FDF IS VERHEUGT DAT HET LANDBOUWBREDE COLLECTIEF NU DOOR ALLE BELANGENBEHARTIGERS VAN DE PRIMAIRE AGRARISCHE SECTOR BREED GEDRAGEN WORDT

Persbericht

In navolging van de door de FDF georganiseerde avond in Nijkerk op 24 oktober 2019, waarin een groot deel van de vertegenwoordigers van alle sectoren binnen de Nederlandse landbouw en veehouderij zich reeds committeerden aan het gezamenlijk landbouw collectief, is de FDF verheugd dat LTO en het NAJK gisteren ook bestuurlijk hebben bekrachtigd, deel
te nemen.


Hiermee is de volgende legendarische stap in de Nederlandse landbouw en
belangenbehartiging een feit. Alle sectoren en belangenbehartigers hebben aangegeven schouder aan schouder zich in te willen en gaan zetten om het stikstofdossier op een door het collectief gewenste manier aan te gaan pakken.

Dinsdag a.s. zal de tweede vergadering zijn met ditmaal de volledige belangenbehartiging. Tijdens en na deze vergadering zal gewerkt worden aan het opzetten van de structuren om maximaal gebruik te maken van de aanwezige kennis bij de aanwezige partijen. Over een aantal punten lijkt er op voorhand al grote mate van consensus in het collectief:

-Geen koppeling met dierrechten en fosfaatrechten
-Vergund is vergund
-Respecteren van het eigendommen

Er ligt een gezamenlijke verantwoordelijkheid van overheid, landbouw en bedrijfsleven om een economische crisis en onherstelbare schade aan de landbouw te voorkomen. Het landbouwbrede collectief toont lef om gezamenlijk met deze taakstellende opdracht van start te gaan.

Sinds 24 oktober heeft het collectief niet stil gezeten en invulling gegeven aan de wens van belangenbehartigers om op zoek te gaan naar een onafhankelijke voorzitter met statuur. We zijn verheugd dat de heer Aalt Dijkhuizen deze belangrijke taak op zich wil nemen in het belang van de boeren van Nederland.

De trein dendert op grote snelheid door, en wij als FDF zijn er van overtuigd dat als alle kennis vanuit de Nederlandse landbouw, schouder aan schouder samen gaat werken wij ieder probleem aan kunnen en landbouw breed de regie kunnen nemen.

Namens het bestuur van Farmers Defence Force
Jeroen van Maanen

Deel dit topic

Reacties

rene-de-jong
Geweldig nieuws toch !!
En er is inmiddels overeenstemming over enkele zaken.
Eerst sanering en diefstal van tafel en daarna is er te praten over meerwerk tegen betaling.

Niet meer natuurgrond lijkt mij ook belangrijk; elke meter die ze wel kopen voor natuur ook weer één aan landbouwgrond terug geven.
De Provincies hebben genoeg ruilgrond in bezit en dit is ook een win-win situatie omdat het de druk op de landbouwgrond afneemt en er minder geld nodig is voor de totale aankoop.
spotmelker
Ik hoop dat Aalt Dijkhuizen volledig los is van de WUR. Anders zijn we nog niet van de modellenstroom af.
+1
kanniewaarzijn
Als je dan leest dat Aalt Dijkhuizen de gevonden voorzitter "met statuur" is, snap je meteen waarom de LTO inmiddels ook aangeschoven is.
Jan S
😀
co co
Waar om moest jhon van Spithoven het veld ruimen en man met veel kennis wordt buiten gesloten graag reactie van FDF
Weidezicht
@co co hoezo buiten gesloten? Heb ik iets gemist?, wilde hij dit doen?
+1
Deutz1455xl
Allemaal goed en aardig maar uit de manier van berichtgeving krijg ik wel heel erg het gevoel dat FDF een beetje probeert met de eer te strijken... terwijl dat juist is waar ze andere belangenbehartigers van beschuldigen. Daarnaast spreekt het berichtgeven in caps lock en dikgedrukte zinnen me niet zo aan. Het is allemaal een beetje too much
+4
Weidezicht
Nou ja, agractie zal ook steen bijgedragen hebben. Zonder die 2 organisaties zou dit er nu allemaal niet zijn, en had RFC en nzo enz. de boeren al in de uitverkoop gedaan. Voor alles wat zo zo onbetaald en op eigwn initiatief gedaan en bereikt hebben mogen ze wel even trots zijn. Nu hopen dat ze er een professionele organisatie van kunnen gaan maken. @Deutz1455xl
+14
John Spithoven
Beste mensen

Laten we het rustig houden.

Ik ben blij dat de heer Dijkhuizen deze coalitie leidt. Iemand met veel kennis en een gewaardeerd man

De komende tijd zal deze brede coalitie proberen een oplossing te vinden voor de impasse rondom stikstof.

Daarbij moet voortdurend in beeld blijven dat onze juridische positie in dit dossier niet aangetast zal worden. Dit in de ruimste zin des woord.

Ik steun alle partijen die deel nemen aan deze coalitie.

Met FDF heb ik een zeer goede band, net zoals met diverse andere vakbonden.

Als iedereen onvoorwaardelijk in deze coalitie stapt heb ik er ook vertrouwen in dat het goed komt. Uitsluiting van organisatie of personen zou een valse start zijn. Maar heb er vertrouwen in dat het goed komt.
+1
@John Spithoven Suc6 John, blijf er stak op zitten en ``loat oe neet in tuk pissen ``.
+1
Richard12
@John Spithoven als fdf er zo over denkt waarom roepen ze dan op om actie te voeren tegen Friesland Campina?
+1
Adaptief boeren
@Richard12 Lijkt me logisch, RFC zit nog teveel vast aan hun geliefde ngo's, ze moeten ff leren zich volledig afzijdig te houden
kwarkje
@Adaptief boeren gaat niet gebeuren
Wanneer je ervaring hebt met orgies wil je niets anders meer😎
+3
@Richard12 DE TOP van RFC moet het hok in , en stoppen met alle onzin wat nergens over gaat. Of fransie ff verrassen met 500 trekkers bie huus .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0