Illustratie van: Fendt926Driver

FDF eist excuses voor overtrokken reactie op poll

Met "persoonlijk verantwoordelijk houden" werd verwezen naar de volgende verkiezingen.

[url]https://twitter.com/FarmersForce/status/1188845350989238282[/url]

Deel dit topic

Reacties

+4
kwarkje
👍👍
+2
Koeien boertje
Toppie
+1
mlkvhoudr
De fdf word met de dag wereldvreemder......
+3
kwarkje
@mlkvhoudr vertel maar wat er niet goed is
+3
de jonge
@mlkvhoudr want???
+1
mlkvhoudr
Ik reed pas met mijn leopard tank door de winkelstraat om boodschappen te doen, nu bleken er mensen te zijn die zich bedreigd voelden. Dit terwijl ik in mijn achterhoofd had dat de leopard tank zoveel bagageruimte had. Ik eis dan ook excuses van de genen die zich bedreigd voelden.
+1
de jonge
@mlkvhoudr volgens mij had je beter dat laatste borreltje niet kunnen nemen,hoe je reageert slaat in mijn ogen kant noch wal. de vergelijking lijkt mij eerlijker en logischer te zijn,::ik reed met mijn fietsje door het winkelcentrum en toen kwam er een leopard waardoor alle fietsers bedreigd werden , die wou mij omver rijden, ik reed daar legaal,de leopard illegaal en die wou mij de boete en alle daarbij komende problemen in de schoenen schuiven,daar wil ik niet aan meewerken en dus wil ik excuses van de leopard bestuurder
mlkvhoudr
@de jonge sinds wanneer doet het er toe wat je in je achterhoofd hebt als je niet wilt intimideren/bedreigen is het misschien wel makkelijk om het dan ook gewoon niet te doen. En het gewoon neer te zetten wat je wel bedoeld.

Oh en ik weet niet of het er beter van word maar ben nog nuchter😁
+1
de jonge
@mlkvhoudr jij begon zelf met een leopard vergelijking die in mijn beleving nergens op sloeg, en ik dacht dat als er een groep geintimideerd en bedreigd word dat dat de landbouw wel is, bv stalbezettingen,boxtel,als er brand is wat al vreselijk genoeg is,mensen die een wake op de weg houden,veerijders die op de weg de middelvinger naar zich opgestoken krijgen, mensen die er voor gaan rijden en dan even plat om de rem met de middelvinger omhoog, waar komt de agressie van die mensen weg volgens jou, op verjaardagen dat je haast niet eens durft te vertellen dat je boer bent en als je het zegt dat er minachtend naar je word gekeken omdat je vast ook een dierenbeul bent,die mensen worden ook allemaal persoonlijk bedreigd dan. Volgens mij komt dat door het beleid wat door de politiek de afgelopen jaren heeft gevoerd. en wat is er mis mee,om de oorzaak als men iets niet wil oplossen bij de bron aan te pakken. dan zit er toch niets anders op dan degenen die tegen alles zijn persoonlijk aan te spreken,ik zie het punt daarvan niet. dat is hun werk toch...praten...... dat hoort ook zo bij burenruzies etc toch?? . ik zie niet wat daar bedreigend aan moet zijn,ze horen er voor het volk te staan,het volk betaald hun salaris ook,dus als het volk wil praten is het minste wel om dat even te doen
+1
mlkvhoudr
@de jonge niet zo in de slachtofferrol kruipen. Ik sta aan jullie kant he dat niet vergeten. Maar tegelijkertijd blijft t ook nog nodig om kritisch naar functioneren fdf en anderen te kijken. Worden ze alleen maar beter van.
+3
de jonge
@mlkvhoudr ik sta totaal niet in de slachtofferrol maar jij gaat met 2 maten meten,dus geef ik jou even andere voorbeelden, en ik zou niet weten wat er voor kritiek op de fdf zou moeten zijn. wees dankbaar dat er een partij is die wel voor de landbouw staat,ipv te proberen verdeling te krijgen
mlkvhoudr
@de jonge ok prima
+1
weurding
@de jonge weet niet op welke verjaardagen nog niet bekend is welk beroep men heeft?
+1
mlkvhoudr
@weurding mijn vrienden vinden het altijd nog grappig dat ik kaderfunctionaris rundveehouderij management ben en ceo in het toeleverende gedeelte van de primaire levensmiddellensector
+2
Erik!!1979
@mlkvhoudr toen ik failliet gegaan was besefte ik weer hoe trots ik ben dat mijn vrouw BOERIN is!
mlkvhoudr
@Erik!!1979 daar is ook niks mis mee
+2
Erik!!1979
@mlkvhoudr waarom zeg jij dan niet gewoon dat jij boer bent?
+1
mlkvhoudr
@Erik!!1979 dat is zo n ongoing gick maar ik ga me geen moment verstoppen om boer te zijn als iemand er naar vraagt en de reacties zijn altijd positief ze snappen dat wij onherroepelijke vergunningen hebben en snappen ook dat er wel wat moet gebeuren in nl dus we zijn t snel eens dat overheid nu snel met een grote zak met geld moet komen.
de jonge
@weurding soms tref je nog weleens andere mensen,die je dan leert kennen,en als je bij die mensen komt die je dan nog niet zo lang kent op bijvoorbeeld een verjaardag,is het logisch dat je daar de vrienden en familiekringen nog niet van kent toch............of ken jij al zolang je je kunt herinneren dezelfde mensen en heb je nog nooit andere mensen ontmoet .
+2
kwarkje
@mlkvhoudr gaat het wel helemaal goed met je?
Inhoudelijk met jou van mening verschillen en dan de discussie winnen is best 😀
Maar nu maak je het wel erg ingewikkeld
+1
mlkvhoudr
@kwarkje gaat om zin over achterhoofd ja zo lust ik er ook nog wel een paar.

Zeg gewoon sorry het was zeker niet als dreigement bedoeld
+4
Jan S
😀
+1
kwarkje
@mlkvhoudr het onpartijdige en niet corrupte OM maakt de keuze om het op te blazen
Dan mag van Donk ook dezelfde aandacht van het OM
Wel met gelijke maten meten
+2
Mkl87
@mlkvhoudr Iemand kan bedreigd zijn of zich bedreigd voelen. Wat is het in dit geval denk je? Ik snap wel dat de statenleden van het cda dit persoonlijk op pakken. Het komt op mij over als iemand die graag het leger in gaat, maar als ze werkelijk op missie uitgezonden worden dan liever niet meedoen.

Over de poll: had deze een beetje anders verwoord en dan was er niks aan de hand.
+1
mlkvhoudr
@Mkl87 dan is t bedreigd voelen mag ik hopen.

Het is niet zo dat ik tegen de fdf ben of voor het cda of vvd het is wel zo dat fdf te weinig zelfreflectie lijkt te hebben en het cda oerdom doet door stoer te doen in de krant maar in t echt niet doorbijten.

De rechtzaak tegen dit versnelde beleid loopt nog toch?
+1
kwarkje
@mlkvhoudr het cda kiest bewust voor de jankmodus
De hele partij is geschoold om zo te reageren
Men moet naar buiten uitdragen dat ze het goed voorhebben met de boeren
Het is van oudsher een Boerenpartij
In werkelijkheid hebben ze geen enkele boodschap meer aan de agrarische sector en is de macht en poen belangrijket
Vind ik Tjeerd toch eerlijker
+2
mlkvhoudr
@kwarkje het eerlijke verhaal....echt ongelofelijk hoe vaak politici dat zeggen het eerlijke verhaal van tjeerd is dat hij in een partij zit in verval en dat ze zich daarom nu ineens weer zo groen profileren.

Schijnbaar kalft hun hoog opgeleiden achterban af en moeten er nieuwe zieltjes gewonnen worden
+2
Mkl87
@mlkvhoudr Dat ben ik met je eens. Het FDF is in korte tijd groot geworden. Het is nu aan hun om dat op een positieve manier vast te houden. Van mij krijgen ze het voordeel van de twijfel. Dat krediet heeft het CDA niet meer.

PS voor zover ik weet loopt er nog een rechtszaak tegen het besluit van 7-7-2017
mlkvhoudr
Goed nou ok succes er mee dan maar probeer het eens bij een rechter zou ik zeggen of je daden tellen of wat je in je achterhoofd had als reactie op jan s
+4
Jan S
😀
mlkvhoudr
@Jan S ik had de oorlog er niet bijgehaald* dus ook niet slim

*Hooguit een leopardtank😉
+10
robbies
Van de Donk had de vergelijking met de oorlog niet mogen maken. Was een ongelukkige vorm van beeldspraak en totaal niet passend bij de toon van de actie.

Tegelijkertijd was de poll van FDF ook niet heel erg handig. Je moet opschrijven wat je bedoelt, want als je zonder ballotage elk FB-verzoek accepteert en je inmiddels 50.000 leden vergaard, kun je er donder op zeggen dat je zonder de juiste duiding mensen op ideeën gaat brengen. Bel de Statenleden maar eens op. Ik weet dat ze geïntimideerd zijn. Hun nummers zijn blijkbaar niet zo moeilijk te vinden

Daar mag FDF best op aangesproken worden. Net zoals de uitleg dat je de "natuurlijk" doelde op de komende verkiezingen. Welke verkiezingen bedoelen ze? De eerstvolgende verkiezingen waar de statenleden persoonlijk aangepakt kunnen worden is over 3.5 jaar. Lichtjaren weg en de kieslijst is niet eens bekend.

Als je jezelf macht toekent, moet je ook nadenken over de consequenties. Niets aan onduidelijkheid te wensen over laten
+1
verbi
@robbies Ik voel me ook geintimideerd Door de staten. Schei toch uit met die flauwekul FDF heeft niks verkeerd gedaan. De poll laat zien hoe men er over denkt. CDA /VVD heeft ons besodemieterd waar we zelf bij stonden en dan durven ze deze grote mond op te zetten. Nederigheid is hier wel op zijn plaats van vooral Tanja. Als ze nu ook nog aangifte gaat doen tegen haar eigen voormalige kiezers dan houden ze helemaal niks meer over wat ik overgens hoop. Ze verdienen volgende keer een nederlaag en dat gaan ze ook krijgen.
de Tank
Er is gelukkig weinig te vergelijken met 75 jaar geleden, niet doen dus. daarnaast is mij ook niet duidelijk waarom die poll verschijnt.
+1
mlkvhoudr
@de Tank uit emotie en het is juist zaak het koppie er bij te houden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's farmers defence force geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
35
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN