Verdachte boer (54) uit Niezijl blijft langer vast in Groninger politiecel

GRONINGEN/NIEZIJL - De 54-jarige boer uit Niezijl die ervan wordt verdacht dat hij twee rechercheurs maandagmorgen op zijn boerderij een tijd vast heeft gehouden, blijft langer opgesloten.

Deel dit topic

Reacties

+4
matt
Ik ga dit natuurlijk niet goedpraten maar wat ik me wel af vraag wat deden die rechercheurs daar?
Alles staat toch op film,wat voegt een bedrijfsbezoek daar aan toe?
+2
Melkveehouder.
@matt Ik heb er een klein beetje moeite mee dat je aangeeft dit niet goed te praten. We weten immers niet wat er binnen is gebeurd. Stel je voor dat deze boer de rechercheurs netjes heeft binnen gelaten, en ook netjes heeft behandeld, doch deze mensen vervolgens fatsoensgrenzen hebben overtreden of intimiderend gedrag hebben vertoond. Dan zal ik de handelswijze van deze boer zeker niet veroordelen.
+1
Het mag niet natuurlijk, maar op een bepaalde manier ook wel knap dat een 54-jarige twee gewapende rechercheurs weet te gijzelen.. (als dat echt gebeurd is)

Ik weet de feiten niet, dus zal me verder onthouden van commentaar.
Melkveehouder.
@somerled-delremos Idem mijn reactie richting Matt. Niet zonder kennis van de feiten over een collega oordelen! De gelederen gesloten houden!
BertK
@somerled-delremos je mag niet zeggen dat je eea uit wil praten voordat ze weggaan?
+2
Harry K
In onderstaand bericht wat info over de aanleiding.
Maar bedenk dat er toen waarschijnlijk niemand van de pers bij was.

Laten we er tot dusver van leren dat wanneer je in zo'n situatie verzeilt mocht raken, je dan ALTIJD alles moet (laten) filmen.

rtvnoord.nl/nieuws/215294/…
+3
de Haas
@Harry K ...en tot zo ver hebben we dus ook geleerd dat de politie er niet is voor de werkende en belasting betalende burger, maar om de vuile klusjes (intimideren en kleineren) van de elite te regelen.
Harry K
@de Haas Ook politiemensen zijn net mensen, maar wanneer je de verkeerde treft zijn de gevolgen zonder bewijs van jouw kant veelal onomkeerbaar.

Denk overigens dat het merendeel van de politie prima volk is.
pietjepuk
@Harry K Hier ook ooit een akkefietje gehad. Politie beweerde dat er geslagen was. Met welk hand? rechts. De desbetreffende persoon was hartstikke links.
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @pietjepuk:
desbetreffende persoon was hartstikke links

Oooh, dan kan 'ie zo solliciteren bij RFC, da's een pré.
+4
@de Haas Dit is inderdaad INTIMIDATIE , reken er maar op dat dit vaker gaat gebeuren, alles word uit de kast gehaald om ons de mond te snoeren.
van Ittersum
@Detukkeroettwente zal de ex-gedeputeerde in Fryslan snachts nog eens wakker worden dat door zijn actie hij de beer in de mens heeft wakker gemaakt. Immers door zijn actie is intimidatie of deze vorm van protest opeens heel succesvol gebleken. Hij had beter kunnen zeggen: ik had toen met de kennis van nu anders moeten handelen maar mijn handtekening blijft staan, daar sta ik voor als volkvertegenwoordiger. Nu is of lijkt iedereen blijkbaar onder druk van protest "chantabel", want zo kun je dat ook noemen. Zo wordt dit land wel totaal onbestuurbaar.

Daarom kun je deze politieactie in eerste instantie wel rechtvaardigen ondanks hier niemand de details echt weet. Laat recht uiteindelijk zijn werk wel doen en meewerken om die recht boven tafel te krijgen altijd voorrang moet krijgen boven de emotie. Daarna kun je evalueren of het terrecht was of is en dat weer meenemen voor andere zaken
+3
KuikenenKoe
Quote Reactie van @van Ittersum:
ik had toen met de kennis van nu anders moeten handelen

Dat had hij inderdaad moeten doen. Het is gewoon schandalig om als een dief in de nacht een ander zijn eigendommen te stelen en daar dan zomaar mee denken weg te komen. Maar berouw komt na de zonde en met een klein beetje vriendelijk verzoeken heeft Kramer in goed overleg van zijn doortrapte slinkse list afgezien.
Jan S
😀
cornelissen
Quote Reactie van @van Ittersum:
Hij had beter kunnen zeggen: ik had toen met de kennis van nu anders moeten handelen maar mijn handtekening blijft staan,

Ach ,die @van Ittersum heeft ook totaal niets op met de fosfaatgevallen, maar hij verrekt het ook om naar Bakkeveen te komen om in het accountantsrapport inzage te krijgen om te zien wat deze onrechtvaardigheid hier heeft aangericht.
Ik ken onderhand deze manier van denken wel bij sommige mensen.
van Ittersum
@cornelissen bedankt maar wat ik hier mee zeggen wil dat hij vooraf zich beter had moeten inlezen/ inleven/ informeren. Tis van den zotte dat we steeds achteraf politici moeten corrigeren , is het niet de taak van de bestuurders groot of klein dat zij OVERWOGEN hun besluit moeten nemen? Het gaat nu echt de verkeerde kant uit, één grote roulette met ook voor u nadelige gevolgen waar iedereen ach en och over zegt maar u daar niet verder mee helpt.. Moet je eens zien wat voor consequenties zijn besluit heeft te weeg gebracht, nog meer chaos. Als de dames en heren politici VOORAF beter hun huiswerk hadden gedaan op basis van feiten hadden ze dan ook hun handtekening gezet? En was deze chaos van de afgelopen weken dan ook gebeurd.? Dus als deze gedeputeerde echt een standpunt had , had hij hij zijn handtekening laten staan maar nu is chantabel of zwak van besluit. Tis maar hoe je het noemen wil
Even een vraag ,hadden deze lieden een huiszoekings bevel bij d,r,als dat zo is dan moet commisaris of burgemeester aanwezig zijn of getekend hebben.Deze boer had toegang kunnen weigeren ,cq advocaat laten komen.Verders kan ik geen oordeel geven ,ik ben er niet bij geweest!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerderij en boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN