Hester Maij werkte samen met Tj. de Groot (D33) en Esther Ouwenhand (PvdD)

“Aan tafel bij @nrclive #agrifood met @hestermaij, @EstherOuwehand pleit @TjeerdD66 voor totaal ander voedselsysteem. Nu is t graan gedreven, bossen worden ervoor gekapt. Dus veevoeder v gewassen die wij niet eten, dubbeldoel gewassen en deel als koolstof terug in de bodem”

Deel dit topic Monique van der Plas on Twitter (twitter.com)

“Aan tafel bij @nrclive #agrifood met @hestermaij, @EstherOuwehand pleit @TjeerdD66 voor totaal ander voedselsysteem. Nu is t graan gedreven, bossen worden ervoor gekapt. Dus veevoeder v gewassen die wij niet eten, dubbeldoel gewassen en deel als koolstof terug in de bodem”

arjen90

Laatste  |  

Reacties

+17
willieoranje
Weg met die Hester Maij, ze is een milieuactiviste die vermomd is als een belangenbehartiger voor de boeren. Een wolf in schaapskleren dus! We moeten er alles aan doen om haar tegen te houden!!
+2
sorry
@willieoranje met frans erbij ...weg ermee
+4
sorry
500 miljoen weggepleurd in pakistan waar frans bij was...
Sjaakiee
Ze houdt van boeren zegt frans😉
+2
Bekkink
@Sjaakiee ja, zeker in bed🤣
+2
Noordoost
@Sjaakiee die Frans spoort niet
+9
Maarten v d M
Monique geeft de mening van Tj. De Groot in een NRC discussie, waar Hester May aan mee deed. Dat heeft niks met samenwerken te maken. Ik was ook aanwezig en vond dat ze het goed deed voor de boeren.
+5
willieoranje
@Maarten v d M Hou toch op, ze heeft nog nooit wat gedaan voor de landbouw, ze heeft de landbouw louter tegen gewerkt, het moet altijd maar duurzamer etc. Zij had net zo goed van Groen Links kunnen zijn...
+3
marcsterreborn
@willieoranje Wat een onzin. Als gedeputeerde in Overijssel heeft Maij agrarische zaken op een goede manier behartigd,
+2
Twentsch Land
Misschien maar eens gaan praten met boeren in Overijssel !

@marcsterreborn
marcsterreborn
@Twentsch Land ik doe niet anders
Twentsch Land
Oké .... maar dan niet die er mee van doen hebben gehad.....@marcsterreborn
+2
marcel r
Quote Reactie van @marcsterreborn:
Als gedeputeerde in Overijssel heeft Maij agrarische zaken op een goede manier behartigd,

Ik deel die mening.
Denk dat we met May een prima bestuurder binnengehaald hebben, die hard voor de boeren strijdt.
+1
rene-de-jong
@Maarten v d M Zou je de hele discussie kunnen plaatsen dan pas kan er geoordeeld worden over wat ze zegt of niet zegt.

Zou best kunnen dat ze heel goed is maar ik vind het bijzonder dat ze de directeur van kwaliteit bij RFC vervangt en zij niet directeur van kwaliteit wordt.
Wie let er dan nu op de kwaliteit ?? of is dat weer te veel GBV
de jonge
....
+4
de haasen
Deze tante is een ramp voor de landbouw . en nu heeft RFC haar in huis gehaald . onkunde van het bestuur zij zien niet dat ze de zaak komt plunderen en vervolgens naar de klote te helpen .. mensen teken de brief zo dat leden dit kunnen stopen voor het te laat is
+1
Bartlehiemboer
@de haasen Ik denk dat ze dat juist wel zien....
Oudekoeuitdesloot
@Bartlehiemboer ik denk dat haar echte baas Unilever is..
+14
Haijtink
Dus als ik met Esther Ouwehand aan tafel zit ben ik in eens vegetarisch...
Als ik met Tjeerd de Groot aan tafel zit ben ik voor halvering van de veestapel....

Laten we elkaar niet gek maken...
+1
Farmer_
@Haijtink Als je haar Twitter account zie is ze behoorlijk gekleurd, daar zet je toch je interesses.
+3
willieoranje
@Haijtink Dit is geen uitzondering, gooi haar Twitter maar open, ze werkt louter samen met linkse politicie, ze bemoeid zich met LNV, zij werkt zelden/nooit samen met VVD of eigen CDA-parijgenoten. Zij is de meest linkse van het CDA, zo'n bijeenkomst organiseert ze met mensen als Ouwehand en de Groot. Dat noem ik een vorm van samenwerken...
de jonge
@Haijtink nou als je er niets mee van doen wilt hebben ga je er toch niet mee aan tafel zitten of wel.
+4
koeboer
@de jonge Ik denk juist wel aan tafel gaan.Enkel NJET kom je er niet mee en zal op termijn averechts werken .Vind de sfeer in de sector behoorlijk eenzijdig worden bij aantal mensen.Ben je niet voor ons dan ben je tegen ons.
+3
de haasen
@Haijtink volgens mijn ben jij een ledenraad,s lid ???
+2
Melkboer16
@de haasen maakt dat wat uit? Als jij invloed wilt hebben dan had jij of je collega zich verkiesbaar kunnen stellen! Het rare van deze tijd vind ik dat iedereen die overal maar tegen is tegenwoordig de tractor meeneemt en denkt van dan krijg ik ook een podium!
+3
cowboys
@Haijtink als RFC al iets van de boeren bezorgdheid snapten zouden ze deze tante even parkeren.en als het straks niet anders kan op non actief plaatsen. Dan zou ze zelf toch ook wel gaan snappen dat ze niet met open armen wordt ontvangen.
de haasen
@Haijtink kijk eens naar haar verleden dat zegt voldoende over hester maij . of wil jij het niet zien.
+1
hans1980
Denk dat hester beter is dan dat hele gajes bestuur bij elkaar
Erik!!1979
@hans1980 soort zoekt soort
Jean-PierreK
europa-nu.nl/id/vk1o6wls4vzm/… met gepaste trots Marianne Thieme... Wat zegt dat over een beweging/politieke partij?
+1
kanniewaarzijn
@Jean-PierreK Nepnieuws?
Jean-PierreK
@kanniewaarzijn , geen idee. Zou zo maar kunnen. Een ander voorbeeld: vanaf 12:15 wat zegt dit over een politieke partij? nporadio1.nl/politiek/… P.s.: excuses dat het weer over dezelfde partij gaat, er zijn ook elders voorbeelden. Zoals een kamerlid van de SP dat bestuursadviseur wordt van (met name) een VVD wethouder. Of een voormalig activist en campagneleider die samen met een kamerlid van de CDA initiator is van de PAS zodat de economische ontwikkelingen door konden gaan.
Jean-PierreK
@Jean-PierreK , overigens twijfel ik er zelf ook aan of Maij een goede keuze is. Met name omdat ze in de recente voorgeschiedenis met belangrijke thema's betrokken is als relatief onafhankelijk persoon.
grupstalboer
@Jean-PierreK ze hebben Paul Cliteur ook binnengehaald. Zegt genoeg.
+1
Erik!!1979
Wat ik niet begrijp is dat als er zo'n discussie ontstaat dat ze dan nog kan blijven. Of ze het goed voor heeft of niet is dan totaal niet relevant. Bij een groot deel is er geen vertrouwen. Er zijn 18.000.000 mensen in Nederland daar is toch wel een andere te vinden die wel het vertrouwen geniet?
joske1980
@Erik!!1979
Ik weet zeker dat ik genoeg mensen op de werkvloer daar ook ongeschikt acht
+10
danielle-hekman
Voor al die mensen die haar zo super vinden...
Jullie zijn het dus ook eens met haar dat er voor de boeren heffing komt op stikstof en co2,
Ze zat in de commissie Remkes, dat ging daar ook super goed voor de boeren....ze pleitte voor minder vee en verlaging voor de snelheid.
Ze zegt ook de landbouw moet dringend op de schop...
Van mij mag je dr hebben....
Oja dr was ook nog een smetje op haar functioneren ….iets met vergunningen voor invalide kaarten....zoek maar op
+1
mlkvhoudr
@danielle-hekman was ik net op zoek naar een nieuwe minnares word er me zo maar 1 in de schoot gegooid😉 maar serieus waarom zo bang voor verandering danielle we doen al jaren niet anders als sector.

Mijn oude heer zei destijds al : tijden veranderen en wij met hen
+9
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
maar serieus waarom zo bang voor verandering danielle we doen al jaren niet anders als sector.

Slik jij pillen of andere medicatie de laatste tijd? Voor mij komen je reacties vaak over of je veel hallucineert. Je bent zo overdreven positief en je geloof in RFC en LTO is nog groter dan van een moslim in Allah. 😂
+4
Sjaakiee
@George hij wil in ledenraad😄
+2
mlkvhoudr
@Sjaakiee lever aan particulier
mlkvhoudr
@George moet ze wel eerst testen voor ik er mee op de markt kan😉

Zei t gister nog tegen iemand irl ben ik vast niet een van de positiefsten ga je het internet op en ben je nog steeds de zelfde persoon behoor je ineens tot de positivos😄

Heb heus wel eens wat te mekkerren maar t lukt me gewoon niet om negatief te blijven doen, ik worstel en kom boven zeg maar
mlkvhoudr
@George zal ik dan ook maar even klagen een doordacht antwoord krijg je 9 van de 10 keer niet van de klagers, klagen klagen klagen maar goede alternatieven aandragen ho maar zwelgen in zelfmeelij verder komen ze meestal niet
+5
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
agen klagen klagen maar goede alternatieven aandragen ho maar zwelgen in zelfmeelij verder komen ze meestal niet

Reageer @mlkvh

Tja goede alternatieven aandragen zeg je. Maar waarvoor en waarom?
Er wordt zo'n hoop bullshit aan regelgeving en onzin over de sectoren heen gestrooid welke dan ook nog eens vaak uit de sector zelf voort komen omdat de consument er zogenaamd om vraagt of om onderscheidend te zijn wat je uiteindelijk toch niet meer bent en wat niks toevoegt voor de opbrengsten van de boeren. Ik ben daar gewoon klaar mee met al die onzin. Al dat geheul met natuur en millieumaffia . En ben blij met de komst van zulke groepen als FDF en Agractie en boze RFC boeren die eens flink wat tegenwind geven. Lekker die bestuurders van belangenorganisaties en coöperaties opschonen welke teveel lopen heulen met van alles en iedereen , ik ben er voor. Bij twijfel eruit!
mlkvhoudr
@George bv grupstal word nu er uit gewerkt. Dan word er geklaagd op de bestuurders maar er worden geen alternatieven aangedragen hoe ze dan de melk van de grup willen gaan vermarkten. Het blijft bij klagen op de melkfabrieken.

Terwijl ik denk als je dan persee tig keer per dag door de knieen wil bied dan een extra weidemelkconcept aan waarbij de grupstal boeren minimaal 7 maanden weiden en kijk of daar een markt voor te vinden is. Dan doe je echt wat voor ze
+5
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
v grupstal word nu er uit gewerkt. Dan word er geklaagd op de bestuurders maar er worden geen alternatieven aangedragen hoe ze dan de melk van de grup willen gaan vermarkten. Het blijft bij klagen op de melkfabrieken.

Ja dat slaat toch gewoon nergens op dat een coöperatie zoiets doet! Waarom alternatieven aandragen? Ze moeten gewoon niet zulke idiote regels bedenken , daar zijn ze niet voor. Ze moeten de melk verwerken voor een zo goed mogelijke prijs voor de boer.
mlkvhoudr
@George dat zeg ik toch net jonguh zij zeggen de duitse consument wil t niet dus nemen we het tzt niet meer af hoor ik dsn maar die melk kan prima in een niche markt of b2b afgezet worden maar dan moet je je daar wel de weg naar toe vinden dus moeten er alternatieven komen.

Met melkuitruil wat de fabrieken ook zat doen zou t zijn weg ook kunnen vinden tzt
+7
Twentsch Land
Idd men zegt dit en dat maar de realiteit is dat de grupstalboer ( vaak kleinere bedrijven ) niet meer interessant zijn voor de melkverwerkers.

@mlkvhoudr
+3
robbies
@Twentsch Land zeg dat dan als melkverwerker gewoon. Dat potjedraaien rond de waarheid. En vraag je er in de vergadering naar, dan zegt de ledenraad doodkeuk: is een NZO-besluit. Kunnen we niks aan doen.
+4
robbies
@mlkvhoudr in maart 2018 was de RFC-verantwoordelijke voor de Duitse markt bij de ondernemingsbijeenkomsten. Die wist niks af van een grupstalverbod, terwijl RFC ons wil doen geloven dat de Duitsers die melk niet willen. Terwijl 50% van het Duitsr zuivelschap in huismerken gaat en het grootste merk 5% marktaandeel heeft. En daar gooien wij onze coöperatieve grondbeginselen voor op een hoop
mlkvhoudr
@robbies ik vind jou een van de genen hier die meestal wel goed weet waar die t over heeft, dus ik geloof wat je zegt wat overblijft is toch wel lichtelijke verbazing dat de cooperatie dat doet. Als wij als leverancier van een particulier naar de vergadering gaan weten we vooraf dat we naar t sprookjesbos gaan maar van een coop verwacht je dat toch niet
Twentsch Land
Helemaal waar......even wachten welke plannen in dec bekend worden gemaakt.....mij zal het niet verbazen dat grupstal ( vooral dicht bij natura 2000 ) in zwaar weer komen.

@George
Twentsch Land
Bedoelde voor Robbies

@Twentsch Land
+5
robbies
@mlkvhoudr die grupstalmelk kan moeiteloos een poedertoren ingeblazen worden. Is een kwestie van willen. Logistiek geen probleem. Zijn geen grote bedrijven, dus dat kletsje melk is prima om een wagen mee af te vullen. Er zijn hele volksstammen die maling hebben of en hoe lang een koe vaststaat. Niet alles kan met meerwaarde verkocht worden.
+1
weurding
@robbies neem landen als Oostenrijk en Zwitserland waar gewoon geen onderscheid gemaakt wordt in stalsystemen maar waar men wel een boterham verdiend. Al dan niet met subsidie
Coen
@weurding , LTO is altijd voor ons bezig geweest met het implementeren van alleen maar technocratische oplossingen, dat zou alle milieuproblemen het hoofd gaan bieden.

en er liepen een hele horde collega’s achteraan ‘ziende blind en horende doof’, je zou LTO een proces aansmeren vanwege ‘zorgplicht’ vanuit alle veehouderijsectoren.
robbies
@Coen dat is natuurlijk onzin. Je kunt er ook gewoon niet naar luisteren
Coen
@robbies , wij deden gelukkig onze eigen zin 😄
maar horden collega’s implementeerden wel die technocratische oplossingen, met alle gevolgen van dien voor hun continuïteit.
+2
matt
@mlkvhoudr bied dan een extra weidemelkconcept aan waarbij de grupstal boeren minimaal 7 maanden weiden en kijk of daar een markt voor te vinden
Yeah nog een melkstroom erbij,en daar stellen we dan de grupstalweidemelk
Chief voor aan 😀)
mlkvhoudr
@matt hee ik verzin t ook ter plekke he robbies heeft al beter idee zie ik😄
+8
danielle-hekman
@mlkvhoudr volgens mij heeft de agrarische sector aan elk onzinnig plan mee gewerkt, we zijn gereduceerd tot en met ! Denk ook aan de varkens en kippensector deze hebben weet ik niet hoe vaak hun stal omgebouwd en hun systeem omgezet zonder daar ook maar 1 cent voor te hebben ontvangen. Ik denk dat nu wel gehalveerd zijn, en dit nogmaals boven de kop hangt dat we de realiteit eens een keertje onder ogen moeten zien. Maar ik begrijp dat jij dit nog niet helemaal helder hebt.
Klagen doen we niet , ik denk dat je dan een aantal zaken niet hebt meegekregen, ik ben zolang ik in deze sector actief ben ook dan wel op eigen houtje dingen aan het ondernemen dan wel met farmers defence force. En ik ben zeer blij om te zien dat het grote deel van de boeren ook is opgestaan en we samen ten strijde trekken. De tijd van achterover zitten is gebeurd, en nu is er tijd voor acties.
En ook vind ik dat je een deel van de realiteit ontkend want er zijn een heel aantal goede initiatieven geweest die van tafel werden geveegd, zoals toevoegingen aan de mest die zorgden voor minder uitstoot van ammoniak en betere benutting in de bodem. En zo zijn er nog een heel aantal zaken meer. Maar ik denk dat we moeten kijken vanuit welke deze komen, want dat dsm -plan lees mooi verdienmodel voor vertrekkende vvd schippers daar zie ik alleen maar problemen van komen
+1
kwarkje
@danielle-hekman toevoegmiddel aan de mest is een veel te dure oplossing voor een niet bestaand probleem
m uut m
@kwarkje
Er zijn ook geen middelen die aantoonbaar werken.
Achso
@kwarkje In Denemarken doet men niet anders..
kwarkje
@Achso hebben ze daar ook emissie arme vloeren?
Achso
@kwarkje oh die Dingen, die zo goed Werken bedoel je?
kwarkje
@Achso hebben ze daar ook emissie arme onderkelderde stallen?
mlkvhoudr
@danielle-hekman Dat veel plannen in de landbouw van visieloze technocraten komen daar worden we het nog wel eens met zijn 2 en, maar ga me nou niet proberen wijs te maken dat door verandering aan te brengen in op de manier zoals we werken dat daar geen verdienmodel aan te koppelen is hier in de buurt is een gangbaar kippenbedrijf omgeschakeld naar biologische bos eieren, daar word ik enthousiast van. De kippen mogen daar weer lekker naar buiten of het kipster concept dat is toch prachtig.

boerderijvlastuin.nl/

Waar we van af moeten is visieloze technocratische oplossingen die aan een gewone sterveling niet uit te leggen zijn en we moeten vol inzetten op heldere duidelijke concepten en niet maar dat wil je dus ook niet begrijp ik alleen maar defensief proberen aan het oude vast te houden

richard melkvee
@mlkvhoudr maand geleden bij kipster geweest kippen hebben bijna allemaal kale plekken, ze zien er niet gezond uit.
mlkvhoudr
@richard melkvee dat is opmerkelijk de vorige en de generatie daarvoor heeft nog kippen gehouden maar wij niet meer dus wil niet de fout maken om er over te oordelen, jij bent er geweest wat dacht jij dat de reden daar van was?
+1
Wolswinkel
@mlkvhoudr Doorligplekken schijnbaar. Hebben het té goed. Er schijnen ook enkele kippen doodgeknuffeld te zijn. Verder hebben enkele kippen een gluten intolerantie opgebouwd. Heb ik van horen zeggen hoor.......... ‘We broeden op een oplossing en leggen hier nog een ei over’ aldus een woordvoerder van Kipster.
richard melkvee
@mlkvhoudr ze hebben het niet in vingers, ieder zijn ambacht
+2
robbies
@richard melkvee je kunt zeggen wat je wil over Kipster, maar de initiatiefnemers hebben hun concept geweldig verkocht. 5 jaar lang een prijs beuren die 3x boven de opbrengst van een regulier ei ligt.
+1
mlkvhoudr
@robbies maar als je dan zegt dat de melkveehouderij ook veel meer in dit soort concepten moet stappen word je hier afgemaakt want melk is wit en je moet allemaal braaf meelopen met de hardliners die niks willen🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

Ik ben er steeds meer voorstander van een basisprijs die het gemiddelde van een paar afnemers is en daar boven op stapelen van toeslagen dan kunnen die gene die niks willen voor de basisprijs gaan en word er niet zo vreselijk veel energie verspild aan het overtuigen van de genen die tegen nieuwe concepten zijn
robbies
@mlkvhoudr als ik het zo lees heb jij een prima bedrijfsvoering om zelf een gelijkaardig concept weg te zetten. Geen akkerbouwgronden, veel weidegang etcetera etcetera. Wat let je om zelf je afzet te gaan organiseren? Of wacht je totdat iemand aanbelt? Kun je lang wachten, want zo'n concept is een niche binnen een niche
+2
mlkvhoudr
@robbies ik denk er wel over om op termijn biologisch te gaan boeren maar mijn bedrijfssituatie doet er niet toe ik bedoel het in zijn algemeenheid.

Ik zal daarbij eerlijk zijn dat het mij al een groot gedeelte van mijn leven irriteert dat mensen die niks willen zaken zo lang kunnen traineren, dus je zou zeker over een stokpaardje van mij kunnen spreken maar in ieder geval wel weer gelijk aangevallen dus punt staat maar weer eens extra duidelijk😉
robbies
@mlkvhoudr dat is de kunst van het produceren binnen een niche. Kipster heeft de helft van de omvang van een regulier leghennenbedrijf, maar heeft een dubbele omzet van het gemiddelde bedrijf. Dat krijg je niet als je wacht totdat iemand aan jou om een concept komt vragen. Dat realiseer je alleen als je zelf actief je afzet gaat zoeken. Wat ik zeg; het is een niche in een niche. Daar past niet iedereen in. Maar een heel beperkt aantal melkveebedrijven die qua infrastructuur(maximaal weidegang), ligging (laagwaardige landbouwgronden) en ondernemerschap (omdenkend) zo'n concept kunnen toepassen.

Het feit dat jij anderen verwijt de boel te traineren maakt je al ongeschikt. Je moet niet naar een ander kijken.
mlkvhoudr
@robbies dat ik overal ongeschikt voor ben in de landbiuw dat weten we nu wel ga maar achteraan de rij staan met mensen die dat vinden, maar ondanks de zoveelste persoonlijke aanval hier zal ik t nog maar een keer uitleggen wat ik bedoel:

Mensen die niks willen lopen mensen die wel wat willen continue in de weg, want oh wee als die mensen die wel wat willen er eens een hogere vergoeding voor zou krijgen dan is het ineens lijden in last want is het ineens niet cooperatief meer dat niet iedereen het zelfde geld beurt, het zelfde geld voor het schouder aan schouder verhaal, de hardliners bedoelen daar niks anders mee als mondje dicht en doen en zeggen wat ik zeg.

Tegelijk dat er nu eerst de automobolisten aan de beurt zijn en niet eerst de boeren daar hebben de hardliners zeker het grootste aandeel aan gehad
Achso
@mlkvhoudrals jouw genoemde ‚hardliners‘ geen hardliners geweest waren, had jij helemaal geen niche hoeven vinden. Dan was de Agri
Nl een niche zonder zeggenschap. Dat de ‚bestuurders‘ over de landbouw heen walsen is buitengewoon bespottelijk. Dat dit er meer vinden, kijk je ook maar over de grenzen, gisteren 4000 trekkers in Hamburg.
mlkvhoudr
@Achso daarom geef ik ze daar ook de credits voor zo simpel is het
robbies
@mlkvhoudr
Quote:
persoonlijke aanval

dat is allerminst de bedoeling. Er is altijd een categorie die niks wil, maar er is ook een categorie die misschien wel te snel wil. En dan kom je naar goed Nederlands gebruik in het midden uit. Diegenen die sneller wil dan de sector kan bijbenen, beginnen zelf hun afzet te regelen. Dat hebben de jongens van Kipster gedaan, dat doet Den Eelder en dat doet Livar en KDV. Diegenen die niks willen blijven voeren een achterhoedegevecht. De hardliners winnen namelijk ook niet alles. Kijk maar naar het weideverhaal.
kwarkje
@mlkvhoudr ik ben benieuwd waarin jij je beperkt voelt door anderen
richard melkvee
@robbies marketing doen ze super, maar de kippen verzorgen ze niet goed
robbies
@richard melkvee van kippen heb ik geen verstand. Vind Kipster vooral een fascinerende marketingverhaal. Als je in staat bent 3x zoveel uit de markt te peuren, dan heb je een geslaagd concept. Aan dierverzorging kun je werken.
+1
Melkboer16
@danielle-hekman en hoe vaak wil je dan nog met de tractor actie gaan voeren dan?? Een keer houdt het op en moet er onderhandeld worden!
Je kan niet blijven roepen we zijn tegen!
+5
Jan S
Quote Reactie van @Melkboer16:
Een keer houdt het op en moet er onderhandeld worden!Je kan niet blijven roepen we zijn tegen!

Dit is nu precies de reden waarom wij in deze situatie terecht gekomen zijn. De LTO heeft altijd onderhandeld omdat er onderhandeld en gepraat moest worden en elke keer de boeren met allerlei kostbare technische oplossingen opgezadeld die keer op keer geen oplossingen bleken te zijn, maar een middel om de positie van de boeren te verzwakken. En zo hebben ze ons het moeras in onderhandeld.
Er moet nu juist niet onderhandeld worden. Er moet duidelijkheid komen over allerlei sneaky modelletjes en onderzoeken van bepaald niet onafhankelijke en gekleurde instituten en universiteiten, die ze gebruiken om ons verder het moeras in drijven. Eerst de feiten en de dubbele agenda boven tafel en dan kun je je pas beraden op de te nemen stappen.
+1
kwarkje
@Jan S Rutte heeft gisteren genoemd hoeveel de landbouw gaat leveren
De deal is dus al gemaakt, anders zou hij dat niet doen
Wel jammer. Een oplossing voor een niet bestaand probleem
Jan S
Quote Reactie van @kwarkje:
Rutte heeft gisteren genoemd hoeveel de landbouw gaat leverenDe deal is dus al gemaakt, anders zou hij dat niet doenWel jammer. Een oplossing voor een niet bestaand probleem

Met wie is die deal gemaakt?
JohnDeere6serie
@kwarkje interessant, die heb ik even gemist, hoe groot wordt ons offer?
dewittemotor
@kwarkje Samengevat: landbouw levert veruit het meeste in. Krijgt er helemaal niets voor terug. De ontwikkelingsruimte gaat naar natuur en bouw.
Ze gaan de blijvers wel ondersteunen. Dat betekent verplichten tot gigantisch investeringen en kostenverhogingen waarvan de overheid een klein gedeelte bijdraagt. Effect hogere kostprijs per bedrijf en meer schulden
En dan is dat pas de amuse
dewittemotor
@dewittemotor Conclusie: stil blijven zitten en niet hierin meegaan, totdat er wat beters komr
+2
de haasen
@danielle-hekman een smetje volgens mijn wel meer
+1
Jean-PierreK
@danielle-hekman, persoonlijk ben ik nog niet zo'n voorstander om iemand die pas invloed gehad heeft als onafhankelijk persoon aan te nemen voor zulke functie. Maar ik geloof dat eea genuanceerder is dan je voorstelt. Echter een vraagje aan jou. Ben jij die jongedame in het filmpje van de ommekeer over stikstof?
+1
de haasen
@danielle-hekman niet allen maij . er zitten er
daar wel meer binnen RFC die een grootte smet hebben
+5
Detukkeroettwente
Doe normaal laat die grupstalboeren gewoon hun ding doen !!! Stoppen met deze onzin .
+5
grupstalboer
Wat zijn wij blij dat we al 15 jaar weg zijn bij RFC .Wie gelooft er nog in, speculeren met andermans geld , blunder na blunder, maar wat maakt het uit.
All over the world fabrieken, maar amper in staat een nette melkprijs neer te zetten.
+2
Melkboer16
@grupstalboer nounou we hebben al 10 jaar een melkprijs die bij de top 3 hoort!
Het is niet allemaal NEGATIEF!
Voorts wil ik melden dat maar 2000 leden de brief van die club uit het Oosten getekend heeft!
Daarbij wetende dat driekwart zo klakkeloos tekend dat ze niet eens weten wat ze tekenen!
kwarkje
@Melkboer16 ben jij het rekenwonder van Rfc?
De rating van Rfc zegt meer dan de gepimpte melkprijs
de haasen
@kwarkje

lees de mening van FITCH RATINGS . Fitch Ratings is van mening dat RFC zijn bekwaamheid nog moet aantonen
deze problemen volledig aanpakken

The Negative Outlook reflects execution risks related to the restoration of Royal FrieslandCampina NV ’s (RFC)
EBITDA margin and the risk that, follow ing a rise in 2019, leverage may fail to return to levels compatible w ith the
‘BBB+’ rating over the next tw o years. The company’s performance remains challenged by high competition in key
markets, supply chain issues and volatile milk prices. Fitch Ratings believes RFC has yet to demonstrate its ability to
fully address these issues


De negatieve vooruitzichten weerspiegelen uitvoeringsrisico's in verband met het herstel van Koninklijke FrieslandCampina NV's (RFC)
EBITDA-marge en het risico dat hefboomwerking na een stijging in 2019 mogelijk niet terugkeert naar niveaus die compatibel zijn met de
‘BBB +’ rating voor de komende twee jaar. De prestaties van het bedrijf worden nog steeds uitgedaagd door sterke concurrentie op sleutelgebied
markten, supply chain problemen en volatiele melkprijzen. Fitch Ratings is van mening dat RFC zijn bekwaamheid nog moet aantonen
deze problemen volledig aanpakken
+1
Jean-PierreK
@de haasen, mag ik hieruit concluderen dat een aanpassing van de melkprijs bepaling naar oud Campina model de rating fors zou verbeteren? En als gevolg daarvan de rentekosten dus ook zouden dalen?
de haasen
@Jean-PierreK het is maar net hoe je het bekijkt . maar een ding is duidelijk RFC heeft zijn tent niet op orde . en dat zal zich uiten in een hogere rente last voor RFC en dat geld kunnen de leden op hoesten
+1
willieoranje
@Melkboer16 Het gaat niet alleen om de melkprijs. Maar rfc is teveel bezig met regeltjes te verzinnen rondom dierwijlzijn, duurzaamheid en klimaatgekte. Het enige wat hun taak zou moeten zijn om melk tot een goede prijs te kunnen verwaarden. Daar heeft natuurmonumenten en hebben (slechte) stikstofreductieplannen helemaal niks mee te maken. Hester Maij is de zoveelste politicus uit baantjescarocel van het parijcartel die een funcie zomaar toebedeeld krijgt. De genomideerde groenste polticus van het jaar 2018 bemoeid zich met LNV en zit in de beruchte commisie Remkes. De schijn van belangenverstrengeling heeft ze zeer tegen. Ik wil nogmaals benadrukken RFC is een melkfabriek waar het gaat om kwalitief goede melkproducten afzetten en produceren en niet met dingen bezig te houden waar ze niet voor zijn opgericht...
Jan S
Quote Reactie van @Melkboer16:
Daarbij wetende dat driekwart zo klakkeloos tekend dat ze niet eens weten wat ze tekenen

Tja daar zeg je zo wat. Dat hebben ze vast van die grote roergangers, de ledenraadsleden afgekeken.
Ik vraag me wel af waar jij voor zou tekenen. Lijkt me duidelijk dat ons bijvoorbeeld al die KKM regeltjes geen betere melkprijs heeft opgeleverd. Maar toch is er aldoor voor getekend door een beperkt aantal boeren. En die boeren zouden zich onderhand wel eens mogen afvragen of wat ze doen/beslissen ook in overeenstemming is met wat de boeren die ze zeggen te vertegenwoordigen werkelijk willen.
+5
Bietenbrug
RFC lijkt wel een opvanghuis voor mislukte politici. Ik snap niet dat ze niet iemand aanstellen die wel verstand van zaken heeft.
+1
hans1980
Tjeerd de Groot: snelheids verlaging is slechts een amuse
telegraaf.nl/nieuws/548937811/…

Wat een engert wat een galbak
+1
Sjaakiee
@hans1980 vreselijke vent inderdaad
+2
Coen
@hans1980 , van coke snuiven ga je er zo uit zien en veel onzin uitkramen 😄

maar dit gepresenteerde voorafje is gedoemd te mislukken, straks komt het hoofdgerecht met een enorme reductie vanuit de Veehouderij voor een door de linkse kliek gemaakt probleem in slechts de Randstad.
rene-de-jong
Er is meer vraag naar Biomelk en er kunnen wsl 20 tot 40 bioboeren bij, maar niet bij RFC ????

"Cruijsen schat dat er de komende jaren landelijk ruimte is voor veertig tot vijftig nieuwe biologische melkveehouders. Een flink deel daarvan zal terechtkomen bij EKO Holland, omdat andere verwerkers van biologische melk, zoals zuivelconcern Friesland Campina, vasthouden aan een uitbreidingsslot."
nieuweoogst.nl/nieuws/2019/…

Op zich goed om de markt bioboeren te beschermen en dus niet te veel melk.
Maar heeft niet zo veel nut als de conculega dit wel oppakt.....
M.a.w. de wachtlijst bioboeren bij RFC (boeren die er al klaar voor zijn) zal niet korter worden......biologisch eigenlijk heel.....
Nou dan moeten die boeren dus ook de oprotpremie maar incasseren... oh nee dit geld niet voor bio....
Wie snapt t nog ??
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!