De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiedenisboeken in

EDE/ SINT HUBERT - Nog nooit vertoond is het, wat er deze week gebeurde. Met eerder als opwarmer boerenprotesten in verschillende provincies en twee weken geleden ook al een flinke demonstratie, trokken woensdag ongekend veel tractoren naar Den Haag uit protest tegen kabinetsplannen voor de terugdringing van de veestapel. ,,Als je het in de geschiedenis bekijkt, is hier zeker wat gebeurd.”

Deel dit topic De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiedenisboeken in (gelderlander.nl)

EDE/ SINT HUBERT - Nog nooit vertoond is het, wat er deze week gebeurde. Met eerder als opwarmer boerenprotesten in verschillende provincies en twee weken geleden ook al een flinke demonstratie, trokken woensdag ongekend veel tractoren naar Den Haag uit protest tegen kabinetsplannen voor de terugdringing van de veestapel. ,,Als je het in de geschiedenis bekijkt, is hier zeker wat gebeurd.”

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
Melkboer16
Mark heeft Wien overtroffen
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Melkboer16:
Mark heeft Wien overtroffen

Effect van social media, Wien was gehaaider.
+2
sorry
@Jack Rijlaarsdam dat filmje met de rivm directeur is een knap staaltje
+1
Melkboer16
@sorry ben al wat jaarjes ouder! Vond Wien top maar Mark die slaat echt alles! Ben er trots op dat er weer mensen opstaan die de kar trekken
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @sorry:
dat filmje met de rivm directeur

Precies, het effect van social media.
puddingbroodje
@sorry en dat de televaag de nieuwswaarde ook zag!
+3
kanniewaarzijn
Wien was ook een topper!
+8
jan.1
Klopt,ben al 40 jaar boer,maar wat afgelopen weken is gebeurd met al de trekkers op de snelwegen is nog nooit vertoond. 1oktober Malieveld met 2200 trekkers en 14 oktober ongeveer 500 trekkers naar provinciehuis in Utrecht en 16 oktober met 3000 trekkers naar rivm de Bilt en even later met 7000 trekkers naar den haag...
Dan kunnen we wel stellen dat er echt wat aan de hand is in dit land.
Komende weken gaat het ook in Brabant los,elke dag een bos trekkers op de dam van provinciehuis...
De geest is eindelijk uit de fles en gaat er zeker voorlopig niet meer in..
+6
casev
@jan.1 en dan heb je het nog niet eens over de bouw en het grondverzet waar een tikkende tijdbom aan het afgaan is! De haagse politiek heeft zich op dit punt keihard laten gijzelen door een 1 of andere d66 rechter ( is er al eens geschreven wie die bewuste rechter was?) en toont zijn onvermogen duidelijk aan. Lijkt me onderhand ook eens tijd voor rutte om dit dosier op te pikken, ipv eerst carola schouten te laten verzuipen...
Weidezicht
@casev inderdaad, die rutte laat alles lopen. Is dat nou de baas van het land, wat een slappe zak, heeft destijds rita verdonk verstoten en regeerd sindsdien lachtend het land, nou ja hij lacht alles weg. Ik weet zelf niet meer precies wat ik van carola moet denken, maar zij moet vanaf dag 1 puin ruimen en de troep van anderen oplossen. En dat met een leger met klappertjespistolen ( linkse activisten op alle ministeries e.d. die een heel ander doel hebben dan ze zouden moeten hebben). Bij een volgend protest 1 tractor middrn op malieveld en 10 000 boeren lopend naar het binnenhof. (Ps, mijn boterham komt voor groot gedeelte uit de gww sector en die staat ook onder druk. Toch denk ik dat de boeren niet mee moeten doen met bouw actie, althans niet met tractoren, want dan zijn het weer die boeren met hun trekkers die alles plat leggen, en de linkse propaganda machine draait op volle toeren om te proberen een beeld te scheppen, dat de burgers de boeren zat worden. En dat moeten we voorkomen.
+1
rene-de-jong
@Weidezicht We mogen het niet opnoemen maar (ook) Rutte heeft voor de Russische boycot gezorgd vanwege de vliegramp, allemaal begrijpelijk maar wie betaald nog steeds de rekening hiervan ????
En de AIRBUS staatssteun zeer recent... jawel importheffing van een paar mlrd door de VS op......landbouwproducten.
Goudse belegen uitgezonderd want die vindt Trump lekker
+1
Koeien boertje
Laten we dan ook achter elkaar blijven staan!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden tractoren , demonstratie , protest , boer , veestapel en den haag geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!