Zo ontstaat "fake nieuws" šŸ˜”

Opeens is de neerslag van stikstof tien keer zo hoog. Nieuwsuur meldt 223 kg stikstof terwijl de geĆÆnterviewde van Natuurpunt twee- / drieĆ«ntwintig kg zegt. Schijnbaar heeft de journalist onvoldoende gevoel voor het onderwerp. Uiteraard voor rectificatie en uitleg gevraagd.

Deel dit topic Balende boeren aan de grens: de stikstof uit BelgiĆ« komt zo overwaaien (nos.nl)

Nederlandse boeren ervaren het als erg oneerlijk dat hun Belgische collega's gewoon kunnen uitbreiden, terwijl zij zo weinig mogen.

Jean-PierreK

Reacties

+1
Erik!!1979
Is wel praktisch. Dan hoef je grasland geen stikstof bemesting meer te geven šŸ™ˆ
Farmer_
Nog eentje, nog 60 x oogsten en grond is kapot 😆

nrc.nl/nieuws/2019/…
J.v.G
@Farmer_ ze vertellen er nooit bij wat dat dan in houd. Wat is goede grond en wat niet, en hoeveel is het achteruit gegaan tenopzichte van wanneer? En hoe gaat het momenteel achteruit?
Ze lullen gewoon maar wat!
Jean-PierreK
@Farmer_, dan hoop ik dat er geen gras of luzerne staat dan is 60 oogsten over een jaar of twaalfšŸ˜‰.
Adaptief boeren
@Farmer_ de NOS heeft al vanaf de vorige eeuw ervaring in nepnieuws
Pluto
Kijk er niet raar van op als het RIVM er nog een nul achter plaatst . Onder het mom we kunnen er ook 100 % naast zitten !!.
Jean-PierreK
Update, het artikel is door Nieuwsuur aangepast. De verklaring was dat het een vergissing van de online redacteur was. Dat kan natuurlijk gebeuren.
ted9
@Jean-PierreK gebeurt bij sommige instanties iets te vaak
Albert Altena
@ted9 Nooit andersom
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nƩt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!