Van 3

Bij de volgende staking misschien een idee om naast het RIVM ook even bij van drie langs te gaan om wat helderheid te krijgen over dierziekten insleep van goedkope kalveren uit het buitenland.

Deel dit topic

Reacties

Sjaakiee
Leg liever dagvers plat.
+3
buorman
Harke; make eens een statement en lever hem een [half] jaartje geen kalf, kan hij er ook niet aan verdienen toch?
+1
harke
@buorman dus jij vindt het niet erg dat van 3 zorgt voor dierziekten insleep?
Plus daarbij heeft van3 een walgelijke machtspositie bij de kalverhouders
+1
pieter p
@harke Het is ook gewoon onzin om zoveel kalveren te importeren, dat doet de kalverprijs voor de boer niet tengoede.
+5
Noorderling
@pieter p
Beetje hypocriet, onze export doet de melkprijs in andere landen ook vast geen goed, maar die 70% melk willen we ook niet inleveren.
+2
pieter p
@Noorderling De nederlandse boer haalt zijn melk toch ook niet voor een deel uit het buitenland om het weer te verkopen naar het buitenland?
+2
Pluto
@pieter p Je moest eens weten hoeveel melk FRC uit het buitenland haalt om hier te verwerken !.
buorman
@Pluto

Idd en aangezien RFC een coöperatie is, haalt de Ned boer wel degelijk melk uit het buitenland om er hier extra waarde aan te maken en op die manier te verdienen.
En daar heeft heel Ned voordeel van maar ook [over]''last''.
+3
boer aad
Quote Reactie van @Noorderling:
Beetje hypocriet, onze export doet de melkprijs in andere landen ook vast geen goed, maar die 70% melk willen we ook niet inlevere

Helemaal eens.
Van 3 doet niets verkeerd en is gewoon een zakenman en alles wat hij koopt betaald hij.
Melkveehouders kopen ook melkvee uit het buitenland om hun stal snel vol te zetten dus we moeten niet altijd naar een ander wijzen
+3
puntertje
Quote Reactie van @boer aad:
Van 3 doet niets verkeerd

De regelgeving is niet goed als de ene ondernemer risico's kan nemen die de andere ondernemer moet dragen. En dat komt door de ijzersterke lobby die ze in de persoon van Swinkels hebben gehad. Het traineren van de poging IBR en BVD vrij te worden is wel het duidelijkste voorbeeld. En vervolgens het argument gebruiken dat importeren moet kunnen omdat in (sommige) andere landen de ziektestatus beter zou zijn. Het is eigenlijk vreselijk doorzichtig maar toch trapt bijna iedereen er in. En ook nu laat bijv. LTO weten niet te willen (mogen) reageren. En ondertussen maar blèren dat melkveehouders voor de samenleving transparant en open moeten opereren. Kom op zeg!
+1
pieter p
@Noorderling Beetje hypocriet? Dacht het niet, jullie staan toch ook te zeggen voor de camera tegen de burger eet nederlands en geen buitenlands, maar waarom is van drie opeens wel een goede zakenman terwijl hij wel zijn waar uit het buitenland haalt. Als vandrie goed wil zijn voor de nederlandse boer koopt hij in Nederland dan maar wat minder maar wel zonder insleep van verkeerde dingen.
+2
pa
Quote Reactie van @pieter p:
dat doet de kalverprijs voor de boer niet tengoede.

Beetje jammer maar de opdracht van van Drie is ook niet om ons zo hoog mogelijk uit te betalen!
Hij wil gewoon verdienen. Net als wij
harke
@buorman moet iedereen jouw plannen volgen.
Dan doe ik dat ook
+3
aukevd
@harke jij hebt blijkbaaar een probleem met van3 , dus wees een kerel en besluit voor jezelf dat je geen kalf meer aan van 3levert. Dan weet je voor jezelf dat je je best hebt gedaan.
+1
buorman
@harke
V3 recent nog een 20 'afgepakt', nu jij?
Of sluit je pas als laatste aan in de rij?
Dat is geen statement maken, principieel zijn of trendsetten, dat is meelopen en kennelijk ook nog met tegenzin.
+2
puntertje
@buorman Als je de hele keten beheerst kun je de winst daar laten vallen waar het je het best uitkomt. En zodoende kan altijd worden geschreven dat er aan het mesten van kalveren wordt verloren, maar v3 langzaam opklimt in de Quote 500.
+3
Noorderling
Quote Reactie van @puntertje:
maar v3 langzaam opklimt in de Quote 500.

Toch knap, als je met niets begint en zoiets op kunt bouwen. Wie doet het dan verkeerd?
puntertje
@Noorderling Zolang het niet gepaard was gegaan met monopolisme had ik idd Chapeau gezegd. Maar nu wordt elk initiatief ofwel eruit gedrukt, en als dat niet lukt opgekocht. Bij de fusie van FF en Campina mocht de macht op de inkoopmarkt niet te groot worden, v3 kan beter lobbyen.
cowboys
@Noorderling van 3 heeft hulp van NZO ( lees RFC) en we weten allemaal wie er bij NZO zat. Hoe kan het dat er voor van 3 geen strobreed in de weg was tijdens de frp?
boer aad
Quote Reactie van @buorman:
Harke; make eens een statement en lever hem een [half] jaartje geen kalf, kan hij er ook niet aan verdienen toch?

Denk dat ie boer eerder spijt heeft dan van 3
verwijderd
+2
harke
@Co Scholten zou niet weten waarom.
Je laat liever over je heen walsen?
We hebben in de boeren sector niks meer te verliezen!
Als alle wetten en regels doorgaan dan zitten we hier volgend jaar met de helft van de boeren!!
Plus dat van 3 ons totaal uitmelkt in overleg met het ministerie!!
Volgens mij weet je nog niet half wat er achter de coulissen besproken wordt!
+1
ricardo
@Co Scholten daar geloof ik niks van
grös
@Co Scholten
Hé Co, ook nog aanwezig op dit forum 😁
Ze hebben de boeren mooi op de kaart gezet en aandacht voor het stikstofprobleem gevraagd, maar ik heb onderhand ook wel genoeg gezien gehoord van die 18-jarige jochies die 'elke week' met de trekker naar den-Haag of provinciehuis toeren met een trekker van 80.000 euro, hier hebben we die dingen voor het werk en helemaal geen tijd om even 2x 600km diesel en banden te verstoken.
+1
verbi
@grös Hier zijn die jochies tussen de 40 en 55 jaar en we weten waar we het over hebben. Maar geen zorg als het zo doorgaat heb jij straks tijd genoeg om na te denken hoe dit ook al weer kwam.En als je nog geen hele dag van huis kunt voor jezelf en je collegas dan ben een nul of een tobber. Zielige opmerking.
grös
@verbi
Nou 1 keer was prachtig, provincie was tot een paar incidentjes in Groningen een goeie actie maar 3x, kom op zeg, sommige staan al te popelen om 30 oktober Schiphol even te blokkeren met hun geleasde Fendt. Ken er ook genoeg die zaten van 's ochtends 6 tot 11 uur 's avonds in de maïs, dat is wat anders als die andere, voor de derde keer met z'n 6-en naast elkaar over de snelweg, wou je daar nog begrip voor verwachten?
+4
Noorderling
Quote Reactie van @grös:
en er ook genoeg die zaten van 's ochtends 6 tot 11 uur 's avonds in de maïs, dat is wat anders als die andere,

Dat is een halve dag.
Hier vertrokken ze savonds om 9uur, na het melken en werk aan de kant te hebben, waren om 6uur sochtends in den Haag, om middernacht waren ze weer thuis, 6uur slapen en weer melken.
We wonen niet allemaal om de hoek. Dat 2x in korte tijd doe je niet alleen om ff lol te trappen.
Noorderling
@grös Die jongens trekken de kar wel, zowel met protest als op het bedrijf.
Rommelen wat op school, werken er nog uren naast. Bouwen zelf stallen in de verloren uren zodat ze goedkoop het bedrijf over kunnen nemen ipv een snorkelhypotheek met dure aannemers en adviseurs wat pa zo nodig vond om de kinderen in een gespreid bedje te leggen.
Hart voor de zaak en niets anders. vanuit hier zijn ze nonstop 30uur op pad. Dat is wat anders dan op de hoek ff een paar nitraten gooien.
achterhoeker2
@Noorderling "rommelen wat op school" vind ik niet zo'n goed argument.
Koeien boertje
@grös geweldig trots kun je op jezelf zijn, oud en wijs genoeg.
Maar ik kan later zeggen ik heb een statement gemaakt.
Jij kunt laten zeggen dat een ander de kooltjes uit het vuur gehaald heeft.
Bedankt
grös
@Koeien boertje
Dat maffe wijf komt 30 november ook met een nieuw plan ofzoiets, als het dan niet zint ben ik er ook bij, heeft iedereen hier het maïs en gras er ook wel af en tijd om te demonstreren.
frank post
@Co Scholten
, komen meer positieve dan negatieve reacties
kanniewaarzijn
@frank post Goed en duidelijk stuk!
royale
@Co Scholten ben je een nieuwe co?
+1
Henry1
Wat heb je tegen Van Drie? Ja van drie heeft wel eens wat strenge eisen maar je mag ook zelf de kalveren afmesten of aan een andere partij leveren. Als je je daar beter bij voelt doe je dat toch?
+1
harke
@Henry1 welke andere partij???
aukevd
@harke pali group?
bio boer
@harke bart boon gaan de dikke kalveren heen voor de rest worden mijn gewoone kalveren ook gedumpt bij van 3 denk ik
+1
harke
@Henry1 en jij vind het niet erg dat dierziekten via van3 in Nederland komen?
+4
Henry1
@harke dat is hem het juist. Je kunt vanalles roepen van dat je Van Drie een lesje wilt leren, maar blijkbaar is de kalversector niet gemakkelijk en zijn ze de import gewoon nodig om het rendabel te krijgen. En daar hebben we als nederlandse melkveehouders meer profijt van dan last.
Lambert1
@Henry1 ik dacht van zal ik reageren . maar ziet niemand behalve harke en puntertje waar v3 mee bezig is ? Kalver hier heen strond fosfaat stikstof blijft achter en worden in spanje enz opgegeten en v3 vult zijn zakken over de rig van de mester en melkveehouder ! Die v3 is megaslim of ?????
sorry
@harke och er wordt ook al met jongvee gesleept vanwege fosfaat
grös
Van Drie is gewoon een handelaar, jaarlijks 800.000 kalveren importeren uit alle uithoeken van Europa is volgens mij ook gewoon volgens de regels, dan moet je bij de beleidsmakers en lobbyisten zijn, hier in de buurt worden ook oude stallen van stoppers volgestopt met kalveren, brokfabrieken en melkpoederfabrikanten (waaronder V3) promoten dat natuurlijk.
harke
@grös ja van 3 is geweldig hoor.
bio boer
@grös het is lastig maar verbieden daai je de kalver sector de nek om ook al is die sector ziek net als de varken
harke
Ik zal hier niet meer reageren want het aandeel anti-boer wordt hier wat te groot.
+1
bio boer
@harke die kalvermesters zijn ook boeren als je de import aanbanden wil leggen hebben die ook geen bestaan recht meer denk dat van 3 over een paar jaar zijn activiteiten wel verhuist naar Roemenië hij zou gek zijn dat die dat niet doet wordt hem in de toekomst toch onmogelijk gemaakt hier
+1
achterhoeker2
@bio boer En dan moeten we ze zelf afmesten inclusief fosfaatrechten en maar af wachten wat je er voor krijgt.
bio boer
@achterhoeker2 je mag ze toch gewoon op code 115 122 houden zonderfosfaat rechten ? Heb er ook wel aangedacht alleen moet er dan voor gebouwt worden geen snijmais teelt mogelijk of moeilijk het levert gewoon niet genoeg op of ik moet speciale afzet vinden
buorman
@bio boer
115:
Startkalveren voor rosevlees of roodvlees (kalveren van ca. 14 dagen tot ca. 3 maanden die op gespecialiseerde bedrijven worden gehouden en vervolgens op een ander bedrijf als rosevleeskalf of roodvleesstier worden gehouden)
bio boer
Heb nu ook al dieren op code 115 staan na 14 dagen doet crv automatisch volgens mij bij de NVWA controle fosfaatrechten was dat prima
bio boer
@bio boer hou de meeste kalveren 30 dagen aan om ik gewoon goede kalveren wil afleveren die al wat sterk zijn dan krijgen ze de meeste ziektes niet meer
achterhoeker2
@bio boer Hier met 45 kg zo gauw mogelijk weg.
Henry1
@harke dus als we het niet met je eens zijn, zijn we anti-boer?
+1
harke
@Henry1 als je na een van3 topic direct wordt bedreigd via sociale media dan snap je waarom
+1
Lambert1
@harke dat zijn grote stumpers die je bedreigen !!!! We hoeven het niet eens te zijn maar dat gaat te ver
Lambert1
@harke is groot kans iemand met een jeep met een veekar dus een loopjongen met een dikke pens
Henry1
@harke dat wist ik niet, maar dan snap ik het
+7
BamBam
Wat een waardeloze discussie in deze tijd. Die kalverhouders mogen dus wel weg? Als je vind dat je tekort krijgt, mest je je ze toch lekker zelf af.
De meeste landen zijn jaloers op onze mooie kalversector. En die paar mensen die hebben meegewerkt aan Zembla moeten beter weten.
verdeel en heers heet dat
kappen hiermee
samen trekken we op!
+1
puntertje
@BamBam op naar de volgende MKZ-crisis, v3 zal ons in dat geval allemaal schadeloos stellen niet waar?
buorman
@puntertje Idd, niet waar 😂
+1
boer aad
Quote Reactie van @puntertje:
op naar de volgende MKZ-crisis, v3 zal ons in dat geval allemaal schadeloos stellen niet waar?

mkz krijgt je ook van melkvee kopen uit het buitenland

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
61
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
0