Kleine mestkevers

Komende warme week stikt het hier van mestkevers(achterhoek). Zijn ze ook in andere provincies. Oorzaak ?

Deel dit topic

diekman

Laatste  |  

Reacties

KOC1981
Ja hier ook, Noord-Brabant, onder Breda. waren er enkele weken geleden duizenden.
Geen idee waar ze vandaan kwamen.
Taurus
Salland ook.
j h p
Samen met heel erg veel andere insecten hier ook. 😁
torrarica
Hoe kan dat nou? volgens de biologische wetenschappers en ecologen zijn er toch bijna geen insecten meer over ??
somerled-delremos
@torrarica Ecologen en biologen tellen en meten vooral wat er aan insecten en andere dieren voorkomt in natuurgebieden en in minder mate in stedelijke gebieden. Daar buiten komen ze niet zo veel, daar zijn immers toch alleen maar 'groene woestijnen'.
torrarica
Maar dan voelen de insecten zich blijkbaar meer thuis in de groene woestijnen op het platteland dan in natuurgebieden.
+1
somerled-delremos
@torrarica Tjah, hangt af van de soort insecten en hun favoriete habitat. Wat betreft vlinders, zul je het Bruin blauwtje (Aricia agestis) niet snel tegenkomen in eutrofe graslanden en rustieke bloementuinen. Dagpauwogen dan weer wel. Ik heb er dit jaar veel gezien aan de slootkanten en bij mijn ouders om het erf en in de tuin.

Over de eikenprocessierups en buxusmot hoef ik niets te zeggen. De mens heeft de afgelopen decennia enorm veel eiken aangeplant en de afgelopen 10 jaar in veel tuinen buxusplanten geïntroduceerd met als gevolg een explosie in de toename van deze vlindersoorten.
somerled-delremos
Kennelijk hebben ze deze beestjes in heel Nederland: rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/…

Nog een link met meer info: naturetoday.com/intl/nl/…
Albert Altena
Teken dat de natuur zich altijd aanpast.
Daar hoeven we ons dus geen zorgen om te maken. wel wat onszelf betreft.
Pluto
Hoe verder van de landbouw hoe slechter de natuur .
Pluto
Twee weken terug een stukje in de Gelderlander over deze kevertjes . Zitten vooral in paarden mest , in een dag is de paarde keutel verworden tot een droog hoopje mos . Als je dat wegtrekt stikt het van die kevertjes . Waarom de Gelderlander als begeleiding een foto publiceerde van een meikever is me niet duidelijk !.
schoppenboer
@Pluto
Koeienstront vinden ze ook lekker!

(klik om te vergroten)

Arum
@Pluto Ja het was netjes geweest als ze een foto van een oktoberkever hadden geplaatst. Hier zaten allemaal zwarte kevertjes onder het plastic van de graskuil.Alleen waar het plastic de grond raakt. Geen natte kuil.
mlkvhoudr
Kraaien zitten in de nieuwbouw kievitten zie ik ook veel in bebouwde kom hier in de regio stikt t op t moment van de spreeuwen
weurding
Ondanks verhalen van N overschotten en vergiftiging hier zelfs een zeer zeldzame inktviszwam aan getroffen, vlak naast de mais, overigens giga veel paddestoelen dit jaar
weurding
Deez
Bekkink
Mooie eiwitbron voor de mens, met het fietsen de mond open en je bent weer voorzien van eiwit­čĄú
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site n├ęt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!