Opvolging boerenbedrijf is allang geen abc'tje meer: vader en dochter Veldt vrezen toekomst

CASTRICUM - Vroeger sprak het voor zich: kinderen van boeren werden ouders van boeren.

Neem Gerard Veldt, die een melkveehouderij met een stuk of 87 koeien heeft op het grensgebied van Castricum en Heemskerk. Hij was vanmorgen één van de boeren die met de tractor naar het provinciehuis reed, vergezeld door zijn dochter Yvonne. Yvonne heeft jarenlang een kantoorbaan gehad maar is onlangs met haar gezin teruggekeerd naar de boerderij, omdat het bloed nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan. Zij wil het bedrijf van haar vader overnemen.

Deel dit topic

Reacties

m uut m
Waarom moeten zij 30% inleveren bij bedrijfsovername ?
zeppmann1
@m uut m Er stond niet expliciet vermeld dat het niet zo was .Het grotere probleem is de nabijheid van een natura 2000 gebied.
Boerin86
@m uut m 3e alinea.Bron NAJK. De PAS helpdesk is ook niet duidelijk als ik de vraag stel. Inmiddels heeft VVD NH mij een schriftelijke toezegging gedaan, dat bedrijfsovername binnen de familie als uitzondering gaat gelden op de beleidsregel 'extern' salderen. De landelijke toezegging heb ik 'nog' niet gehad.
Boerin86
@Boerin86 nieuwsbrief NAJK 8 oktober

(klik om te vergroten)

+9
zeppmann1
Filmpje is bij ons opgenomen, aantal koeien is wat overdreven. ( trek er maar 20 van af) TV NH wilde voorafgaand aan de protestactie in Haarlem een beeld van een agrariër en de problemen waar je tegenaan loopt. We zitten hier 150 meter van een natura 2000 gebied en mijn dochter wil het bedrijf voortzetten. Vandaag heeft zij contact gehad met verschillende statenleden en die hebben haar (schriftelijk) verzekert dat bedrijfsovername buiten het salderen en afromen valt. Zo is er voor haar weer wat druk van de ketel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN