Politici vertellen boeren niet het pijnlijke verhaal

En D33 en Groenlinks vertellen de enige echte waarheid??:

Deel dit topic

Grasbaal

Laatste  |  

Reacties

+4
sorry
Verkeer en industrie zitten in tegenstelling tot de meeste boeren zonder vergunning...dat is het pijnlijke verhaal....
Noorderling
Quote Reactie van @sorry:
de meeste boeren zonder vergunning...dat is het pijnlijke verhaal....

Ik denk dat het nog tegen valt hoeveel bedrijven een PAS vergunning hebben ipv melding of helemaal niets. In veel gevallen voldeed de amvb omgevingsvergunning in het verleden en was een melding in 2015 ruim voldoende.
sorry
@Noorderling dan zou alsnog een nb vergunning kunnen aanvragen denk ik
+3
rene-de-jong
Laat dat varkentje Annabel tuttebel maar eens naar het platteland komen i.p.v. vanuit die stinkende stad wat te roepen.

Het zijn eigenlijk wat opgeschoten kinderen die roepen dat moeders prakkie niet lekker is totdat ze het zelf moeten klaarmaken of..... dat het niet meer te koop is.....

En dat laatste daar dringen ze toch echt op aan.
- laat de sla blaadjes en bonen maar efkes in de opslag
- ook de vlees- en melk aanverwante artikelen even een weekje niks
- ik denk dat de Anabellekes en Tjeerdjes het eerste roepen dat het leveren verplicht moet worden..
+2
jan w
Gezocht: "Boer op klompen". Om iemand een paar pijnlijke tenen te bezorgen.
+3
kanniewaarzijn
Eline heeft niet helemaal begrepen waar het over gaat. Men heeft de landbouw een stikstofprobleem in de schoenen geschoven en op grond daarvan moet de veehouderij stevig gereduceerd worden. Dan kun je met de opmerking komen dat "de sector" ideeën genoeg heeft, maar dat daar niet naar geluisterd wordt.....Nee, natuurlijk niet, zij laten zich niet het middel ontfutselen om hun doel te bereiken!!
sorry
@kanniewaarzijn ik weet niet wat het is...
mlkvhoudr
Iedereen loopt hier altijd te mekkerren dat lto te lang doorpraat er was heus geen trekkerdemonstratie door lto georganiseerd in de provincies als je als gesprekspartner serieus genomen word.....

Denkt dat grietje dat we voor onze lol daar gaan demonstreren. Haar tekst : je mag je mening geven en dan luisteren we misschien wel en stelen we niet jullie eigendom. Jeugdige onnozelheid zullen we t maar op houden.....
+3
burg
@mlkvhoudr wat ik niet snap is waarom lto niet naar buiten komt met het echte verhaal. Geef maar eens aan waar je tegenaan loopt bij de politiek, hoe gesprekken verlopen en wat er aan zit te komen. Je verschuilen achter de leden en een ledenvergadering is nu niet afdoende, ze zitten er namens de gehele sector
BoerBart
@burg misschien weet @henkschoonveld1 meer?
mlkvhoudr
@burg ik neem aan dat dat vertrouwelijke gesprekken zijn
burg
@mlkvhoudr ik neem aan dat als de gesprekken verlopen zijn zoals ik dat nu inschat je dat gewoon op straat mag gooien om aan de sector helder te maken wat ze te wachten staat! Dan sta je voor de sector en geef je een krachtig signaal af.
mlkvhoudr
@burg ik weet dat jullie allemaal denken dat ik zeer intelligent bent 😉maar ik heb geen idee wat jij inschat hoe die gesprekken zijn verlopen. Het enigste wat ik kan is lezen en dan lees ik dat eline schrijft dat er geen gesprekken hebben plaatsgevonden. Dan neem ik dat maar aan....
burg
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
@burg ik weet dat jullie allemaal denken dat ik zeer intelligent bent maar ik heb geen idee wat jij inschat hoe die gesprekken zijn verlopen

Klopt, dus dit valt dan een beetje tegen... maar als er geen gesprek mogelijk is en je draagt dingen aan en de deur blijft dicht dan flikker je dat zelf op straat en wacht je niet tot een smurfje je uitdaagt.
+1
mlkvhoudr
@burg ik snap je punt maar het gebeurt eigenlijk binnen geen enkele relatie dat de vuile was/ problemen buiten gehangen word. De toekomstige relatie wil men niet in gevaar brengen. Soms begrijp ik dat heel goed en soms totaal niet. Jan cees schreef hier poosje terug dat je als sector op sommige onderwerpen 2 minuten spreektijd krijgt. Dat is kansloos op zulke complexe zaken.

Om ook een kort antwoord te geven ik denk dat bestuurders dat niet doen om de zaken geen eigen dynamiek te laten krijgen. Dat is ook angst want een echte leider is niet bang voor die dynamiek maar luistert of er betere ideeen voorbij komen
burg
@mlkvhoudr Dat is ook angst want een echte leider is niet bang voor die dynamiek maar luistert of er betere ideeen voorbij komen, juistem.
+1
kanniewaarzijn
@burg Kan je 1 en 1 bij elkaar optellen? Doe dat dan!
+5
pieta
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Kan je 1 en 1 bij elkaar optellen? Doe dat dan

Ik dacht juist dat je nooit zomaar iets mocht optellen van jou. 😁
kanniewaarzijn
@pieta Je hebt in ieder geval goed opgelet!
pieta
@kanniewaarzijn Dankjewel!
+1
broeker
Annabel, het wordt niets met jou, Annabel
+3
Tinus
Jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie, jullie.
+2
Coen
@Tinus , het lijkt veel op het communisme, wij zeggen wat jullie moeten doen
+1
Noorderling
@Coen
En wat het oplevert, lever je in.
Jan S
Quote Reactie van @Coen:
, het lijkt veel op het communisme,

Het is communisme! Punt. Het komt allemaal uit de koker van het politbureau van de EU, de Europese Commissie. Alleen het sausje is "democratisch". Verder niets democratisch aan.
Pluto
Als Annabel echt zo doof en blind is als ze op deze manier laat blijken wordt het de hoogste tijd voor een hond .
+2
Skroefkelos
Ik zat van avond naar het nieuws te kijken , en dan ff niet over stikstof wat we allemaal hard nodig hebben om te kunnen leven , maar over PFAS. Daar hebben ze de grens op 0,1ug = 0,000.000.1g = 0,000.000.000.1 kg per kg gezet , de laagst mogelijke laberatorium meet waarde. Let wel dit is een kankerverwekkende stof die bv. In antiaanbak laag pannen zit en fleece kleding. Nou vraag ik me af , zouden die pannen dan niet per direct plus de kleding verboden moeten worden ? Wat is die muppet show in den haag nou eigenlijk aan het doen als ze wel de bouw op zo'n bijna niet te meten grens platleggen , en we blijven de oorzaak gewoon verkopen.

Spoort het nog allemaal wel in den haag ?
Noknok
@Skroefkelos ik denk al een tydje dat ze bij de koffie/thee spacecake erbij doen . Met een motto hoe gekker hoe beter.
+1
Kringloper
@Skroefkelos Tuurlijk sporen ze niet in Den Haag, zit allemaal volk zonder verstand van zaken. Boeren waren blij met Carola, een hopeloos geval is ze gebleken!
kwarkje
@Kringloper het enige wat ze gepresteerd heeft is geboren worden uit iemand die geboren is uit een boerin
Conclusie: overgrote deel van de bevolking kan minister van landbouw worden
mlkvhoudr
@kwarkje ik wou de eer van geboren worden toch maar aan mijn moeder overlaten. Ze zal niet alles goed doen doe jii dat wel?
rene-de-jong
@Skroefkelos Lees voor de gein het "voorbeeld" van de RvS maar eens door; een geslaagde ADC toets (juiste vergunning aanvraag).
raadvanstate.nl/programma-aanpak/@116646/…
Een stukje weg/infra genaamd "Kempenbaan"

- dit gaat om jawel 1.074 m2 verlies van N2000 gebied "Leenderbos...."
- het gehele gebied is 543,5 ha. dus 0,002% daarvan !!
- gecompenseerd met 5.600m2 (13 tot 787 m2 per habitattype)
m.a.w. geen half werk qua compensatie en secuur rekening houden met N2000

Maar nog is het voor de tegenstanders niet genoeg en gaan in beroep.
De RvS veegt in dit geval de vloer aan met deze milieu clubs "Oplossing N69 en anderen"
Te gek voor woorden dat dergelijke aanpassingen van wegen door zo'n kleine groep gekken kan worden tegengewerkt.

conclusie: met compenserende maatregelen is NBvergunning aan te vragen
stilleggen van vergunning is nergens voor nodig.
Ik denk dat de RvS juist daarom een voorbeeld heeft bijgevoegd !

Met de reeds gekochte boerderijen door diverse Provincies is feitelijk ook al meer dan genoeg gecompenseerd, het gaat om het aantonen: BOEKHOUDEN !!
Coen
@rene-de-jong , NL-regeltjesland, dat krijg je met een veel te groot aantal onbekwame managers
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!