Politici houden boeren voor het lapje

Voorzitter Jonge Democraten: 'Ja, jullie zijn een belangrijke voedselproducent en daar zijn we jullie dankbaar voor. Maar hoe langer jullie blijven vasthouden aan de rol die jullie ooit hadden, hoe meer teleurgesteld jullie zullen worden.

Het bouwen van woningen in de Randstad is belangrij­ker voor Nederland dan jullie varkens

Trap er niet in. Geloof de politici, die jullie vertellen dat alles bij het oude zal blijven, niet. Het zijn leugens. Trap niet in de val van angstige gedeputeerden die wegkijken van moeilijke beslissingen: die beslissingen zullen voor hen genomen worden.

Jullie businessmodel bestaat niet meer, jullie bedrijfsvoering kost nu meer dan die oplevert. Is er nog een uitweg? De kansen liggen in gesprekken in plaats van geweld, in ideeëninbreng in plaats van intimidatie. Dát kan de maatregelen beïnvloeden ten gunste van jullie belangen.'

Deel dit topic

Reacties

+1
hookwood
De jonge D66-ers gooien nog wat olie op het vuur.....
Albert Altena
P:olitici schreeuwen dat de natuur achteruit holt.
Inwisselen zou daarin ook toch geen uitkomst bieden.
Daarnaast kan de landbouw wel veel uitstoot hebben, maar ook veel opname door de voeder gewassen. De balans is zelfs dat er meer opgenomen wordt dan de uitstoot is, omdat ook NOx opgenomen wordt.
Inwisselen heeft dus juist een averechts effect.
Ook is het nog eens zo dat de kringloop van de landbouw maar een jaar is. Dat inwisselen tegen een kringloop van miljoenen jaren is helemaal krankzinnig.
+12
Erik!!1979
Heel agrarische europa gaat zich tegen de bestuurlijke elite keren!

(klik om te vergroten)

groeier
Quote Reactie van @Erik!!1979:
Heel agrarische europa gaat zich tegen de bestuurlijke elite keren

En de burgers, vooral in de steden, geloven de linkse media/politiek ook nog, vol met leugens en bedrog.
+2
Erik!!1979
Vandaag is Bonn van de boeren!

(klik om te vergroten)

hookwood
@Erik!!1979 Is dat jouw trekker Erik?
Erik!!1979
@hookwood ik ben er jammer genoeg niet bij. Bijna alle trekkers die bij ons op het land rijden van loonwerkers wel. Iemand moet de dieren verzorgen.
Erik!!1979
@hookwood èèn loonwerker die de westerwald route organiseert gaat komend jaar weer bij ons werken. Mensen die zich hiervoor inzetten moeten beloond worden.
+2
Erik!!1979
Doorgaan met demonstreren. Het keerd zich tengoede. De politiek en de linkse media kan niet vechten met de leugens die ze verspreiden over de landbouw. Die komen in deze tijd allemaal naar buiten. Diegene die zich daar tegen probeert te verzetten levert een verloren strijd. Waarheid wint altijd.

(klik om te vergroten)

+1
robbies
Bedankt voor je mening Annabel. Next.
+9
brabantboer1
Deze vrouw is nog gekker dan de gevestigde orde. Bij het enge af. Dit is geen politiek meer of je idealen nastreven. Dit is het uitroeien van een beroepsgroep om in de randstad een omgeving te maken waar enkel elite gebruik van mogen maken. Ziek....
+1
Melkboer16
@brabantboer1 je kan je druk maken om zon snotneus van D33 maar die worden de volgende verkiezing gedecimeerd! Groen Links is ook uitgerangeerd en hoewel ik niet van Baudet gecharmeerd ben zie ik gebeuren dat de volgende keer FvD groot word! Dan wordt het dus FvD VVD en misschien CDA!
Veel jonge mensen zijn die linkse praat meer dan zat en dan gaat het vooral om de toestroom van asielzoekers!
laatste soldaat
@Melkboer16 Baudet is toch óók helemaal van t padje , denk je daar de landbouw mee te redden ?
Hopelijk gaat Hiddema zn eigen koers varen.
Melkboer16
@laatste soldaat Hiddema is oud! Maar zondag had ie qua instroom iS kids volkomen gelijk! Zielig voor die kids en vrouwen helemaal niet!
Maar zon jonge D33-er die is links opgevoed en vast veggie!
Daar zit de gewone jeugd helemaal NIET meer op te wachten
verbi
@laatste soldaat Heb je een betere partij VVD,CDA CU de boerenpartijen hebben ons in het rioolputje gekiept.
laatste soldaat
@verbi Hoop doet leven , de kern van CDA zal toch op moeten staan , maar o,o wat hebben die zich laten gebruiken , de komende tijd (kort) zal t leren , maar t is in en in triest
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @laatste soldaat:
, denk je daar de landbouw mee te redden ?

We zullen er geen gemak van hebben, maar zeker ook geen last. En dat is tegenwoordig al heel wat.
+1
diezel
Quote Reactie van @Melkboer16:
je kan je druk maken om zon snotneus van D33 maar die worden de volgende verkiezing gedecimeerd!

Ga daar maar niet vanuit. Bij VNO/NCW is D66 DE partij. Meer nog dan VVD.
Weidezicht
@brabantboer1 eens, maar zulk volk staat klaar om ons de komende 30 jaar te regeren. Daar moeten we dus op 1 of andere manier een tegen antwoord op hebben. Hoe? Geen idee. Dat soort volk zit als een resistente bacterie in alles wat ons beleid bepaald. Helemaal niemand meer jaaropgaves, bemestingsplannen, kkm gezeur, i&r meldingen enz. Enz.Meer doen? Duizenden criminelen en illegalen on dit land lopen vrolijk los met uitkering enz. En van de boer weten ze elk detail. Daarom zo kwetsbaar.
+4
cowboys
@Weidezicht begint het ook helder te worden voor jou .die parasieten zitten overal in geïnfiltreerd . En wij maar netjes onze gegevens doorgeven waar we alleen maar zelf last van hebben .we zouden zelfs een meldpunt op moeten richten waar we controleurs die hun boekje te buiten gaan met naam kunnen melden zodat andere kunnen opzoeken met wat voor personen ze een controle gaan doen.
de Haas
@brabantboer1 Dat dacht ik dus ook. Ons de les lezen etc. maar als je de peilingen ziet, zit zij eerder zonder werk dan ik. Wat een arrogantie bij die waardeloze partij.
+2
Skroefkelos
Onder tussen duitsland :

Wir haben bis oben hin die Nase voll vom andauernden Bauernbashing.
+1
jan.1
Volgens mij moeten al die mensen die dadelijk in de randstad (mijn buren dus!) ook eten en wat is er mooier als je buren ook nog boer zijn:😃
Maar mevr van d66 gaat dus voor het grote geld,dan heb je geen boeren meer nodig blijkbaar.....
Wat een grootheidswaanzin....
Onderstaande is ook ff nadenkertje:😂 ,maar Annabel is nog piepjong en kan nog veel leren....



Annabel broer,
Politici die nu zwichten en de actievoerders naar de mond praten gooien enkel olie op het vuur. Stikstofmaatregelen zijn onontkoombaar, boeren zullen net als verkeer en industrie moeten aanpassen.
9:25 p.m. · 14 okt. 2019·Twitter Web App
Huppel
@jan.1

Ik dacht dat ze bij D66 best tolerant waren. En als dat niet lukt maar gedogen. Maar kennelijk stop die tolerantie en gedoogd houding tegen de deugcultuur buiten de ring A10

nd.nl/nieuws/opinie/…
+2
Skroefkelos
Zet die van D66 maar in een kamertje , en geef ze elke dag maar een bordje euro's te eten die ze zo graag krijgen , kijken hoe lang ze nog babbels hebben
de jonge
Wat is de verwachting hoe de politici om zullen gaan dan met boeren die geen vergunning hebben? worden dat straks knelgevallen??
KuikenenKoe
Zo , Annabel weet ook wel hoe ze de boel weer tot rust krijgt .
+2
hookwood
Nico96
Wie houdt nou wie voor de gek, Annabel heeft volkomen gelijk, we kunnen niet tegen het grote geld op. We worden het komende jaar gehalveerd, en als het zover is, en niet eerder, wordt gewoon de stikstofnorm verhoogd.
+1
Tommie1
@Nico96 Het zou moeten gaan over de N2000 gebieden die niet verslechteren, niet over woningbouw vrij spelen, dit is in principe niet aan de orde.
kwarkje
@Nico96 je bent aan het einde van je bucketlist wanneer je hier het erf oprijdt met die verplichting
+1
marcsterreborn
@Nico96 Jij bent een van de weinige realisten op het Prikkebord Nico. Sommige ontwikkelingen kun je nou eenmaal niet tegenhouden; hooguit vertragen.We hebben in het verleden vaker gezien dat het tijdperk van een bepaalde sector eindigde. Denk bijvoorbeeld aan de textielindustrie in Twente.
Als agrarische sector hebben we nog het geluk dat we zeker niet helemaal zullen verdwijnen. Er blijft genoeg ruimte om te voorzien in de nationale behoefte aan agrarische producten. Verdienmodellen zullen aangepast worden. Dat zal de komende jaren zeker niet zonder slag of stoot gaan. Maar voor ondernemers die inspelen op veranderende omstandigheden liggen er ook de komende jaren prima kansen.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @marcsterreborn:
die inspelen op veranderende omstandigheden liggen er ook de komende jaren prima kansen.

Ben je van de LTO misschien?
+1
bio boer
@kanniewaarzijn denk dat keihard tegen de stroom in zwemmen je ook niet gaat lukken wordt je alleen maar moe van
+2
Hans van Bergen
@bio boer De veehouderij bestaat nog maar 4000 jaar. 'wij' hebben al veel sectoren zien komen en gaan
+1
Jan S
😀
+2
mlkvhoudr
@marcsterreborn charles darwin:
Het zijn niet de sterksten en
ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen die overleeft
Alleen komt daar in de landbouw een steeds grotere geluks of pech factor bij waar je weinig invloed op hebt
+3
Hans van Bergen
@marcsterreborn Ja dat hoor ik vaak dat zeggen d33 en GL ook. Kun jij even in een paar zinnen dat nieuwe verdienmodel na onze halvering toelichten?? Want daar hoor ik dan weer niks over. telkens maar weer al 30 jaar jaar horen wij over die nieuwe landbouw maar we hebben der nog niks van gezien. Bio zalt nie wesen want die markt is al overvol
bio boer
@Hans van Bergen die is er niet of we moeten terug naar de nl of eu consumptie dan de grens dicht
marcsterreborn
@Hans van Bergen je vergeet gemakshalve dat de huidige melkveehouderij met Holsteiner, kunstmest en landbouwgif nog geen 100 jaar oud is. Eeuwenlang kon het anders. De komende 100 jaar gaan er weer heel anders uitzien. Het is niet zo statisch als je denkt. Al kun je je dat nu nog moeilijk voorstellen.
kwarkje
@marcsterreborn onder een dictatoriaal bewind kan alles
+2
Achso
@marcsterreborn eeuwenlang kon het anders.. Ireland is al eens leeg gelopen door een complete mislukte aardappeloogst. In de middeleeuwen een ramp door Mycotoxines. Zo kan dat inderdaad ook.
marcsterreborn
@Achso Zijn dat goede argumenten om krampachtig vast te willen houden aan blijven doen zoals we het nu doen???
kanniewaarzijn
@marcsterreborn Nee hoor, we kunnen ook weer een paar honderd jaar terug gaan in de tijd. Maar dan komen we er na niet al te lange tijd achter dat het zo gek nog niet was wat we deden. En zo blijf je het wiel uitvinden.
marcsterreborn
@kanniewaarzijn Ik pleit er zeker niet voor om terug te gaan in de tijd. Maar wel om juist stappen voorwaarts te zetten...
+1
Jannus
Quote Reactie van @marcsterreborn:
Maar wel om juist stappen voorwaarts te zetten...

De juiste stappen voorwaarts en soms begint dat met 1 stap achterwaarts en goed naar je bedrijfssituatie kijken en dan de weg bewandelen die je past binnen de contouren van de handreikingen die je worden aangeboden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
46
DEELNEMERS
29
WEERGAVES
0