Geen fosfaatemissie bij evenwichtsbemesting



Originele beschrijving

Fosfaat is een onontbeerlijke meststof, maar overdaad schaadt. Bovendien bestaat het risico dat de wereldwijde fosfaatvoorraden uitgeput raken. Wagenings praktijkonderzoek geeft inzicht in mogelijkheden fosfaat efficiënter te gebruiken.

Deel dit topic

Reacties

kwarkje
Uit het onderzoek blijkt bovendien dat niet alle fosfor die in de bodem zit ook beschikbaar komt voor de planten. “Het is een tamelijk complexe wereld onder het maaiveld. Voorlopig is de uitkomst dat door evenwichtsbemesting de bodemvruchtbaarheid op de lange termijn een heel klein beetje afneemt
kwarkje
Ik ben klein en jij bent groot
Zullen we even wat duidelijker zijn wat het opbrengend vermogen van de grond is bij dalende bodemvruchtbaarheid?
spotmelker
Praktijkonderzoek naar ´berekende´ evenwichtsbemesting 😂
kwarkje
@spotmelker al tientallen jaren
kanniewaarzijn
@spotmelker Verder reikt de "kennis" helaas niet....
Achso
Fosfat emissie?
+1
Pluto
Te lage stikstof en Kali gehaltes zijn van grotere invloed op het vrijkomen van fosfaat . De interactie tussen de elementen bepaald of en hoeveel er vrij komt voor de plant . Het idee achter evenwicht bemesting is een vorm van extreme kortzichtigheid . Na het realiseren van evenwicht bemesting is de biodiversiteit om zeep !!.
kanniewaarzijn
@Pluto Het is simplisme ten top. Men blijft maar bezig om één op één alles bij elkaar op te tellen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0