'Stikstofplan is zelfde gedrocht als fosfaatwet' - Interview Jan Cees Vogelaar

Jan Cees Vogelaar, de voorzitter van Stichting Mesdag Zuivelfonds, is nauw betrokken bij het stikstofdossier. Na de hoorzitting van woensdag (waarin hijzelf sprak) en het debat van gisteravond heeft hij echter geen vertrouwen dat het Kabinet met een passende oplossing komt.

Hoe kijk je terug op de hoorzitting en het stikstofdebat?
"De hoorzitting was in zekere zin positief, want daarin werd erkend dat extern salderen juridisch waarschijnlijk niet haalbaar is. Op het debat kijk ik minder positief terug. De minister heeft namelijk geen goed plan. Op deze manier worden alle boeren stilgezet in hun bedrijfsontwikkeling. Ook wordt de latente ruimte afgenomen. Logisch dat dit uitmondt in boerenprotesten."

Deel dit topic

Reacties

+4
Grietje62
Lees ik het nu goed:..... " Als de minister vasthoudt aan haar denkwijze dan wordt het stikstofreductieplan een kopie van het fosfaatreductieplan." Maak je borst maar nat. En bedenk dat vanaf nu het volgende gaat spelen bij de politiek: de Verdeel en Heers Politiek. Boeren in ons land tegen elkaar opzet om te voorkomen dat ze samen zullen werken. Tenminste zo werkte het fosfaatreductieplan........ Laat ons dat niet gebeuren!!!
demelkboer
Jan Cees snapt hopelijk ook wel dat dit stikstofdossier wordt gebruikt om een heel aantal dossiers op te lossen. Onder het mom van kringloop landbouw wordt de agro sector binnen een paar jaar voor een habbekrats gesaneerd.
demelkboer
Jan Cees snapt hopelijk ook wel dat dit stikstofdossier wordt gebruikt om een heel aantal dossiers op te lossen. Onder het mom van kringloop landbouw wordt de agro sector binnen een paar jaar voor een habbekrats gesaneerd.
+2
Melkveehouder.
@demelkboer Je hoeft Jan Cees niks uit te leggen, die is snugger genoeg!
Erop met donder en geweld, met de giertank/ketsplaat.Heel nederland en duutslaand plat drie dagen.
+1
Albert Altena
Geef ook eens de informatie dat voeders voor de dieren meer dan de uitstoot opvangt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN