Wilders presenteert noodwet voor stikstofproblemen

PVV-leider Wilders komt met een zes maanden durende noodwet om de stikstofproblematiek het hoofd te bieden. Hij wil daarin woningbouw, infrastructuur en de meeste landbouw tot projecten van 'dringend openbaar belang' laten verklaren, licht hij toe in De Telegraaf.

De strenge stikstofregels gelden dan een half jaar niet voor deze sectoren. In die tijd kan het kabinet in relatieve rust naar een definitieve oplossing zoeken, is het idee.

In de noodwet is ook geregeld dat boerenbedrijven met een vergunning daarvoor hun ongebruikte bouwcapaciteit mogen overdragen aan andere bedrijven. Nog niet afgeronde vergunningsaanvragen kunnen met de noodwet worden vlotgetrokken, maar bouwprojecten voor megastallen komen niet onder de noodwet te vallen.

"Met deze wet kunnen boeren boeren en bouwers bouwen, zonder dat de maximumsnelheid hoeft te worden verlaagd of andere pijnlijke maatregelen hoeven te worden genomen. En zo hoeft de premier niet nog meer verkiezingsbeloftes te breken", zegt Wilders in De Telegraaf.

Bouwgrond
In de noodwet is ook voorzien in een tijdelijke oplossing voor de PFAS-problemen. Bouwgrond die nu niet kan worden afgevoerd door de strenge regels, kan naar een plek worden gebracht die hiervoor in iedere regio wordt aangewezen. Bouwprojecten kunnen daardoor weer doorgaan.

Wilders verwacht steun te krijgen van het CDA. Fractieleider Heerma zei onlangs ook dat hij voor noodwetgeving is als er voor december geen oplossing is.

Deel dit topic Wilders presenteert noodwet voor stikstofproblemen (nos.nl)

Hij wil daarin woningbouw, infrastructuur en de meeste landbouw tijdelijk tot projecten van 'dringend openbaar belang' laten verklaren, waardoor de stikstofregels er niet voor gelden.

bertusdebeer

Reacties

+5
pietjepuk
Al is het nog zon goed idee. Het is door wilders aangedragen stemt de rest noooooit mee in.
m uut m
Latente ruimte doorschuiven ?
Een goede opkoop regeling werkt efficiënter.
Ik twijfel niet aan de aanmeldingen.
Frans1
@m uut m wat maakt dat nou uit dat latente ruimte doorgeschoven wordt? Dieraantallen zijn toch al begrensd en worden bij handel al afgeroomd
m uut m
@Frans1
Er zijn ook vrije categorieën.
Per saldo kan er dan meer ammoniak ontstaan wat later weer extra gekort moet worden mogelijk met een generieke korting.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!