,je bent gewoon grondstof leverancier van een product dat zij in de markt moeten slijten en dat is een kostenpost voor hun en heb al gehoord dat ze van grote bedrijven die niet beweiden afwillen omdat het niet past in hun marktsegment
slagroomvla
Quote Reactie van @Blijvenboeren:
Ga naar Dean FoodsOok naar klote geholpen door eigen boerenLeeggezogen

Leg dat even uit, hoe een particulier door 'eigen' boeren is leeggezogen?
verbi
@Blijvenboeren Ik was vroeger trots nu niet meer, moet al opletten dat ik me niet erger als ze mijn bedrijf oprijden. Maar ik ben te oud om te verkassen ben nu 54 dus ik klooi maar verder met mijn 90 koetjes.
+5
pieta
@Blijvenboeren Op basis van wat jij hier schrijft denk ik dan vertrek zelf maar. Kritiek mag. Vooral constructieve. En je moet nooit met het vertrek maar argument komen als "verdediging". Dat is geen verdediging maar de ander monddaad of belachelijk proberen te maken.
+2
Twentsch Land
Kan allemaal wel zijn maar als ik bij een dergelijke grote onderneming zou werken en er zouden zoveel aandeelhouders wat tegen mij hebben zou ik mijn ontslag aanbieden ........ dus Hester !
Erik!!1979
@Twentsch Land dat bedoel ik. Wat iemand ook van al die ontevreden boeren vind is niet zo relevant als dat ze er met zo'n grote getale zijn. Dat moet iedereen zich aantrekken die ook maar iets met de organisatie te maken hebben!
mlkvhoudr
@Erik!!1979 voor als nog vooral bange ondernemers die veranderingsangst hebben. Ook linkse mensen consumeren dus kan geen reden bedenken om de helft van de consumenten bij voorbaat uit te sluiten
+1
Twentsch Land
Schoenmaker blijf bij je leest.....een groot poppenkast met allerlei verschillende pipo’s is niet het systeem ...... of laat jij altijd een metselaar komen als je timmerwerk hebt.

@mlkvhoudr
+1
mlkvhoudr
@Twentsch Land niet nodig ik heb een vrouw die heeft overal verstand van 😄😉
+5
de hoef
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
overal verstand van

da denken alle vrouwen
Erik!!1979
@mlkvhoudr RFC is niet mijn melkfabriek. Heeft ons wel gigantisch genaaid toen ik naar Duitsland ging. Dus wat ze intern doen telt mijn mening niet. Al mag ik er wel over oordelen. Ik vind de boeren die iets zeggenschap hebben ontzettend dom. Bijltjesdag komt. Zorg ervoor dat je geen blaam treft!
mlkvhoudr
@Erik!!1979 als je je ogen sluit voor de moderne consument dan doe je op een gegeven moment niet terzake en laat ik er niet omheen kletsen ik bereik ook zo langzamerhand een leeftijd dat ik graag gewoon alles zo houd zoals het al jaren gaat maar het is economische zelfmoord en dat moet je gewoon niet willen, je moet ook de jonge generatie bereiken en ook de linkse anders serveer je jezelf af.
Jawis
@Erik!!1979 ze worden in friesland nu al met de nek aangekeken....dat zorgt er wel voor dat ze rfc nog beter ter wille zijn, en das jammer.
Blijvenboeren
@Twentsch Land ken je haar ?
Zij die ....
Ik ken hoop mensen die zeggen dat ze juist boer gezind is
Maar als je echt kunt aantonen of haar kent
Tja....
Denk dat er geen reactie komt
Twentsch Land
Nogmaals praat maar met boeren die met haar van doen hebben gehad.

@Blijvenboeren
+1
Blijvenboeren
@Twentsch Land
Heb ik gedaan
Sterker nog met haar gewerkt in verleden
Wie ben jij om op basis van horen zeggen op te roepen tot ontslag ?
Zij die....

Waanzin
Jullie brengen de cooperatie naar afgrond
Neem je die verantwoordelijkheid op je ?
Een kwart is geen 100 %
Sterker nog
Er zijn 18000 leden
Dus veel minder dan een kwart
Twentsch Land
Even goed lezen.....ik zeg als ik bij een dergelijke onderneming zou werken en er zouden een groot aantal leden zijn die niet achter mij zouden staan dan zou ik de eer aan mij zelf houden en ontslag aanbieden ( dus zelf ontslag nemen )

Dat jij met haar het samengewerkt zegt totaal niks over het tevreden zijn van boeren die met haar van doen hebben gehad.

@Blijvenboeren
Wolswinkel
@Twentsch Land Intensief samengewerkt en des ochtônds trokkôn zij samôn de gordijnôn weer opôn...😉
+2
co co
@Blijvenboeren oeps dit is volgens mijn een reactie van een ledenraads lid . blijvenboeren wat heeft hijster maij in Amsterdam uit gevreten ?? of steken jullie de kop in het zand kom op man doe je ogen eens open . en is hijster maij door de leden gekozen ??? nee dus weer zoon bestuurlijk besluit en dat moet veranderen
+2
de hoef
Quote Reactie van @Blijvenboeren:
Er zijn 18000 leden

hier in de buurt heeft minder dan 10 procent niet getekend, aan de andere kant van het water iedereen
mijn vader die jaren het vuur uit zijn sloffen gelopen heeft voor rfc kotst er zelfs van
even als de meeste oud bestuurders
Erik!!1979
@de hoef hoe langer ze de ontevredenheid ontkennen en geen actie ondernemen hoe meer erbij komen. En deze gaan niet meer weg zoals al die andere laatste jaren. Deze gaan de bestuurders en medewerkers eruit zetten die ze niet mogen. Hoe harder deze schoppen hoe sneller dit proces gaat. Dit is alleen nog maar te stoppen door toegeeflijkheid, en transparantie.
+1
Erik!!1979
@Blijvenboeren de bestuurders ledenraads leden etc. Brengen RFC de afgrond in door hun eigenaren en leveranciers niet tevreden te houden. Niet de zaak verdraaien.
Achso
[@Blijvenboeren dat naar de afgrond brengen, kan de cooperatie blijkbaar heel goed zelf
Wolswinkel
@Blijvenboeren Ga maar snel slapen Frans. De”winkel” heeft je momenteel hard nodig.. Of niet?!?!
Jawis
@Blijvenboeren mensen als jij brengen de coöperatie juist naar de afgrond met je tunnelvisie.
+2
weurding
@Blijvenboeren een kwart die daadwerkelijk getekend heeft geeft al aan dat er ernstige onvrede is. Ga er maar rustig van uit dat er zeker een net zo groot gedeelte is welke die mening ook toegedaan is maar waarvan de pen het nog even laat afweten
Erik!!1979
@weurding ik ken mensen die nu nog niet tekenen omdat ze bang zijn. Ongelooflijk hoe ver de coöperatie gezonken is dat mensen bang geworden zijn. Niet normaal!
Sjaakiee
@Erik!!1979 bang voor fransje😂😂
Erik!!1979
@Sjaakiee afgelopen jaren genoeg spelletjes van RFC geweest. Google maar even naar ons. Maar klw was ook een mooi voorbeeld. Bij teveel tegenstribbelen proberen ze je kapot te maken!
de jonge
@Blijvenboeren er zijn bij mijn weten nog niet eens 12000 melkleverende leden bij rfc(waardoor ik mij afvraag wat het aantal melkveehouders die leveren aan bv aware,doc,cono bel,vreugdenhil etc zijn)in 2018 waren er in nederland totaal bij mijn weten minder dan 17000 dan is 2600 toch een behoorlijk aandeel en dan nog iets...stel er word niet naar de leden geluisterd en er is een groepje bij die zegt het is wel best zo,wij richten een nieuwe cooperatie op...(dat mag toch)en van die 2600 zeggen bv 1500 goed plan,ik ga mee.....hoe denk je dan dat rfc ervoor staat,zullen ze dan alsnog hun arrogante houding houden onder het motto het gaat zoals wij het beslissen met alle eisen en regels die wij opstellen en anders ga je maar weg? of zullen ze dan even achter hun oren krabben als zoveel mensen hun opgebouwde rechten daar weg halen......
Bartlehiemboer
Kan het niet een idee zijn om de fabriek in tweeen te splitsen? Er blijft altijd een markt voor het "gewone" melk En al die duurzame kul naar de andere kant met wat meerwaarde. Geef de boeren een keuze niet iedereen zit in een luxe positie om aan alles te kunnen voldoen. Ook op persoonlijk vlak wil je al die bemoeienissen niet altijd. Je wil je ding doen en vaak de deur sluiten voor al die sociale praatjes om maar weer punten te kunnen scoren. Wij hebben nu bijvoorbeeld een thee tuin. 5 punten extra pfff Geen enkel ander bedrijf doet dit volgens mij. Als dier welzijn maar wel hoog in het vaandel blijft voor de gehele sector.
Detukkeroettwente
@Bartlehiemboer Wij hebben ook een theepot !!! 250 punten erbij.Wat een gezever over niks . Wij proberen om een beetje aan de regels te voldoen, maar maken ons niet druk als niet alles lukt . .
+1
harke
Teken aub de petitie als u het met deze punten eens bent.
harke
@harke staat op melkvee.nl
Erik!!1979
@harke .

(klik om te vergroten)

+2
Melkboer16
2600 brieven van de 17000 leden vind ik niet zo spannend!
Volgens mij is in geen enkel district een tegenkandidaat gesteld en gekozen! Dat was de mogelijkheid geweest om je ongenoegen te uiten!
Als we werkelijk over alles als leden willen beslissen dan heb je straks 15000 ledenraadsleden
Jawis
@Melkboer16 nee hoor. Kan heel simpel via app of pc.
de jonge
@Jawis klopt,ze kunnen nu ook alles via de pc etc doen,dan kunnen ze de beslissingen aan de melkleverende leden laten ook op dezelfde manier doen. moet voor de rfc toch een makje zijn
+1
de jonge
@Melkboer16 hoveel melkveehouders zijn er dan nog in nederland...volgens mij zeggen ze zelf dat ze 12000 melkleverende leden hebben. daarbij zijn er veel melkveehouders die niet op prikkebord of op facebook op bepaalde sites zitten,dus ze hebben lang niet iedereen kunnen benaderen.....
+2
Melkboer16
@de jonge van de 2600 sympathie Santen zijn er misschien 200 die echt bezorgd zijn! De rest tekent omdat de ander het ook doet! De argumenten die in de brief staan getuigen nou niet echt van inzicht!
Het is allemaal meer van we zijn met de tractor in Den Haag geweest en nou willen wij ook “our moment of Fame”!
Dat het doelwit onze eigen coöperatie is die je weliswaar een concurrerende melkprijs uitbetaald en dat wil blijven doen daar is men blind voor!
Vorig jaar vertrokken er ook leden met veel bombarie naar A-Ware maar daar horen we ook niks meer van! Dezelfde eisen voor een melkprijs die vast niet hoger is!
Begin jaren 90 ook veel ontevreden leden richting DOC en Leerdammer en nog een paar anderen!
Wie kent het drama van Lyempf nog of Noorderland melk die een maand geen melkgeld uitbetaalde!
Ga ook eens over de grens kijken en dar kunnen die iniatiefnemers heel goed want ze zitten er dichtbij.
Erik!!1979
@Melkboer16 met zo'n kop in het zand steek houding maak je juist alles kapot. Gebruik eens je verstand en kijk wat er leeft!
Melkboer16
@Erik!!1979 jij zit over de grens dus noem je melkprijs eens?
Erik!!1979
@Melkboer16 gemiddelde Hochwald prijs 36.80 incl mwst bij 4% vet 3.40 eiwit
Achso
@Melkboer16 zuivel coops rekenen kostprijs +10%
Sjaakiee
@Melkboer16 heel bepert denken,als rfc op deze voet doorgaat zijn ze failliet.verkeerde mensen aant roer.snap je dat nog niet?
de jonge
@Sjaakiee krijg steeds meer de indruk dat hij het niet wil snappen.......
Erik!!1979
@Melkboer16 en nu jij. Wat betaald RFC met deze gehalte zonder weidegang wel gmo vrij. Celgetal onder 250 en kiemgetal onder 50. Dus s Klasse.
Erik!!1979
@Melkboer16 nog steeds aan het rekenen aan de melkprijs???
+4
Melkboer16
@Erik!!1979 de kale melkprijs van RfC zit in Nederland een cent per liter boven Hochwald deze maand!
Heb ff bij boerderij.nl gekeken en dan zie ik alleen deltamelk hoger staan als Campina!
Je kunt er van alles bij slepen maar RFC heeft jaren een goede melkprijs betaald en zal dat blijven doen! We zullen structureel nooit de hoogste worden maar zijn wel de constante geweest en dat proberen we te blijven!
Ik vertrouw op de ledenraad want daar zitten kundige mensen genoeg in!
Sjaakiee
@Melkboer16 wat heb je voor je ogen zitten?
Erik!!1979
@Melkboer16 vertel even wat jullie krijgen. Of is dat te moeilijk?
+1
Melkboer16
@Erik!!1979 dat is te moeilijk😂 en heeft geen zin! Ik noem de prijs die vergelijkbaar is en iedereen kan zien! Ik hoef mijn coöperatie niet te verdedigen dat kan de ledenraad en bestuur wel en heb niet de kennis om op hun stoel te gaan zitten!
Maar met de kunde van de bezorgde leden komen we er ook niet en dan wordt het een sterfhuis!
Erik!!1979
@Melkboer16 1. Het is een sterfhuis 2. Betrouwbaarheid Ledenraad en bestuur staan hier ter discussie 3. Nu het niet uitkomt is het niet belangrijk
Erik!!1979
@Melkboer16 en het belangrijkste. Ik heb net een melkgeldafrekening gezien. Wij krijgen meer. Hierbij worden jullie ook voorgelogen. Ze maken het extra ondoorzichtig.
Erik!!1979
@Melkboer16 hey klooio 😂😂😂 net even een melkafrekening gezien van RFC. Betaald volgens mij minder🙈🙈🙈 Ben even eerlijk man!
+2
mlkvhoudr
@Erik!!1979 laat maar zien hier erik hoeder des vaderlandse melkprijzen

milkprices.nl/

milkprices.nl/Reviews/nl201909.pdf/
Erik!!1979
@mlkvhoudr als er LTO boven staat geloof ik het niet meer. Zijn niet bepaald betrouwbaar gebleken afgelopen 30 jaar. Ik heb gewoon hier de melkprijs van Hochwald aangegeven. Kan iemand die ook van RFC schrijven??? Moet ik dat doen? Ik heb hem namelijk wel 😝
hookwood
@Erik!!1979 melkprijs RFC is zo openbaar als wat dus maak je niet druk Erik: frieslandcampina.com/nl/nieuws/…

Mijn RFC prijs in oktober: 37,29 excl. BTW. bij 4,65 en 3,84

Wel ruimt 2 ct lager dan vorig jaar en toen waren de gehalten lager.
Erik!!1979
@hookwood hoeveel is dat dan bij 4.00 en 3,40 zodat je die met basis melkprijs kunt vergelijken?
hookwood
@Erik!!1979 kwestie van uitrekenen lijkt me. Ik ga even uit van 4,50 lactose aangezien die ook in de melkprijs zit.

Kom ik voor oktober uit op 33,18 en voor november op 33,90

Excl. BTW

Dit is garantieprijs omgerekend naar de gehalten.
Erik!!1979
@hookwood zoals je ziet vroeg melkboer16 er naar. Ik geef antwoord en nu ben jij de eerste die het enigzins kan beantwoorden. Geweldig 😂😂😂 gelukkig heb ik nog een Nederlandse collega die leveren aan RFC waar ik binnen 20 minuten zijn melkafrekening van kreeg en heb hem de onze gestuurd ter vergelijking. Zo moeilijk. Lijkt mij heel verstandig dat jullie binnen RFC gaan discussiëren op basis van feiten en betrouwbare onderzoeken inplaats van emoties. Kom je een stuk verder mee!

(klik om te vergroten)

+1
mlkvhoudr
@Erik!!1979 hoeveel btw zit er bij incl btw bij in?
+1
Erik!!1979
@mlkvhoudr hèhè je bent wakker. Wij hebben bij landbouw bedrijven 10,7 %. Bij btw bedrijf 7%
+1
mlkvhoudr
@Erik!!1979 ja ja mij intellegentie word altijd machtig onderschat heb best wel een grote latente ruimte daar voor noodgevallen😄
Erik!!1979
@mlkvhoudr dan kun jij waarschijnlijk wel een vergelijkbare melkprijs geven? Dus met de zelfde gehaltes???
mlkvhoudr
@Erik!!1979 gewoon vet en eiwitprijs per kg vergelijken zou ik denken dan vergelijk je de basisprijs.bij bel is die 3.20 en 6.80 dat is de basisprijs voor reguliere melk bij bel
Erik!!1979
@mlkvhoudr gaat niet.... Duitsland rekent altijd met 4% 3,4% Nederland met gerealiseerde gehaltes. Hochwald rekent vast met 250 voor het en 500 voor eiwit etc. Dus als iemand even de RFC voor deze gehalte kan bedenken zijn we er. Maar volgens mij willen de pro rfc dit niet weten. Binnenkort Hochwald vergadering dus ik vind het wel interessant.
mlkvhoudr
@Erik!!1979 dus gewoon 1 bedrag op de nota?

Hochwald is trouwens ook niet vrijheid blijheid zag ik al

hochwald.de/nl/service/…
hookwood
@Erik!!1979 Is de melkprijs van Hochwald in Dld trouwens gelijk aan die in NL?
Erik!!1979
@hookwood goede vraag. Dat weet ik niet.
+3
hookwood
@Erik!!1979 Dit is trouwens wat TopAgrar er van maakt.

(klik om te vergroten)

Erik!!1979
@hookwood weet ik. Maar Hochwald betaald standaard toeslagen. Ik weet niet hoe dat bij campina is. Wij krijgen met niets doen behalve goede kwaliteit leveren en normale basis eisen al 2,5 cent toeslag.
Farmer_
@Erik!!1979 Dacht dat top agrar dit ook overneemt van de LTO site.
Erik!!1979
@Farmer_ volgens mij ook. En dit is appels met peren vergelijken. Je moet kijken wat er met welke prestatie op het einde van het jaar op de bankrekening staat.
+2
puddingbroodje
@Erik!!1979 mijn melkprijs RFC oktober 38,06 3.78 4.64 4.49(lactose) dat is exlusief btw exclusief weide exclusief prestatietoeslag.
Erik!!1979
@hookwood heb jij de petitie al getekend?
Sjaakiee
@Erik!!1979 haha denk het niet😉
Erik!!1979
@Sjaakiee Waarom niet. Hij is een ledenraads lid die volgens mij opkomt voor de bezorgde melkveehouders. Dan moet hij er iets mee doen. Hiermee kan hij een statement maken!
Sjaakiee
@Erik!!1979 zo hoort het wel te zijn😉
Erik!!1979
@Sjaakiee naar mij is hij altijd eerlijk geweest. Zou me tegenvallen als hij hier niets mee doet. Daarvoor is hij gekozen. (Ik moet toegeven dat ik bij vele andere id minder vertrouwen heb)
+2
kwarkje
@Melkboer16 hoe weet jij hoeveel leden er bezorgd zijn?
Ik zie heel veel handtekeningen en kan die scheiding die jij maakt niet onderbouwen op onderbuikgevoel
+1
Melkboer16
@kwarkje ik loop al wat langer mee en dan zie je dat indirect gebeuren!
Gaat in de politiek ook zo, als een bepaalde pol partij groeit in de peiling lopen er veel over en als zo’n lijsttrekker dan een verkeerde uitspraak doet dan loopt zo’n partij zo weer leeg! Gezien je naam @kwakje heb je de opkomst en ondergang van Leefbaar Nederland niet bewust meegemaakt en weet je van horen zeggen wie Fortuyn was.
Kijk maar eens in het huidige speelveld dan kan je je toch ook niet voorstellen dat iemand Links stemt en tegelijkertijd met 130 over de weg knalt?
Bij de verkiezingen zijn ze het allemaal vergeten en steken de diehards Klaver en Jetten een vinger in de kont.
Erik!!1979
@Melkboer16 fout, zijn nieuwe verdien model wordt een realityserie over hoe vader en zoon samen de maatschap jaren doorkomen. Ik ben er zeker van dat die beter bekeken gaat worden als boer zoekt vrouw 😂😂😂 ( kwarkje is de vader)
kwarkje
@Melkboer16 Gezien je naam @kwakje😂
Bijzonder wat je denkt te weten
Ik zou willen dat ik zo jong was😊
co co
@Melkboer16 doe je huis werk melkboer16 Nederland telt op dit moment +- 16300 melk leverende bedrijven en jij komt met 17000 leden het lijkt LTO WEL die tellen ook de opa om en kinderen mee
het gaat om het aantal bedrijven en dat in nu bij RFC +- 11500
Melkboer16
@co co gelukkig doen jij het voor mij! Was op school ook al lui en ben blij dat ik de coöperatie heb aangesteld om mijn producten te verkopen! Ik had vroeger ook niet het lef om naar DOC te gaan!
Heeft ons gelukkig gemaakt dat we bij De grote coöperatie gebleven zijn.
+1
co co
@Melkboer16 in al die 45 jaar dat ik melklever is er nog nooit zoon grootte onvrede geweest onder de leden . en als het bestuur dit niet erkent
is dit het begin van het einde van RFC .
de leden vormen het onderpand van RFC
Melkboer16
@co co dan is er iets mis met je geheugen! Nu komen er door het internet veel steunbetuigingen maar ik loop nog niet zo lang mee als jij beweert te doen en heb toch al meerdere crisis meegemaakt bij de voorgangers van RFC!
Die iniiatiefnemers kwamen die van oorsprong niet bij “Losser” weg!?
Achso
@Melkboer16Misschien dat de leden graag willen dat het een ‚grote cooperatie‘ blijft en niet VION2
+1
cowboys
@Melkboer16 hoelang blijf je nog gelukkig bij je grote coöperatie.? Want rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. En aangezien dat RFC hun vertrouwen kompleet kwijtgeraakt in 2017 en toen al bij Tjeerd in zijn kont hing.en dat nu nog een aantal keren geprobeerd heeft met de NZO voor de stikstof .RFC is aangeschoten wild heeft afgelopen tijd giga veel marktaandeel verloren door arrogantie en een aantal lanceringen van producten en verpakkingen die niet aansloegen en flopten.
Melkboer16
@cowboys je kan zo weg
+1
heidehipper
Als iemand van het hoofdbestuur op de ledenvergadering zegt dat van weidemelk de melkprijs met 2 cent niet uit de markt worden gehaald en de biologische melkprijs met 2,5 a 3 cent niet uit de markt word gehaald en dan geloof jij nog in zoveel melkstromen en de daarbij samenhangende kosten , na vragen uit de zaal over het rendement van de verschillende melkstromen Elvis Jij moest op de vergadering van Noord Friesland zijn geweest …….. daar werd de voorzitter van het distirctbestuur voor blok gezet.!!!!!!!!!!!!
kwarkje
@heidehipper hoezo voor het blok gezet
+3
heidehipper
@kwarkje Hij mag van de directie bepaalde antwoorden niet zeggen op vragen uit de zaal over financiele stukken uit de onderneming toen iemand uit zaal het antwoord gaf en of dit waar was hij met de mond vol tanden stond ,de zaal riep dat niet openheid van zaken word gegeven !!!!!!!
+2
Jannus
Quote Reactie van @heidehipper:
daar werd de voorzitter van het distirctbestuur voor blok gezet.!!!!!!!!!!!!

Soms is het ook verstandig eens niets te zeggen,zie de melkstromen meer pionierswerk voor afzet (concurrentie bijhouden)en kost geld maar blijf je verstarren in een conservatief model dan raak je in de V&D modus.

Als leden mag je best kritisch zijn maar als er iets niet lukt te slagen dan kun je de bestuurder daar op afrekenen of seggen dat hij zijn leven dient te verbeteren....

en anders wieberen......Ahum Wiebren 😚
mlkvhoudr
@Jannus precies geen wens maar noodzakelijk kwaad om je als bedrijf te blijven ontwikkellen om het v en d scenario af te wenden
+3
ceessie
Beste leden RFC, de coöperatie is van jullie de leden! Niet van de op dit moment zogenaamde bestuurders.Ze hebben misschien allemaal gestudeerd maar missen het gezonde boerenverstand! Recruteer bestuursleden met affiniteit met de sector dan ben je al op de goede weg. Geen zakkenvullers!
Groen1
Consumentenprijzen; gemiddelde prijzen voedingsmiddelen, 1800 - 2018
opendata.cbs.nl/statline/…
co co
Wie wist hier van ????? bron boerderij

De Belgisch-Nederlandse onderneming zou in 2004 ook al betrokken zijn geweest bij een schandaal met antibiotica vervuilde melk. Die werd door het bedrijf tot melkpoeder verwerkt en als grondstof voor veevoer verkocht. Zij ontvingen daarvoor melk van Campina in België, die eigenlijk vernietigd had moeten worden. Campina kreeg een boete van ruim € 100.000. De veevoederfabrikant bleef buiten schot.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden top , frieslandcampina en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!