Meer betalen voor vlees? Prima, als groenten dan goedkoper worden

Ruim de helft (52 procent) van de Nederlanders neemt genoegen met een hogere prijs van vlees als de opbrengst daarvan wordt gebruikt om groenten en fruit goedkoper te maken. Ook zou dit geld gebruikt moeten worden om onder meer stikstofproblemen en broeikasgassen tegen te gaan.

Deel dit topic

Reacties

j h p
Een onderzoek van...... 🙄 maar dan eerst zeker alle gewasbeschermingsmiddelen verbieden, daar wordt groente, fruit en aardappelen goedkoper van.
+3
puntertje
O.a. de Vegetariërs Bond die er voor pleit vlees duurder te maken en dit geld te gebruiken in groente en fruit goedkoper te maken.
Dan ook maar een forse heffing op sojaburgers om herbeplanting van de Amazone te bekostigen.
Deze 'moreel' verheven mensen ontwikkelen zich tot dictatortjes.
van Ittersum
@puntertje de vraag is niet meer of de vegavlees en de bioproducten er omheen de overhand gaat krijgen maar meer wanneer en een vleestax stimuleert/versneld dit maar ook de ontwikkeling komt dan in een stroomversnelling. Kijk maar eens naar bier t.o.v. alcoholvrije bier missethoreca.nl/cafe/artikel/…
ted9
Onderzoek onder 1000 Nederlanders😂
Duurder maken van vlees heeft alleen zin als het ook daadwerkelijk bij boer komt.
van Ittersum
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl of juist niet(niet mijn idee). Je blijft dan nog met die boer met vee zitten. Ze zouden nog eerder die akkerbouwer meer geld geven en de veeteeltboer via een (eigen)sterfhuisconstructie af laten vloeien via de achterdeur. Zeg maar wat nu gaat gebeuren via de Stikstof. Hoofdlijnen zijn al klip en klaar gereed en over alles wat achter de komma afspeelt mag nog over mee gepraat worden. Wat schuiven met (eigen)geld en getallen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fruit , vlees en groenten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN