VIDEO: WYNIA’s WEEK: Eindelijk! Wetenschappers keren zich tegen het klimaatbeleid

Wetenschappers worden eindelijk minder bedeesd, als ze kritiek hebben op het klimaatbeleid, constateert SYP WYNIA. Klimaatwetenschappers lijken niet alleen alles te weten van de oorzaken van klimaatverandering, maar doen ook of ze alles weten van de gevolgen en van de oplossingen. Dat is natuurlijk onzin, maar van weeromstuit deden andere wetenschappers er het zwijgen toe. Zo was er nauwelijks kritiek te horen op het klimaatbeleid van de kabinetten-Rutte. Media zwegen critici doorgaans dood, zeker bij de Hilversumse omroepen. Maar het tij lijkt te keren.

Economen, biologen, juristen, medici en technici beginnen zich uit te spreken tegen het vaak onrealistische, onbetaalbare en niet-effectieve klimaatbeleid van RutteDrie. Ingenieurs en economen stellen dat het gasverbod voor woningen en gebouwen eerder tot meer, dan tot minder CO2-uitstoot leidt. Medici waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van windmolens, houtstook en warmtepompen. Ingenieurs constateren dat het onrendabel is om in fabrieken en kassen gas te vervangen door stroom. Biologen stellen dat de houtstook het klimaat niet helpt, maar de natuur wel om zeep helpt. Etcetera, etcetera.

Het kabinet denkt met de slagzin ‘haalbaar en betaalbaar’ de kritiek op het klimaatbeleid te hebben gesmoord. Het tegendeel is waar. Het beleid is haalbaar, noch betaalbaar. Meer daarover in Wynia’s Week! www.sypwynia.nl #VolgWyniasWeek #onhaalbaaronbetaalbaar

Deel dit topic

Reacties

+11
Bartlehiemboer
Ja, hier zat ik op te wachten. Gewoon wetenschappelijk onderbouwt dat zaken niet kloppen zoals de hele linkse kliek het naar voren schuift. Nu graag een nieuw kabinet weg met die leugenaars. "We make holland great again."
+3
930triplemaaier
@Bartlehiemboer met het kabinet moeten dan ook alle topfunctionarissen en adviseurs op de ministeries vervangen worden zodat er weer een frisse kijk komt op de zaak. Wat er nu gebeurt is dat de ministers en secretaresse vervangen worden maar dat de adviseurs en topfunctionarissen blijven zitten waardoor je moeilijk dingen kunnen veranderen als minister en door advies van instanties en personen die dat al heel lang doen verandert er weinig
+1
Weidezicht
@930triplemaaier juist, een minister heeft 2 functies. 1 voor de camera vertellen wat die ambtenaren hebben bekokstoofd. 2 de kop van jut zijn, als het zoals zo vaak gebeurd fout, mis, te laat of helemaal niet is.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @930triplemaaier:
met het kabinet moeten dan ook alle topfunctionarissen en adviseurs op de ministeries vervangen worden

Geen punt. We apen toch al in alles de VS na. Daar is het ook gebruikelijk dat vrijwel alles vertrekt bij een wisseling. Dus hier ook maar invoeren dan!
Bartlehiemboer
@930triplemaaier Alles weg dan maar. En gaan voor een gezond Nederland

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0