Illustratie van: hbosch9166

Kringlooplandbouw niet eens mogelijk op eiland als Schiermonnikoog

Zo graag wil de overheid kringlooplandbouw. Tis allemaal mooie praat, maar als het op betalen aankomt is de overheid niet thuis. Dit is tekenend voor het beleid mbt landbouw en ook zeker mbt stikstof.

Deel dit topic

Reacties

rene-de-jong
Triest dat het op zo'n uitgewezen locatie (eiland) niet wordt opgepakt en verzand in bureaucratie...

Uitspraak van Kramer in dit artikel:
Quote:
Maar het is volgens gedeputeerde Johannes Kramer uitgesloten dat de omschakeling van de boeren in zijn geheel door de Nederlandse belastingbetaler wordt betaald. 'Nog los van het feit dat die 2 miljoen als staatssteun wordt gezien, is landbouw gewoon een economische activiteit en geen gesubsidieerde hobby', zegt Kramer.

Dat de 2 mln aan natuur wordt uitgegeven is geen staatssteun ??
Het probleem vergroten (meer natuur) mag wel maar steun voor kringloop landbouw niet..... CAROLA stop dus maar met die waan ideeën.
Vervolgens riep Kramer o.a. : alle Friese boeren BIO !!
van economie dus weinig begrepen.

En dit papegaaien ze dus allemaal, totdat de crisis daar is en dan komt er een onderzoek.... met in de onderzoekscommissie..... nou noem er eens een paar vriendjes..
dewittemotor
@rene-de-jong Plus de Rabo en RFC moeten het maar gaan betalen.

Waarom zouden die dat gaan doen?
Betalen aan een concurrent in weze
rene-de-jong
@dewittemotor financieren (Rabo) kan ik nog wel begrijpen maar idd RFC laten meebetalen is natuurlijk onzin.
Papegaaien kunnen niet zo goed rekenen...
m uut m
Waarom zou je geld moeten krijgen voor omschakelen naar biologische landbouw?
rene-de-jong
@m uut m Klopt dat moet ook niet maar roepen de papegaaien in feite wel.
met dhr. Kramer voorop.
@m uut m geld is voor de krimp. Er was 2 mln om een melkveehouder uit te kopen, of allemaal 35% minder koeien. Ze kozen voor dat laatste met als doel om het dan zelf te verwerken.

Als ze allemaal op 100% vee blijven is er geen krimp. Als ze dan biologisch worden hebben ze idd geen recht op tegenmoetkoming.

Het is nu in ieder geval duidelijk. Waar Schouten, De Groot en Klaver spreken over boeren helpen met overschakelen naar kringlooplandbouw o.i.d., is dit wettelijk net zo onmogelijk als N-2000 gebieden op heffen.
zeppmann1
De komst van kringloop landbouw is aan de consument en niet aan de boer of belastingbetaler.
Zodra er een markt is voor het duurdere product zal de landbouw daar op inspelen.
Partijen die denken dit met veel geld van de grond te moeten tillen komen bedrogen uit.
Klein voorbeeld is het idee van een grachtengordel wethouder in de jaren '90, er moest een haven gebouwd worden in Amsterdam waar containerschepen 2 -zijdig gelost konden worden, dat was een gat in de markt en zou een boost geven aan de werkgelegenheid.
Het project heeft honderden miljoenen euro's gekost en na tien jaar was er nog geen schip in die haven geweest. Uiteindelijk is de boel gesloopt en voor een habbekrats verkocht. Die zelfde gasten willen dat nu doen met kringloop- en natuurinclusief landbouw.
groeier
@zeppmann1
Kringlooplandbouw doen we al jaren en biologisch is per kg product nog veel vervuilender, maw wat willen ze nu eigenlijk???

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kringlooplandbouw en schiermonnikoog geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0