Volgende trekkeractie in algemeen belang?

Er word zo hier en daar wel eens getwijfeld aan de gunfactor voor grote acties met trekkers, die in principe heel Ned plat kunnen leggen.
Tegelijkertijd zien we protesterende groeperingen die omdat ze geen tractoren op stal hebben eigenlijk geen drukmiddel hebben.
Het onderwijs kun je nog een dag of een paar dagen plat gooien, maar de mensen in de zorg kunnen [en meer nog willen] hun klanten/patiënten niet aan hun lot overlaten.
Idee; een grote actie op touw zetten voor de diverse sectoren gezamenlijk, de zorg, het onderwijs, de boeren/loonwerkers met trekkers en uiteraard doet de transport ook mee met hun vrachtwagens.
En dan nu eens niet voor hogere lonen/prijzen, maar voor minder administratieve rompslomp/verplichtingen waardoor er meer tijd over blijft voor datgene waarom je ooit deze keuze hebt gemaakt; zorgen voor oudjes of patiënten, lesgeven aan kinderen of zorgen voor je vee/gewassen

Deel dit topic

buorman

Laatste  |  

Reacties

+3
robbies
Dan zal er eerst vanuit de zorg en vanuit het onderwijs een actiegroep a la Agractie/FDF moeten opstaan. De vakbondsleider van de zorg heeft al aangegeven dat hij de trekkeracties niet zo waardeert en liever een andere koers kiest, toen hem gevraagd werd of hij niet jaloers is op de aandacht voor het boerenprotest. De zorg en het onderwijs zijn veelal linkse bolwerken. Vooral D66 heeft veel aanhang in het onderwijs
+4
dewittemotor
Weet ik niet. Wij hebben toch een heel specifiek probleem. Dat is heel anders dan staken voor een loonsverhoging. Ik vind ook dat je die partijen de volle landelijke aandacht moet gunnen. Daar moeten wij niet bij willen zijn.

Nu wij toch zoveel support krijgen is het misschien wel eens idee om de aandacht te gaan vestigen op al de goede doelen loterijen die gigantische bedragen overmaken aan al die natuur en dierenwelzijn clubs. Met korte steekhoudende argumenten etc. de burger eens bewust ervan maken dat ook zij een van de financiers van de problemen zijn
+3
buorman
Quote Reactie van @dewittemotor:
Wij hebben toch een heel specifiek probleem

Ik neem even aan dat je het stikstof probleem bedoeld, welnu de 1 okt actie had in het beginsel niks met stikstof van doen, dat kwam erbij omdat na het bekend worden van de actiedatum het rapport van de adviescommissie uit kwam.

''die partijen de volle landelijke aandacht moet gunnen''
Je denkt toch niet dat dat wij de aandacht kregen omdat de boeren even om aandacht vroegen?
Welnee de massale inzet van de trekkers dwong het publiek, de politiek en de media om naar ons te luisteren, ze konden simpelweg letterlijk en figuurlijk niet om de boeren heen
+9
Melktank
Wij moeten ons richten op ons probleem en niet op dat van anderen..
Een aantal beroepsgroepen wil elk jaar meer salaris ja hallo ik wil ook elk jaar meer melkgeld
buorman
@Melktank
Ik schreef anders uitdrukkelijk niet voor hogere lonen/prijzen.
Maar het onderwijs en de zorg gaan ons ook aan, of denk je niet [klein]kinderen te krijgen en oud te worden?
Melkboer16
@buorman er zijn ook een stelletje kneusjes die ook heel veel aandacht krijgen door zich vast te plakken! De tractor is in drukmiddel en dat moet zo blijven! Ik wil ook wel een hogere melkprijs maar volgens mij heeft het weinig zin om naar Amersfoort te rijden met zn allen
@buorman probleem in de zorg en onderwijs heeft niks met geld te maken. Dat denken ze. ze moeten al die domme ambtenaren die van die rare regels bedenken eens aanpaken en er uit gooien dan hebben ze geld zat . En de mensen in het onderwijs en zorg zijn veel al van D66 sp en gl daar kom je er wel mee we moeten meer geld dan is er niks meer aan de hand . Een Luuks paard word geen werk paard en blijft altijd zeuren .
De landbouw moet zich hier niet in mengen dat is nu net wat de politiek wil . Ze geld er bij en wij verloren .
+1
buorman
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl
'' En dan nu eens niet voor hogere lonen/prijzen, maar voor minder administratieve rompslomp/verplichtingen waardoor er meer tijd over blijft voor datgene waarom je ooit deze keuze hebt gemaakt; zorgen voor oudjes of patiënten, lesgeven aan kinderen of zorgen voor je vee/gewassen ''
+2
mlkvhoudr
@Melktank wat denk je dat er met je gunfactor gebeurd als je alleen aan jezelf denkt?
+1
Melktank
@mlkvhoudr gunfactor ? Nog een paar jaar als je bedrijf naar de kloten is geholpen dan denk je niet meer aan de gunfactor
danielle0
@Melktank ik heb ze 1 en 16 en 17 ook niet gezien bij ons...terwijl wij hun veilige voedsel maken...
Jan S
@danielle0 Jij denkt dat we het als agrarische sector alleen welk kunnen redden tegen dit soort machtspolitiek?
buorman
@danielle0

Ik zie dat jij je ook goed ingelezen hebt..........
Pluto
Links Nederland is nog steeds de mening toegedaan dat je natuur en milieu kunt kopen ! . Pomp er maar geld in via donatie of loterij en je schuldgevoel is voor jou althans afgekocht ,,,ik betaal toch zegt de donateur !. In de media worden de boeren afgeschilderd alsof ze voor de lol naar Den Haag trekken !. Over een jaartje als ieder zich achter de oren begint te krabben van hoe hebben we dit kunnen laten gebeuren kijken we terug en gaat deze periode de boeken in als ,, Het volk kwam in opstand en de autoriteiten hadden er geen macht meer over . Rutte ziet nu ook zijn kabinet als los zand door zijn vingers glippen . Hij is het contact met de bevolking totaal kwijt .
Verkiezingen op dit moment zou desastreus uitpakken voor de huidige gevestigde orde en dat is een ramp scenario waar niemand op zit te wachten . Gewoon omdat ze er niet klaar voor zijn.
Mc_douwel
@Pluto daarom is er ok niemand die knuppel eens in het hondenhok gooit en het kabinet laat klap[pen
+1
Albert Altena
Och Zorg en onderwijs en wij liggen zo ver uit elkaar.
Met de stikstof perikelen moeten wel één zijn met bouw e.d.
Alleen al om te laten zien dat we ons niet tegen elkaar laten uitspelen.
buorman
Quote Reactie van @Albert Altena:
Och Zorg en onderwijs en wij liggen zo ver uit elkaar.

.Alleen al om te laten zien dat we ons niet tegen elkaar laten uitspelen

Beetje tegenstrijdig vind je ook niet?
+3
walker1
Misschien zorg en onderwijs eerst duidelijk maken dat het uitkopen van boerenbedrijven miljarden aan belastinggeld gaat kosten en dat die miljarden ook aan zorg en onderwijs besteed zouden kunnen worden.
J.v.G
@walker1 je vergeet het belangrijkste! Uitkopen is eenmalig maar de export om zeep helpen kost jaarlijks tientallen
miljarden.
walker1
@J.v.G ja klopt, laatst nog gelezen dat elke boer gemiddeld 10 mensen aan het werk houd. denk aan bv veearts, boekhouder, loonwerker, transport van vee, producten, voer, mest, etc
+1
Jannus
Quote Reactie van @walker1:
elke boer gemiddeld 10 mensen

en hoeveel ambtenaren ??
+2
Bekkink
Elke sector waar D66 zich mee bemoeit wil staken? Word tijd om die partij op te doeken
BamBam
Lastig, lastig
ik weet het ook niet, maar ik denk dat wij boeren, inmiddels grotendeels wakker zijn over wat de poppetjes in de politiek e.d. aan het doen zijn. Ik wil mij potentieel aansluiten bij elke groep die dat ook doorziet en tevens zo wakker is dat ze ons ook volledig steunen. Dan kun je echt samen op trekken met het zelfde einddoel.
Minder regels is een tussendoel. Maar dan zijn we er nog niet. Een ander politiekbestel en een brede sanering hier en daar is een einddoel. Laat een andere partij maar zien dat ze breed ook zo ver zijn.
+5
Jan S
We hebben als Nederlandse burgers wel degelijk een gezamenlijk belang. Het probleem is niet stikstof, CO2, loon of iets dergelijks. Het probleem zijn de bestuurders in Nederland. Iedereen heeft last van die corrupte lui die overal op belangrijke posten hun eigen poppetjes neerzetten. En die mensen zitten er niet voor ons Nederlanders, maar voor de hufters van het politbureau van de EU, de EU commissie. Daar hebben alle Nederlanders mee te maken.
Willen we echt wat bereiken dan zullen we met alle Nederlanders dit zooitje bedriegers die Nederland naar de verdoemenis helpen, af moeten zetten op welke manier dan ook.
+1
Koeien boertje
Ik denk dat ik de juf van de basisschool ook maar mee neem lekker op de trekker.
Gaan we samen staken om de volgende ochtend een beschuitje mee te eten.😘😋
We staken als boer of niet.
We hoeven toch niet de kar te trekken voor de gehele samenleving 🙉🤣
BamBam
@Koeien boertje dat kunnen we ook niet. Wij als boer kunnen het niet veranderen, wij als samenleving wel.
Dus ja we moeten samen optrekken.
Maar als iemand de pijn nog niet zo veel gevoeld heeft, wil die niet tot aan het gaatje gaan. Ik denk dat het net is als met puistjes uitknijpen. Als ze rijp zijn, gaat het het beste. Ons puistje is rijp, maar ik betwijfel of je beschuitje al zo ver is. Maar wat te hek, neem haar mee en vraag haar op het podium ten huwelijk. 😄
Jannus
Quote Reactie van @BamBam:
wij als samenleving wel.

ik ga ervan uit dat je dan de politiek bedoeld want dat is toch een afspiegeling van de partijen binnen de samenleving (en daar een coalitie van) dus hoe kan het dan dat het zo'n puinhoop van is gemaakt??
+2
BamBam
@Jannus als je denkt dat de politiek een afspiegeling is van de maatschappij, moet je onder je steen vandaan komen. De belangrijkste mensen op de belangrijkste posten zitten er voor zichzelf en zijn er niet vies van om zich in dat proces een zwarte ziel aan te meten.

Het onderwijs weet ik te weinig van om mij een goede mening te vormen. Wel heb ik begrepen dat het zogenaamde lage loon van een basisschoolleraar heel netjes is en geen staking waard. Maar ze zijn gemiddeld zo links als de pest, laat die nog maar wat broeien. Wat wel in het onderwijs MOET veranderen is de dwang van bovenaf. Nieuwsbegrip bah, jeugdjournaal=indoctrinatie bah, cito bij de kleuters bah, enzovoort bah. En dan ben ik ook nog wettelijk verplicht mijn kinderen daar heen te brengen, bah.
+2
walker1
@BamBam Het probleem is dat veel politici echte beroepspolitici zijn. Met andere woorden, die hebben nooit anders gedaan als lid zijn van een politieke partij, vaak al vanaf de jongerentak van die partij, altijd bestuurlijke baantjes gehad. Nooit anders gedaan dan vergaderen, debatteren, etc. Daar krijgen ze ook training in, debatteren draait er tegenwoordig vooral om je zin door te drammen, nooit zal Pietje in een debat tegen Jantje zeggen, 'goh, daar zegt u wel iets goeds, misschien moeten we dat maar invoeren". Om een praktijkvoorbeeld te geven: Schouten die tegen Baudet zegt: "goh, die Duitse norm van 20 mol invoeren is eigenlijk best een slim idee, zijn we van dat hele stikstofprobleem af". Even afhameren in de kamer en dan lekker samen een pilsje pakken.
+1
Jan S
Quote Reactie van @BamBam:
Wel heb ik begrepen dat het zogenaamde lage loon van een basisschoolleraar heel netjes is en geen staking waard

Een basis school leraar maakt krijgt ook te maken met steeds meer werkdruk. Maak van die 38 uur ook maar 50 a 60. Natuurlijk allerlei administratieve invul lesjes en rompslomp. Steeds meer kinderen in de klas die dan ook nog eens individueel begeleid moeten worden. Ouders die hun kinderen thuis niet opvoeden dat mag de onderwijzer doen en diezelfde ouders die dan de onderwijzers dreigen met allerlei wettelijke maatregelen als het hun niet naar de zin is. Er zijn bijna nergens zoveel overspannen mensen als in het onderwijs. Als je bij de dokter komt met vage klachten vraagt hij eerst wat je voor werk doet. Is dat onderwijs mag je meteen een paar weken "vrij".
Ik denk trouwens niet dat het alleen gaat om loonsverhoging. Ik denk dat ze liever kleinere klassen hebben, dus meer collega's.
aberouba
Het onderwijs gaat 6 november staken. Uit principe heb ik nog nooit en ben ik ook niet van plan om te demonstreren/staken (Overigens docenten worden door betaald) Het onderwijs hoeft niet meer geld maar meer bevoegdheden om organisaties slagvaardiger te maken zodat er weer gezonde organisaties ontstaan en nieuwe goede docenten aangenomen kunnen worden. Jarenlang zijn deze van hot naar her gestuurd ivm flexibele schil. Nee ga aub het onderwijs niet vergelijken met de agrarische sector. Mijn trekker blijft dan thuis.
+1
Coen
@aberouba , het probleem in het onderwijs zijn enerzijds het veel te groot aantal dure managers (die allerlei regeltjes bedenken) en anderzijds veel te veel onderwijzend personeel die met een royale wachtgeldregeling thuis zitten
+1
aberouba
@Coen ben ik helemaal met je eens. Zo ook de slecht functionerende docenten die het allemaal wel best vinden en hun tijd uitzitten. Hierdoor worden goede docenten onnodig belast met alle gevolgen van dien. Ik denk dat een beetje nuchter boerenverstand veel onderwijsinstellingen goed zou doen😉
Jannus
Quote Reactie van @Coen:
het probleem in het onderwijs zijn enerzijds het veel te groot aantal dure managers (die allerlei regeltjes bedenken)

Net zoals hier met al die Lubbertjes die het goed weten te vertellen??
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!