Hoogleraar over stikstofcrisis: ‘Zet mes in 160 beschermde natuurgebieden’

Voor het oplossen van de stikstofproblemen moet ook kritisch naar de natuur worden gekeken. Dat stelt hoogleraar Rudy Rabbinge, lid van de commissie-Remkes die het kabinet adviseert over de aanpak van de stikstofcrisis.

De stikstofcrisis roept ook discussie op over de Nederlandse natuur. Is het in ons dichtbevolkte, bedrijvige land nog wel realistisch om meer dan 160 natuurgebieden tegen stikstof te beschermen? We hebben onszelf economisch gegijzeld door zoveel natuurgebieden aan te wijzen voor het Europese Natura 2000-netwerk. Dat vinden werkgeversorganisatie VNO-NCW en boerenbond LTO-Nederland. De meer dan 160 beschermde gebieden liggen volgens de belangenorganisaties als postzegels verspreid over Nederland, waardoor in het hele land nu woningbouwprojecten, geplande wegverbredingen en uitbreidingsplannen van bedrijven stil liggen.

Bron

Privacy settings
myprivacy.dpgmedia.net

Deel dit topic

Reacties

+2
Pluto
Wacht nog maar ff ,,straks komt Vollebroek doodleuk en zegt als jullie doen wat IK zeg stop ik met procederen !!. Die schade aan de landbouw was vooropgezet . De nevenschade naar bouw en industrie was totaal niet voorzien en die gaat voor enorme problemen zorgen in de samenleving . Vandaag of morgen komt hij uit de kast !.
+1
Zwaagdijk
@Pluto ik wacht op een rechtse Volkert. Maar dat mag je alleen denken...
Farmer_
@Pluto

Johan Vollenbroek wil stoppen met procederen, mits er een goed stikstofplan komt
NIJMEGEN - Milieuorganisaties willen stoppen met nieuwe stikstofprocedures. Maar dan moet het kabinet met een plan komen voor alle sectoren, waarin de uitstoot binnen tien jaar gehalveerd wordt. Buurlanden moet gedwongen worden ook hun stikstofbeleid aan te passen.

gelderlander.nl/nijmegen/…
Melkboer16
@Farmer_ pure chantage!!
+3
Tommie1
@Farmer_ Doorgaan Johan, dat doen wij ook maar wij hebben de vergunningen en de industrie niet. We gaan meemaken hoe het loopt.
+1
Pluto
@Farmer_ Toen vanmiddag bekend werd dat zwaar transport 30 okt naar Den Haag wil. Heb ik tegen mijn vrouw gezegd ,,, Nu komt Vollebroek in het nieuws want hij krijgt nu de zwarte piet van de bouw crisis
Farmer_
@Pluto Boeren zouden mee moeten gaan met zwaar transport 30 okt, dat maakt indruk.
+1
Skroefkelos
@Farmer_ dat vind ik niet , wel met 10000 man en sjovels en kranen mee gaan maar juist NIET met de trekker dan wotdt het duidelijker dat wij het miet alleen zijn , de burger krijg je dan weer groots mee,
+2
dewittemotor
@Pluto Dan is onze reactie niet zo moeilijk. Gaan wij gewoon die procedures doen. Wij niets, dan de rest ook niks
+2
Skroefkelos
Het is toch ook waanzin dat er voor een of ander veen mosje of iets van dien aard MILJARDEN over de balk gesmeten worden , terwijl de zorg , defensie en politie jaren lang uitgekleed zijn ! En nu de agrarische sector naar de knoppen helpen Snappen die stropdassen , cijfer en letter vreters dat in den Haag en provincie dat ook een keer ja !
Skroefkelos
Onderwijs hoorde er ook bij , stond afgelopen woensdag met een persoon van het leger te praten , in het kort , hij was het 100% met ons eens wilde graag mee rijden in onze stoet , maar ja dan ben je desateur. Hij zei dat het leger niets meer voorstelt , hebben een paar olie lekkende tanks van duitsland gehuurd. Ze pissen in de broek in den haag als ze bv. Naar syrie zouden moeten waar de koerden die voor ons de hete IS kolen.uit het vuur gehaald hebben uitgeroeid wotden door turkye wat zo nodig ook nog bij de EU moest ! Hij zei , en zo doen ze nu met jullie agrarieers voor een paar sprietjes in een ( natuur) tuintje !
+1
kwarkje
Annie schreef dat zonder bronemissie de achtergronddepositie te hoog is om de zgn natuur te beschermen
Conclusie lijkt me simpel
Evolutie stopt niet bij een generatie geestelijk zieke linkse natuurmalloten
Er verdwijnen soorten en komen weer andere voor terug
Niets blijft hetzelfde
Beestjes niet en plantjes niet
Afscheid nemen van deze onzin is de enige oplossing ons land niet om zeep te helpen
Skroefkelos
Jesse e n Tjeerd klappen er ook op , dat moeten wij ook eens gaan doen , 160 natuur tuintjes , als ik hem tegen kom zal ik zeggen hee maat over 10 jaar zijn er geen 160 meer Maar nog 6 , daar ga ik voor zorgen , en van die 6 is er 1 jouw achter tuintje waarje zelf voor een veenmosje kan zorgen misslukte minkukkel !
+2
Farmer_
Ze worden met de dag gekker

rtlnieuws.nl/editienl/artikel/…

Composthoop misschien?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN