Boze witte man: verlaat Nederland nu het nog kan!

Tsja, 😞

"Welke geheimen over Rutte weet Klaver?"

Originele beschrijving

Deze week geeft Don Arturo wijze raad: emigreer. Verlaat Nederland met een slaande deur, want hier komt het niet meer goed.

Deel dit topic

Reacties

Sjaakiee
Vanavond met eten begon onze oudste over stikstof.hij zei zomaar kunnen we niet gaan emigreren?
+1
anonymous_400
@Sjaakiee ja , heb ik 35jr geleden ook gedaan, nog nooit spijt van gehad.
Elvis
@Sjaakiee die van mij over plastic soep in de oceaan... jochie is net 4, lopen allemaal van die groenen op die scholen
+2
de Haas
@Elvis Al deze leugens zijn niet langer meer houdbaar. Het tegengeluid wordt steeds harder en vooral beter onderbouwd. Voor dat het zover is zullen we vast nog het een en ander beleven.
+8
robbies
@Elvis plastic soup is gewoon een probleem. Als je ziet hoe er de wateren in derde wereld-landen bijliggen dan is die zorg terecht.
van Ittersum
@Sjaakiee geloof er geen ene moer van, denk dat dit meer een quote/ gedachte van uzelf is. Snelheid gaat van 130 naar 100 op bepaalde wegen op bepaalde tijden, da's het enige wat tot heden hard op papier staat. De rest moet nog komen, hoe dat uitpakt , valt allemaal nog te bezien. Dat je graag zekerheid wil, wie niet maar Rutte doet niets overhaast, laat de storm vanuit de oppositie lekker razen om uiteindelijk het minimale te doen. Dat lijkt zijn tactiek wat.

Het punt is dat iedereen elkaar (vooral hier) helemaal gek praat. Als we gaan dan pas aan de laatste boom, maar dat gaat niet gebeuren. Geldt niet voor iedereen , maar rustig blijven is het beste remedie

De kids van mij 18 en 20 hebben heel ander praat, best vreemd terwijl ze echt wel met beide benen op de grond staan.
de Haas
@van Ittersum Hoe denkt een 18/20 jarige over zulke onzin? Menen ze ook oprecht dat het allemaal bestaat of lachen ze erom?
van Ittersum
@de Haas ze zijn opgegroeid met de perikelen van natuur en milieu . Waar wij absoluut niet kunnen rijmen waar iemand het glas en plastic wel staat te scheiden maar ook 3/4 keer per jaar met het vliegtuig op vakantie gaat is dat voor hun de normaalste zaak. Beter iets doen dan niets doen is hun motto, onbewust! De oudste woont op kamers in een studentenhuis, grote teringzooi, leven in een weggooicultuur maar heel opmerkelijk wel alles gescheiden. Ik snap die contrast niet maar dat is de “nieuwe groene” generatie. Hebben wel een openbaar vervoersapp i.p.v. flitsmeister op hun telefoon staan, kijken eerder of het met het o.v ook kan dan dat ze de auto vragen.

Ze weten niet beter !
BertK
@van Ittersum ov is 'gratis', benzine niet.
van Ittersum
@BertK die van mij heeft geen gratis o.v hij heeft een tussenjaar. Maar het principe (voor de komma) blijft hetzelfde u benoemt iets achter komma.
Achso
@de Haas de mijne van 24 en 19 kijken geen nieuws, ‚want het is toch gemanipuleerd‘
Beide niet werkzaam in de landbouw en beide hoogopgeleid of mee bezig, maar willen weg
van Ittersum
Naar een plek waar naderhand het echt niet beter is maar anders?@Achso Heb familie/vrienden/bekenden in Engeland, China, Noorwegen, Canada , U.S en midden Amerika wonen of werken. Home sweet home naar mate ze ouder worden. Met wind mee kun je overal wel zijn, maar wat als de wind ongewild draait? Dan is het hier ondanks alles best vertoeven. Kijk YT maar eens na hoe buitenlanders gemiddeld denken over The Netherlands . Klagen hoort kennelijk bij onze cultcultuur
Achso
@van Ittersum ik ook. Ik Ken Velen, die absoluut niet terug willen naar dat jankland.
van Ittersum
@Achso wanneer gaat u?
Sjaakiee
@van Ittersum ok,zit hier echt niet op om onzin uit te slaan.het is gewoon een nuchter ventje die deze discussie ook volgt.
van Ittersum
@Sjaakiee een vergelijking:

Jaren in schooladviesraden gezeten, daar komt dit weg.

Zorg is al 10-20 jaren bagger. Slecht betaald, hoop stress, hoge werkdruk enz enz. Vele vrouwen werken daarin en komen met spanningen thuis, uitgeput enz. De kinderen groeien op in zon gezin, zien dat, horen de gesprekken en geklaag. Je zou zeggen..... wat een ramp ook voor die kinderen. DAT NOOIT!!! Waarom kiezen het gros van die dochters statistisch gezien massaal dan toch voor de schoolvakken zorg en welzijn, mbo-v of hbo-v ?

Kopieergedrag (geklaag) van de ouders of toch omdat het zon mooi vak is, toch wel goed betaald en goede arbeidsvoorwaarden.

Vul maar in wat voor uw jongen van toepassing is😉 . Je ziet in meerdere beroepen maar ook in drank, roken, (a)-socialiteit , sport enz enz. Dus....
Achso
@van Ittersum man man wat klets je nu. Velen gaan de zorg in, omdat ze het prachtig vinden om voor mensen te zorgen. Wees blij. Maar Dan komt de realiteit om de hoek, een enorme geldverkwisting en debiele regels. En voordat je begint: 2 Dochters en een broer op verschillende Niveaus en functies in de gezondheidsinstellingen
robbies
Quote Reactie van @Achso:
man man wat klets je nu. Velen gaan de zorg in, omdat ze het prachtig vinden om voor mensen te zorgen. Wees blij. Maar Dan komt de realiteit om de hoek, een enorme geldverkwisting en debiele regels. En voordat je begint: 2 Dochters en een broer op verschillende Niveaus en functies in de gezondheidsinstellingen

tel daarbij op dat de zorgverzekering het beleid bepaalt op ziekenhuizen.
Achso
@robbies ja, breek me de bek niet open...
van Ittersum
@Achso cijfers liegen niet.....
Vul maar in wat voor uw jongen van toepassing is .
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @van Ittersum:
cijfers liegen niet.....

Dit is Nederland hoor! Cijfers kloppen zelden...
Achso
@van Ittersum nee, dat hebben we de afgelopen tijd gezien
de jonge
@van Ittersum cijfers liegen niet??? de cijfers misschien niet maar de personen die ze met foutmarges tussen de 70 en 100% neerzetten waar beleid op word gebaseerd zijn niet de vroomsten of wel........
van Ittersum
@de jonge dat is waar, daarvoor moet je altijd meekijken
+2
Sjaakiee
@van Ittersum u doet net of u waarheid in pacht heeft.zit wel goed hoor praten niet alleen over stikstof en helemaal niet tijdens eten met kids. Maar hij begint nu stage te lopen en ja wordt wereldje ook weer wat groter.hii will graag ook nog boer worden liefst in nederland.
van Ittersum
@Sjaakiee gaat hem wel lukken ook, maar geef die jongen geen angst mee. Toen ik begon met studeren was dat ook begin jaren 80, melkquota .....de einde der tijden zou het zijn. Net diep(gedwongen door pyromaan) geïnvesteerd, ik nog op school en het kwartje viel totaal verkeerd voor ons bedrijf. Ook goed gekomen, niks andere tijd, die tijd van toen speelt nu weer. Enige verschil van toen en nu is de social media en de relativeringsvermogen van de mensen, voor de rest 1 op 1 gelijk
+9
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
om uiteindelijk het minimale te doen

Dit eerste pakket stelt natuurlijk weinig voor, laaghangend fruit. Ik ben benieuwd met welke vervolgmaatregelen hij komt in december. Verder ben ik het met je eens dat de soep nooit zo heet wordt gegeten als dat 'ie wordt opgediend, maar de actievoerder in de trekkerstoel heeft meer voor elkaar gekregen als jij achterover hangend in de keukenstoel. Al is het maar het besef bijbrengen bij beleidsmakers dat niet alles kan.
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam u "vijand" kon uw redder ook nog wel eens zijn e-pages.dk/lc/3700/… . Actievoeren bestaat altijd uit twee groepen: actief en passief. Voor de deur en achter gesloten deuren. Laat mij maar bij de laatste groep horen daar voel ik me bij thuis en de beleidsmakers zijn veelal ongekozen. Die adviseren de gekozen gasten.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
u "vijand"

Hier in N-H hebben we geen vijand. Komen we op het provinciehuis, dan staat de koffie al klaar. We hebben verschil van inzicht met de beleidsmakers, da's een andere insteek. Thuis wordt er nu al niet naar me geluisterd, laat staan dat ik vanaf thuis de politiek zou kunnen beïnvloeden. Ieder moet doen wat hem goed dunkt.
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam je snapt de strekking in eerste aanleg wel. Nu net doen alsof we morgen bij het UWV staan of zoals de topic zegt: verlaat Nederland nu het nog kan.....lekker opruiend en aandachtzoekend.
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam hier nog even de volledige kopie :

Coalitie kibbelt over schrappen natuur

Fractiespecialisten verdringen zich rond de stoel van kamervoorzitter Khadija Arib tijdens het debat over de stikstofcrisis.

Foto ANP/BART MAAT

DEN HAAGIn de coalitie is een felle strijd ontbrand over het schrappen van natuurgebieden. VVD en CDA willen daarmee het stikstofprobleem te lijf gaan, terwijl D66 juist méér beschermde natuur wil.

Peter Winterman

De regeringspartijen maakten deze week een politieke deal: in ruil voor verlaging van de maximumsnelheid gaat het kabinet bekijken of Natura 2000-gebieden geschrapt kunnen worden. Dat laatste is een vurige wens van de VVD. Die partij baalt ervan dat de strenge stikstofregels om de natuur te beschermen bedrijven en boeren nu flink parten spelen.

,,Nederland zal op termijn blijven vastlopen als we op de huidige rigide manier blijven omgaan met Natura 2000-gebieden’’, zei VVD-Kamerlid Mark Harbers gisteren tijdens het debat over de stikstofmaatregelen. ,,Opschoning is hoognodig, net als het schrappen of herindelen van die gebieden.’’ Harbers noemde het Wierdense Veld in Overijssel en de Grevelingen bij Zeeland als voorbeelden van op te doeken natuurgebieden. Ook CDA’er Jaco Geurts ziet graag dat het Overijsselse natuurgebied verdwijnt. Agrariërs in die regio smeken daar al jaren om. Nederland telt ruim 160 beschermde Natura 2000-gebieden.

In de brief met stikstofmaatregelen die het kabinet woensdag verstuurde, staat dat ‘de aanwijzingsbesluiten van Natura 2000-gebieden kritisch worden bezien’. Maar dit betekent volgens coalitiegenoot D66 níet dat natuur verdwijnt. Sterker nog: D66 rekent erop dat er juist meer natuur komt.

,,De Europese afspraak om 17 procent van het grondgebied aan te wijzen als Natura 2000-gebied staat nog helemaal overeind’’, zei D66’er Tjeerd de Groot in het debat. Op dit moment bestaat 13 procent van Nederland uit beschermde natuur. Daarmee bungelt ons land onderaan in de Europese natuurlijstjes. De Groot: ,,We willen natuurgebieden verbinden en vergroten.’’

Daarmee haalt D66 zich opnieuw de woede van coalitiepartners VVD en CDA op de hals, na het eerdere pleidooi voor een halvering van de veestapel. Hoewel de coalitiepartijen elkaar gisteren in de debatzaal met rust lieten, liep de spanning achter de schermen op.

aillant is dat het ministerie van Landbouw vorige maand een tweet verstuurde waarin staat dat het volgens Europese regels onmogelijk is om het aantal natuurgebieden te verminderen. Dat zou alleen kunnen als een wetenschappelijke fout is gemaakt bij het aanwijzen van een Natura 2000-gebied óf als de natuurbeschermingsdoelen onhaalbaar zijn. ,,Geen van de Nederlandse Natura 2000-gebieden voldoet aan deze criteria’’, schreef het ministerie

S.

De toon is nu anders. ,,Ik ga met provincies in gesprek over de staat van natuurgebieden’’, beloofde minister Carola Schouten van Landbouw gisteren. Ook zij haalde het Grevelingen-natuurgebied aan. ,,Wij investeren miljoenen om het onderwaterleven in de Grevelingen op een hoger peil te brengen. Maar alles ligt op dit moment stil, omdat er één plantje op de oever is dat misschien verloren gaat. Dat stelt ons voor een bestuurlijk dilemma.’’

Terwijl de VVD pijn lijdt door het verlagen van de maximumsnelheid, moet D66 ondertussen slikken dat het kabinet in de veehouderij niet langer pleit voor ‘kringlooplandbouw’. Schouten presenteerde die vorm van duurzame landbouw vorig jaar als dé toekomst voor de landbouw. Maar onder druk van VVD en CDA zet het kabinet nu in op ‘emissiearme landbouw’, waarbij het enkel nog gaat om het terugdringen van de uitstoot van schadelijke stoffen, zoals stikstof. Dat geeft veel agrarische ondernemers lucht.

Toch wacht de landbouw nog nieuwe stikstofmaatregelen, die naar verwachting in december worden gepresenteerd. ,,Dit is een zevengangendiner’’, sprak D66’er De Groot over alle maatregelen die er nog aan zitten te komen. ,,We zijn nu bezig met de amuse.’’ Ook die opmerking leidde tot irritatie binnen de coalitie. ,,Er is maar één gang, en dat is minder stikstof’’, reageerde VVD-Kamerlid Harbers.
Erco
@van Ittersum je had vooralsnog geen opvolgers toch? Dat verklaard al n hoop
+1
van Ittersum
@Erco ben nog maar 51 en ik schat (maar zeg nooit nooit) moet zeker nog een halve generatie mee. En nu niets meer doen is mijn eigen pensioen nu al opeten. Bijblijven, investeren maar wel realistisch kijkend hoe de maatschappij veranderd. En ik heb dezelfde koeien, land en regels dus in de explotatie voor de komende jaren hebben we dezelfde last. Waar de één dat als vijandig en onoverkoombaar ziet, ziet de andere dat als een gegeven waar je mee moet dealen en (in overleg en discussie) verder moet.
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
en nog maar 51 en ik schat (maar zeg nooit nooit) moet zeker nog een halve generatie mee.

Hoe lang is dat een halve generatie? Ik ben ook 51 en zie dit niet als nog maar. 😄 Over dik 18 jaar ben ik al 70.
van Ittersum
@George u schreef : Over dik 18 jaar ben ik al 70.

Laat ik hopen dat ik dan PAS 70 jaar ben. #woordhumor.

Gaan we weer, constant zeiken over achter de komma, of ik met mijn gezondheid nog 10,2 of 30 jaar mag boeren, niemand weet het maar ik heb nu ook gewoon met deze regelgeving te maken dus ik zie het verschil niet wat @Erco bedoeld met wel of geen opvolger. Maakt niet uit. Net of iedereen met kleine kinderen alleen recht van spreken heeft, onzin dus.
+2
EDOO
Waar word je gelukkiger dan in Nederland? Dat is dan de vraag.
+14
Jaap40
@EDOO eigenlijk gaan we in Nederland op idiote zotte manier om met de onnoemelijke welvaart. We weten echt van gekkigheid niet hoe we het kapot moeten krijgen.
Maar volgens mij balanceren we op de zogenoemde zijden draad...
+1
Sjaakiee
@Jaap40 inderdaad mooi gezegd
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jaap40:
t hoe we het kapot moeten krijgen.

En vooral: hoe de geldstromen de gewenste kant op moeten lopen.
Jaap40
@kanniewaarzijn niet richting landbouw iig.
+5
labella
Misschien heeft Klaver Rutte betrapt toen hij Rob van Jetten gaf in de bezemkast.
Achso
@labella beide naar de Wallen sturen voor een ander perspective en wat opluchting. Ik wil wel sponsoren
+1
de jonge
@labella en dat tjeerd erbij stond en zong,wat is ie groot??
+1
Als ik nu 20 jaar zou zijn,WEG WEZEN HIER ,UIT DIT AMBTENARE LAND,er bemoeien te veel klootzakken (verstand 0,0) met ons vak,wat ik nu hoort en lees van kamerleden/regeringsleiders ,enkele buiten gehouwe(FVD EN PVV) daar zakt je broek vanaf!! HET WORDT EEN ZOOITJE HIER.,dat is niet lang vol te houden.
van Ittersum
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl als dit als dat....heb je wat aan. Genoeg redenen en te makkelijk om iets te bedenken om iets NIET te hoeven doen. Draai het om .....bedenk redenen om juist die actie nu wel te doen. Succes!
+1
@van Ittersum Van mij mag je,met een molensteen om je nek! Ik wil er alleen maar mee zeggen dat ze allemaal knettergek geworden zijn in Nederland ,zoals het nu en wat ze van plan zijn is een doodsteek voor de landbouw,ik denk dat de meeste wel weg willen,maar niet kunnen vanwege hoge schulden(meeste is van de bank) ,en dat is het grote probleem.
George
Quote Reactie van Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl:
k denk dat de meeste wel weg willen,maar niet kunnen vanwege hoge schulden(meeste is van de bank) ,en dat is het grote probleem.


Hier is er niks van de bank , helemaal niks maar ik ga toch niet weg.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
47
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0