Vegetarische slager richt pijlen op melk

Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager, heeft een nieuwe ambitie. Hij wil gras omzetten in melk zonder tussenkomst van de koe.

n een interview met dagblad BN De Stem erkent Korteweg dat het onderzoek naar de melkvariant nog in de kinderschoenen staat. ‘In het begin gaf ik mezelf 1 procent kans. Maar nu ik met deskundigen van de Wageningen University heb gesproken zit ik al op 5 procent.’

Alternatieven voor melk op basis van noten, haver en soja bestaan al langer, maar maken momenteel een bescheiden opmars door. Deze producten waren voorheen voorbehouden aan natuurvoeding- en biologische winkels. Tegenwoordig zijn ze breed verkrijgbaar in de reguliere supermarkten.

De uitdaging voor Korteweg is om het eiwit caseïne uit gras te halen. Tot nu toe heeft de mens daar een koe, geit of schaap voor nodig.

Deel dit topic Vegetarische slager richt pijlen op melk (nieuweoogst.nl)

Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager, heeft een nieuwe ambitie. Hij wil gras omzetten in melk zonder tussenkomst van de koe.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+1
jg
Al zolang bekend , onzinnig artikel in NO
+1
sorry
+5
paul1
Koeien zijn al vegetarisch, dus onzin
+2
weurding
Mag hopen dat die 5% kans tot zijn faillissement lijdt
+4
George
Waarom noemt zo'n groentevreter zich in godsnaam slager? Het heeft niks met slager zijn te maken zo'n slavreter.
+9
puntertje
Extreem rijk geworden door het verkopen van de door Koffeman en Thieme gratis gepromote 'vegetarisch slager', zal hij straks wel weer veel geld van anderen op willen halen voor onderzoek. Bovendien krijgen Korteweg en Koffeman nog steeds een hoop geld van Unilever, zogenaamd als adviseur. Maar dat is alleen om er voor te zorgen dat zij zich positief uit blijven laten over die sojabrokken. Gegrepen door het grote geld maar net doen alsof ze idealist zijn, het lijkt een trend te worden.
Jaap40
@puntertje duurt niet zo lang en dan is vlees onbetaalbaar voor ons Nederlanders. Varkensvlees wordt nu al volledig door China geclaimd. Kippenvlees wordt volgende waar run op komt. En China kan het gewoon ook betalen!

Door varkenspest in Azië hebben we niet genoeg varkens meer, dus moet het zeer ongezonde (met middelen gespoten) soja nu direct door de mens. Ongezond! Hier profiteren de vegetarische slager van! Unilever speelt hier alvast prima op in door vegetarische slager daadwerkelijke overname. 😂😂😂 Het lijkt allemaal geen toeval meer. Unilever, sojarommel verkopers.....

Kortom, enkel het ongezonde soja is BEtaalbaar voor de lege portemonnee van ons nederlanders 😥😥😥 vlees wordt eenvoudig weg te duur, luxe artikel.
Zwaagdijk
@Jaap40 het beste vlees alle top dingen gaan al na het buitenland. Mindere blijft hier. Want de Hollander wil niet en misschien kan niet meer betalen.
+1
zeppmann1
Plantaardige melk en vlees ? Laat me niet lachen, ze zijn er na 100 jaar nog steeds niet in geslaagd om roomboter na te maken !
+1
duitser
Is die sojarommel dan wel allemaal gmo-vrij of geldt dat voor hun niet?
+1
George
Quote Reactie van @duitser:
Is die sojarommel dan wel allemaal gmo-vrij of geldt dat voor hun niet?


Deze slachter gaat zelf grazen en wil zelf gras omzetten tot melk.
Wat een dwaas , daar hebben we toch koeien voor.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!