Riedel (afgestoten door RFC) draait winstgevend

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Creamy creations wordt 2e succesformule

Reacties

+1
Erik!!1979
Kan riedel RFC niet overneemt? Huidige bestuur van riedel kan het blijkbaar wel. Met dit resultaat zullen de meeste aandeelhouders wel helpen met zo'n stap denk Ik. Met de huidige structuur zijn ze in iedergeval niet tevreden.
+3
zuivelarbeider
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Riedel. Staat onder artikel
Hoeveel winst?
Hoeveel omzet?
cjw73
@zuivelarbeider die mooie verhalen over de winst worden ook altijd samen met rfc gemaakt hoor. Dus niks bezonders.
+1
harke
Teken aub de petitie van bezorgde fc boeren .
En zorg voor verandering!!
Anders blijft dit faal beleid doorgaan.
+6
mlkvhoudr
@harke als jij zorgt dat ik lid kan worden teken ik hem wel. Wil ook al wel vast mijn eigen ruiten ingooien een paar eisen zijn nogal sneu. Als je je druk kan maken om koekompas heb je een gelukkkig leven met weinig echte zorgen
Jan S
😀
+3
m uut m
@Jan S
Wees blij dat er nog steeds boeren zijn die nog positief in het leven staan!
Jan S
😀
+1
mlkvhoudr
@Jan S koekompas is een middel om bedrijfsblindheid te voorkomen, mits goed ingezet kan het geld op leveren in plaats van dat t netto geld kost.

Uiteraard kun je discusieren of verplichten niet demoviterend werkt, ik denk van wel in zijn algemeenheid, maar een goed uitgevoerde koekompas met gemotiveerde dierenarts en boer draagt bij aan verbeteringen in bedrijfsvoering.
+1
Jan S
😀
mlkvhoudr
@Jan S 😄😄point taken
Bartlehiemboer
@mlkvhoudr maar dan geen verplichting. Wij doen al langer met Koekompas we hebben er nog nooit naar omgekeken. Wij weten zelf wat we moeten doen voor een gezond bedrijf
mlkvhoudr
@Bartlehiemboer heeft ook niet mijn voorkeur ik ben voorstander van een a lijn met hogere melkprijs en bijbehorende voorwaarden
+2
KOC1981
Moet je er ook even bij vertellen wat de nieuwe eigenaren er naast de overname in geïnvesteerd hebben sinds 2017. Want bij RFC kunnen de leden blijkbaar geen geld missen om te investeren.

En als dat geld ontbreekt voor een afdeling waar geen drup melk in gaat, misschien is het dan beter om je winst te nemen en dat geld ergens te investeren waar wel melk in gaat (de Spaanse/Amerikaanse kaasactiviteiten die overgenomen zijn).
En ja dan kan je beginnen over geld dat weggesmeten is in Pakistan, maar bij ondernemen horen risico's en blijkbaar ziet RFC potentie in Pakistan. vraag is hoe lang je adem moet zijn om het daar te maken. Nestle is de grootste concurrent in Pakistan, en 1 van de nieuwe externe commissarisen komt van Nestle. misschien een goede man om hier over te kunnen oordelen?
Achso
@KOC1981 Volgens mij draai je nogal wat zaken om..
KOC1981
@Achso vertel
Achso
@KOC1981 1: leden kunnen blijkbaar geen geld missen: nee nu niet meer na al het drama. Voor die tijd had RFC bestuur vrij spel.
2. Pakistan en de lange adem: eerst maar eens iemand vragen, die ervaring in die landen heeft de volgende keer. En dan bedoel ik geen Nijenrode stropdas, maar iemand die beide benen nog op de grond heeft. Er zijn zat MKBers die je bijna gratis van advies voorzien.
3: US: en hoe gaat men dat straks doen dan in een land waar de melk tegen de plinten opklotst??
Sjaakiee
@KOC1981 riedel was altijd zeer winstgevend alleen laatste paar jaar onder rfc was het minder.als riedel niet was verkocht dan had rfc verlies gedraait daarom is het verkocht.investeren in het buiteland in kaas zoals in spanje en amerika is ook al geen voltreffer.
KOC1981
@Sjaakiee en hoe weet je nu al dat die kaasactiviteiten niet doen wat er van verwacht wordt?
En wat dan wel? Duitsland is al jaren niks, maar gaat een bult melk/kaas heen. Als ik hier op prikkebord kijk, geen china pakistan of andere verweggistannen.
Gaan we dan collectief minderen of gaan we het zelf opdrinken?
puntertje
@KOC1981 Pakistan is zelf één van de grootste melk producenten ter wereld, hoeveel melk(poeder/producten) gaat daar naar toe denk je? Het antwoord is 0,0.
Wellicht een veelbelovende markt, maar voor melkafzet vergelijkbaar met Riedel.
de haasen
@KOC1981 de /Amerikaanse kaasactiviteiten liggen nu al op zijn gat . en Pakistan welke dommeling gaat er zo veel geld in stoppen in dit onstabiel land . onkunde ten top van het RFC BESTUUR
+1
weurding
Te goedkoop verkocht dus. Meeste kosten gaan in de investering zitten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0