Activist Johan Vollenbroek: ‘Waarom moeten wij zo veel vlees exporteren?’

Verlaging van de topsnelheid was nog maar het begin. De echt pijnlijke ingrepen moeten nog komen, zegt Johan Vollenbroek, die de stikstofcrisis ontketende.

Deel dit topic Stikstofstrijder Johan Vollenbroek: ‘Vol gas in Duitsland is ‘fuck you’ tegen het milieu’ (gelderlander.nl)

BEEK/ ELTEN - Automobilisten die netjes 100 kilometer per uur rijden in Nederland en eenmaal vol gas gaan als ze de grens met Duitsland over zijn, zeggen ‘fuck you’ tegen het milieu. ,,Als bestuurder heb je een eigen verantwoordelijkheid. Waarom zou je op de Autobahn 200 rijden, als je met 100 ook op je bestemming komt”, zegt Johan Vollenbroek.

 Activist Johan Vollenbroek: ‘Waarom moeten wij zo veel vlees exporteren?’ (parool.nl)

Verlaging van de topsnelheid was nog maar het begin. De echt pijnlijke ingrepen moeten nog komen, zegt Johan Vollenbroek, die de stikstofcrisis ontketende.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+1
robbies
Ook Johan begint zichzelf te overschatten. Den Haag legde hem geen strobreed in de weg in zijn procedures tegen de PAS, in de veronderstelling dat de slachtoffers alleen onder de boerenstand zou vallen. Nu blijkt dat deze man in staat is om hele economieen stil te leggen en stokpaardjes op te stallen, zal men in Den Haag zich er beducht op zijn om deze man zijn gang te laten gaan. Bemoeienis met de rechtspraak is politiek Den Haag vandaag niet vreemd.
+10
achterhoeker2
@robbies Vollenbroek is de verpersoonlijking van de babyboomgeneratie en dan met name de (semi)ambtenaren nooit geen risico of tegenslag gehad elk jaar een paar procent erbij en een gegarandeerd pensioen.
En nu gaat die groep , de boel kapot procederen alleen maar omdat het kan.
mlkvhoudr
Precies gelijk heeft die vanaf morgen per decreet maar eens regelen dat die nederlandse conument eens al dat vlees zelf opeten #zelfopeten👍exportboehhhh
gerrie-hul
@mlkvhoudr En vergeet niet dat er veel geïmporteerd word Daar hoor ik niemand over Denk ook aan de melkproducten die geïmporteerd worden
+8
van Ittersum
Die discussie begon pas geleden ook een vegetariër tegen mij, kat in bakkie voor mij....

Ik zei, helemaal gelijk, dan geldt dit ook voor de industrie , gelijkheidsbeginsel, zij importeren enorm veel grondstoffen en voeren dat later weer uit en als dit voor export geldt, geldt dit zoals gezegd ook weer voor import . En als dat voor materiële dingen geldt, geldt dit ook voor immateriële zaken zoals mensen, ik noem maar vakanties naar buitenland en al die toeristen hier. Kortom, als u echt meent wat u zegt, is half Nederland morgen werkeloos en 3/4 zit onder de armoedegrens. Kortom , draag u boodschap uit en kom over een jaar maar terug.

Deze Ikeabitch keek wel even beteuterd, selectieve denkvermogen
+1
mlkvhoudr
@van Ittersum ik zag ook voordelen al het bier moet ook in nl blijven😄
+1
van Ittersum
@mlkvhoudr soms.....🤣
+1
robbies
@mlkvhoudr er kan niet genoeg Heineken geëxporteerd worden en niet genoeg Jupiler geïmporteerd 🍻
+4
KuikenenKoe
Waarom wijn ,rijst ,dadels ,kaviaar mango's sinaasappels ,mandarijnen , koffiebonen, kiwi's ,bananen sojaburgers zalm koolvis whiskey enzovoort importeren ?

En oh ja die aardolie import is ook van de zotte . We kunnen best wel weer met paard en wagen,
Laat ze daar in het midden oosten maar zelf die rommel opzuipen ipv van te verhandelen tegen voedsel.
Dat hun land minder geschikt is voor landbouw zal ons een rotzorg zijn.
Boertjebas
Inderdaad @KuikenenKoe
Die aardolie is ook alleen maar CO2 dat geïmporteerd word.
Hoe zal het met die kringloopwijzer zijn?
Stroman
Door wie of wat wordt deze man eigenlijk gefinancierd in zijn strijd?
robbies
@Stroman door dwangsommen van WOB-verzoeken die niet binnen de wettelijke termijn behandeld worden
Stroman
@robbies kunnen we dat ook op een of andere manier stoppen?
+3
@Stroman door OVERHEID ,SPONSORS, WIJ MET Z,N ALLEN DUS.,hoe is het mogelijk dat 1 persoon heel Nederland plat kan gooien,door gratis te procederen.ZELFDE ZIE JE GEBEUREN MET ASIEL PROCEDURE,S,WORDT HOOG TIJD DAT WET VERANDERD WORDT,DAT JE NIET ONEINDIG KAN PROCEDEREN! OP KOSTEN VAN DE BELASTING BETALER!
+2
van Ittersum
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl wees blij dat een individu nog iets kan bepalen. Zet de tv aan en kijk naar Hongkong, Bolivia enz enz. Wetten zijn er om de mensen te beschermen, te bepalen, te behoeden maar ook om te voorkomen. Dus soms zit het mee en soms dus énorm tegen..
Jan-T
Ik zou zeggen willen.
Toon mij de bewijzen in de natuur op een 5 tal locatie's waar in de omgeving ook mensen wonen die het kunnen beamen en waar het op al 5 jaar of meer op foto is gezet.
Het moet aantoonbaar zijn dat het door de stikstof is veroorzaakt, en waar het dood gaat.

Want dat het door de warme zomer komt en mede tot water te kort gevolg had dit is aannemelijker.
Het moet dus worden veroorzaakt door de natuurlijke stikstof soorten.

Laat Tjeerd van de D33 club deze bewijzen aantonen door aan 10 wetenschappers die er verstand van hebben er een verslag van laten maken.
Op basis van modellen en zogenaamde % heb je niet is gewoon fake nieuws.
rene-de-jong
@Jan-T Het gaat prima met de natuur

foodlog.nl/artikel/…

Zelfs in een gebied met van nature hoge concentratie NH3:
"Zelfs in het gebied Binnenveld, waar de langjarige (2005-2016) atmosferische concentratie van ammoniak gemiddeld 12,19 µg/m3 bedraagt (2 x zo hoog als het landelijk gemiddelde), wat wijst op een enorme lokale emissie en een enorme berekende droge depositie. Toch zijn de twee stikstofgevoelige habitattypen in het gebied in kwaliteit vooruitgegaan tot A: uitstekend."

(klik om te vergroten)

Aantal soorten en %
rene-de-jong
"In figuur 1 is de verandering van het totale aantal habitattypen met de codering A, B en C (respectievelijk uitstekende, goede en matig-slechte kwaliteit) weergegeven, plus de in 2006 toegevoegde typen (n)."

(klik om te vergroten)

Tabel met vooruitgang
+1
weurding
Waarom exporteren wij gas? Leidt allen maar tot bodemdaling en we zitten al onder de zeespiegel
rene-de-jong
@weurding Omdat er een contract tot levering ligt met oa België
van Ittersum
@weurding heel eenvoudig,.....nos.nl/artikel/…
+1
jan.1
Dhr Vollenbroek wil maar 1 ding,dat de landbouw weer terug gaat naar ot en sien tijdperk.
Dat zou betekenen dat we heel duur voedsel krijgen in nl en we heel veel goedkoop voedsel gaan importeren,want een biefstuk van 60 euro kan een gewone werkman niet betalen.
Betekend ook dat er voor 10 tallen miljarden aan export verliezen,de hele agra sector waar juist buiten de grenzen zoveel bewondering voor is wordt even gesloopt door enkele incapabele bestuurders.Kringloop landbouw het nieuwe toverwoord,het betekend gewoon halvering van de veestapel en het uit de markt prijzen van je product,met als gevolg dat de andere helft op termijn ook stoppen,doel bereikt van Vollenbroek...
Duurzaam produceren blijft belangrijk,maar dat moet altijd met de weg van de geleidelijkheid,en met toekomst perspectief voor ons boeren.
-Jan-
Quote Reactie van @jan.1:
Dhr Vollenbroek wil maar 1 ding,

Komt uit dezelfde hoek als de Volkert van de Graaf alleen hij doet het anders en netter maar het doel is hetzelfde
+7
Johan Vollenbroek, ik weet ook dat jij hier meeleest, als je zoveel moeite hebt met onze manier van boeren, koop dan zelf een boerderij samen met jesse , en mark , en Tante Carola , 50ha/persoon 1.5 koe /ha. 3 woningen , stal erop met dichtte vloer, weide gang.

Dan kunnen jullie laten zien hoe het moet, en kunnen wij daarvan leren, en het nadoen.

Jullie kunnen natuurlijk ook stoppen met ETEN, en dan vandaag beginnen, johan je ziet er nu al allerbelabberts uit, maar dit ff terzijde.
+1
weurding
@Detukkeroettwente te weinig sporenelementen tast je brein aan. Dat zie je bij vollenbroek al duidelijk
+5
@weurding Hij denk dat hij door zo te leven ouder word, maar hij`` lijkt`` alleen maar ouder !!!
+1
Jannus
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
Dan kunnen jullie laten zien hoe het moet, en kunnen wij daarvan leren, en het nadoen.

Mooi gesteld,Tukker,het zijn altijd de beste stuurlui die aan de wal staan.

Heb sinds een paar jaar een nieuwe buurman die uit het westen komt en een leuk stulpje heeft gekocht maar ondanks dat hij veel knikkers heeft klaagt hij wel dat het wel erg veel werk en veel geld kost om alles te onderhouden en te bewerken en hun kinderen hebben al aangegeven niet om zoveel werk verlegen te zitten en al helemaal niet om het te laten onderhouden door dure hoveniers.

Ik doe nog wel eens wat maai werk voor hem tot een bepaalde grens want ik laat hem voelen dat gratis tuinmannen in het Nederlands park niet bestaat en daar zijn de TBO ook zo langzamerhand achter want er wordt veel geklaagd over onderhoud aan terreinen van TBO's

Daarom vind ik ook dat het niet aan RFC is om met NM samen te werken want dan kunnen we als leden de veestapels wel wegdoen en een uitzendbureau op gaan zetten voor parkbeheer....hé,misschien is dat een gat in de markt,krimpt alles leuk in maar wil RFC dat??
+1
cornelissen
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
Dan kunnen jullie laten zien hoe het moet, en kunnen wij daarvan leren, en het nadoen.

Roel van Duijn is als politiek activist eind zeventiger jaren ook een aantal jaren biologisch boer geweest in de provincie Groningen, maar is naderhand weer gauw in de politiek gegaan. Een van zijn uitspraken ,die ik herinner : het geld vliegt er met duizenden guldens uit en komt maar met honderden guldens binnen.
Jannus
Quote Reactie van @cornelissen:
,die ik herinner : het geld vliegt er met duizenden guldens uit en komt maar met honderden guldens binnen.

Je hebt een goed geheugen maar dit type gelukszoekers hebben de neiging als ze niet slagen of activist te worden of bij de NVWA te gaan werken
+1
Melkboer16
Volle Broek is nou zo’n typische boerenzoon die geen boer is geworden! Daarbij ook nog vegetariër wat hem goed aan te zien is! Deze man ziet eruit alsof ie 50 jaar lang zwaar gerookt heeft!
Die ex-boerenzonen gunnen een ander die het wel heeft aangedurfd de boerderij over te nemen niks!
buorman
Quote Reactie van @Melkboer16:
typische boerenzoon
Die ex-boerenzonen

Ja wat is hij nou, typisch, ex of........
Twentsch Land
Of ....bijzonder..... 🤥

@buorman
CorP
Is de vragg niet, waarom er zoveel geimporteerd moet worden?
van Ittersum
@CorP beantwoord die vraag maar eens zonder het woord “ overbevolking” te noemen
puntertje
Waarom vraagt Johan dit? Zijn vrouw is waarzegger, je kunt haar zelfs inhuren, die kan toch wel vertellen hoe het zit?
Twentsch Land
😂....dat verklaart al veel......denk dat ze s’avonds in de kamer bij gesloten gordijnen ook wel een toneelstukje van de muppet-show Uitvoeren.

@puntertje
+2
buorman
Quote Reactie van @puntertje:
je kunt haar zelfs inhuren, die kan toch wel vertellen hoe het zit?

Het schijnt dat een zekere Grootte Tjeerd klant bij haar is...............
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden vlees en stikstofcrisis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!