O, o Den Haag: Een boerenpartij met slagingskans

Een wekelijkse kijk op politiek Den Haag. In deze aflevering: de BoerBurgerBeweging wil als nieuwe politieke partij de Tweede Kamer in. De kandidatenlijst is bijna klaar.

Zelf denken ze dat twee zetels in 2021 haalbaar zijn, maar volgens deskundigen is dat nog aan de zuinige kant. Hoogleraar Caspar van den Berg van Campus Fryslân denkt dat een nieuwe boerenpartij best kan doorgroeien naar vijf of zes zetels. ,,Tenminste, als ze het goed doen.’’ Een beetje naar het model van de Partij voor de Dieren.

Deel dit topic O, o Den Haag: Een boerenpartij met slagingskans (lc.nl)

Een wekelijkse kijk op politiek Den Haag. In deze aflevering: de BoerBurgerBeweging wil als nieuwe politieke partij de Tweede Kamer in. De kandidatenlijst is bijna klaar.

Nieuwsgrazer

Reacties

EDOO
Als dit realiteit wordt dan wel onder het motto: Meedoen is belangrijker dan winnen. Maar het zal een marginale partij blijven. En in partijen die er toe doen zal het agrarisch geluid waarschijnlijk nog zwakker worden dan het nu al is. Bezint eer ge begint.
grös
@EDOO
Kun je net zo goed op een FVD stemmen, doe ik al sinds ze op de kaart stonden, hun programma landbouw doorlezen en dat stond me het meest aan. VVD CDA PVDA wegen hun belangen af, eerst komen de grote multinationals, havens Schiphol belangen grote steden, AEX index, en dan nog een beetje de boeren, wij komen altijd als laatste.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden goed , partij voor de dieren , dieren , politiek , tweede kamer , fryslân , den haag , van den berg en best geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!