Zit hier de fout van het CBS?

In de bijlage (B4.1) van het rapport van het CBS staan de excretiecijfers die gebruikt zijn in 2015, 2016 en 2017. Van deze excretie worden de gehalten in de bemonsterde mest en de verliezen volgens de RAV afgetrokken. Echter het valt op dat de excretiecijfers veel hoger zijn dan wat ze gemiddeld in Nederland zijn (zie foto). Door een hogere beginwaarde is het logisch dat er een restwaarde over blijft. Daarbovenop zijn er alleen gegevens van bedrijven die mest bemonsterd afvoeren, deze bedrijven zijn oververtegenwoordigd in gebieden waar normaliter een lager ureum is. Ook worden in deze gebieden al langer emissiearme stalsystemen gestimuleerd, waardoor deze ook daar oververtegenwoordigd zullen zijn. Het lijkt er op dat de statistiek niet goed is toegepast door het CBS.

Deel dit topic

Jean-PierreK

Bijlages

(klik om te vergroten)

Geef een passende beschrijving van deze foto!

Reacties

Jean-PierreK
En dan is deze vraag weer actueel
Pluto
Dan kom je op het punt dat alle mest is afgevoerd en bemonsterd en de put leeg is . En volgens de norm de kelder nog ruim voor de helft gevuld is met stikstof . En bekent probleem in de varkens houderij .
kanniewaarzijn
@Pluto = stalbalans = MINAS = ongelijkwaardige elementen gelijkwaardig optellen = oliedom = nu eenmaal het niveau in dit land!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!