Bouw snoepfabriek stil: ’Economie gedwarsboomd’

De strenge milieuregels gaan zorgen voor een nieuwe recessie, waarschuwen de grote werkgeversclubs VNO-NCW en MKB-Nederland donderdag in De Telegraaf. In het Brabantse Veghel zijn de gevolgen van de stikstof- en PFAS-crisis nu al duidelijk: snoepfabrikant Mars kan er geen nieuwe fabriek bouwen.

Deel dit topic

Reacties

+3
weurding
Getting nuts
+4
verbi
Snel naar het buitenland zou ik denken als zo n groot bedrijf.
+1
Deutz1455xl
Welkom in nederland!
Huppel
fd.nl/achtergrond/1320496/…

Lijstje wordt steeds langer...
+1
buorman
Ik ben wel benieuwd hoeveel kg stikstof zo'n bouw van dit fabriek uit zou stoten, en hoeveel depositie dat geeft op welk N2000 gebied.
Iedereen roept dat ze een probleem hebben, maar geen 1 geeft aan hoe groot
bio boer
@buorman gaat nergens over er mag momenteel 0.0 bij komen van stikstof volgens mij moet et zelfs eerst naar beneden bij zomige gebieden zijn gewoon van hun patje af wat bij de bouw vrij komt gaat gewoon nergens over gaat om die bouwkraan en hoogwerker die daar met zijn diesel moter staat stikstof uitestoten
buorman
Quote Reactie van @bio boer:
gaat nergens over
wat bij de bouw vrij komt gaat gewoon nergens over gaat om die bouwkraan en hoogwerker die daar met zijn diesel moter staat stikstof uitestoten

Dat roept iedereen, maar niemand komt met de concrete cijfers.
Tsja dan weet je niks en ook niet of het nergens over gaat.
Kom dan met een berekening/cijfers waaruit blijkt hoeveel emissie/depositie die bouw veroorzaakt volgens de aerius calculator.
Dan kun je kijken hoeveel dieren een bepaalde veehouder minder zou moeten houden gedurende de bouw om vergunningen vlot te trekken.
En daar kan die veehouder financieel wel voor gecompenseerd worden als je kijkt wat stilstand in de bouw kost
+1
Grasbaal
VVD en CDA zijn hierover verdacht stil de laatste weken, soms moet je een broedende kip niet storen maar ik me niet voorstellen dat ze zonder iets te doen de economie in Nederland laten slopen door links Nederland.

Word vervolgd??
+2
kanniewaarzijn
@Grasbaal Uitgeleverd Grasbaal. Nieuwe wereldorde!
Coen
@Grasbaal , de strategie van onze linkse kerkgangers in Den Haag (ook VVD en CU) komt volledig uit.

de veehouderijsectoren moeten op (zeer) korte termijn ontwikkelruimte voor dit soort bedrijven leveren, via gratis onteigening van NH3-rechten en daarna onze cultuurgronden voor weinig.
casev
@Grasbaal volgens de telegraaf was minister schouten deze week op vakantie, en dus niet bereikbaar voor commentaar...... Ik ben bang dat "ons" agrarisch probleem peanuts is met wat er in de bouw staat te wachten. Zo heeft een groot kraan en hei bedrijf hier vlakbij de helft van zijn heistellingen al thuis staan, en na de kerst staan ze allemaal thuis. Je kan je voorstellen dat de rest van de bouwketen een paar maanden later komt....
mlkvhoudr
@Grasbaal ik denk dat ze geheim dealtje met jesse klaver gesloten hebben omdat die al bij voorbaat aan heeft gegeven alle kabinetsplannen te steunen deze periode.
De voor wat hoort wat in deze situatie is de veehouderij. T is maar een gedachte maar wel de mijne dus klopt wel😉
+1
JohanvS
Maar dan kan Mars toch intern gaan salderen? O wacht, ze hebben geen NB-vergunning.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bouw en telegraaf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN