Schouten onder zware druk

frontbencher.nl/schouten-onder-zware-druk/

Wat een waardeloos debat , lijkt erop dat krimp veestapel een doel op zich is, harbers kreeg zware kritiek op vrijblijvendheid voor boeren, technische oplossingen gaven voor Jesse geen garantie dat veestapel niet zou krimpen, terwijl het over stikstof gaat??
Over Schiphol Lelystad en bouw verkeer durven CDA en VVD niet te debatteren, evenals verhogen ondergrens depositie.

Voor 1 december moet Carola met iets komen want die bouw plantjes en lelijke windmolens moeten toch komen...

Deel dit topic

Reacties

+19
John Spithoven
boerderij.nl/Home/Nieuws/…

Kamerbrief blijft gehandhaafd en daarnaast samen met de provincie onderzoeken hoe ook se latente ruimte gestolen kan worden. Dus een uitbreiding van de kamerbrief. Dit gaat niet over stikstof maar uitfaseren van de veehouderij!
+2
huske
@John Spithoven klopt, met latente ruimte afpakken komt er juist meer stikstof vrij.
Veel vergunningen bij agrarisch bedrijven hebben een ruime latente ruimte. Die word op veel bedrijven de aankomende jaren niet gebruikt en die hem wel gaan gebruiken moeten ook fosfaat rechten hebben dus is er op een ander bedrijf een krimp of stopt men. Er komt dus niet meer stikstof vrij.
Als men eist bij nieuwbouw of renovatie dat je emissie arme vloer moet leggen gaat de uitstoot omlaag. Dit moet de overheid juist toe juichen. Dit doen ze ook maar willen dan wel dat die ruimte die vrij komt naar andere sectoren gaat. Uitstoot blijft gelijk en is er niks gewonnen
Tommie1
@John Spithoven Kwam nog een stukje tegen van 2015, het afpakken zal hier wel beginnen.
boerderij.nl/Home/Achtergrond/…
de Tank
@John Spithoven het grootste probleem wat ik uit Carola's verhaal haal is de juridische kant van het verhaal. Daar gaan ze in Den Haag nu hard mee aan de slag.
bertusdebeer
Ja de boeren stand moet en zal vernietigd worden lijkt
Het wel🙁
+1
Achso
@bertusdebeer ik zal eens een zwarter scenario beschrijven: de natuur Interesseert de politiek niets. Landen hebben een beperkt CO2 quotum waar de landbouw een gedeelte van heeft. Daarnaast zit de landbouw op dure grond.Beide moeten afhandig gemaakt worden. Jesse Klaver en Thieme zijn gewoon useful idiots in dit spel. Daarom worden de stikstof regels van stal gehaald en niet naar Duitse normen omhoog gedraaid.
bertusdebeer
Tijd voor nieuwe verkiezingen dat is de ENIGE kans voor
De Boer
+1
Wat een soap, lachwekkend.bespottelijk.
+2
mlkvhoudr
Ik vond t helemaal geen zwaar debat voor haar. Dit is wat er gaat gebeuren er komt een grote zak met geld daar gaan collega s op leeftijd met graagte gebruik van maken de regeling word overschreven. Er zal een speerpunt gemaakt worden van de peel en dergelijke gebieden kringloopboeren worden ontzien er is weinig nieuws verteld gisteravond/ vannacht maar dat word de lijn. En oh ja den haag gaat schermen dat de latente ruimte die de provincie extra wil afpakken niet mag volgens landsadvocaat.

Dit is mijn voorspelling en daar zult u t mee moeten doen
+3
labella
@mlkvhoudr Ik krijg steeds meer de indruk dat je wel heel graag wil stoppen, maar bedenk dat die grote zak met geld de roverheid kennende eerder een kat in de zak zal zijn.
mlkvhoudr
@labella ik stop voorlopig nog niet ben pas 42. Het nb gebied de vecht is niet stikstofgevoelig en vind mezelf ook nog een kringloopboer dus verwacht hier ook geen megabod maar alleen als er een gigantisch bod komt ga ik er wel over nadenken tot die tijd niet zo zie ik het
+1
verbi
@mlkvhoudr Precies , wel zakelijk blijven en opletten.
mlkvhoudr
@verbi lijkt mij ook gewoon rationeel blijven
+1
Erco
@mlkvhoudr Je kan niks anders bedoel je 😜
+9
Farma_boerke
KDW is niet meer houdbaar, zelf via natuur word de kritische drempelwaarde overschreden in Nederland. Niemand kan dus meer iets doen

Stikstof depositie door onweer per jaar is al hoger dan de norm!

Met dank aan george Lanckohr & Jules Nijst

Stikstof depositie vanuit onweersbuien op aarde is ca. 5 Tg per jaar.
Gedeeld door het aardoppervlak van 51.000.000.000 hectare is dat een depositie van 98 gram per hectare per jaar.
De Nederlandse norm voor veel Natura 2000 gebieden is 0,05 mol per hectare per jaar, dat staat gelijk aan 0,7 gram stikstof per hectare per jaar.
Alleen onweersbuien zorgen dus al voor 140 maal zo veel depositie als de Nederlandse norm.
Tijd om haalbare doelen op te stellen!

BRON research.vu.nl/ws/portalfiles/…
kwarkje
@Farma_boerke foutje
Er was een grens voor vergunningsverlening
Mbt onweersbuien: ik deel je mening echter gaat het om het volgende:
Alle vergunningen in de buurt van een natura 2000 gebied geven samen de som van de berekende depositie
Deze som plus de achtergrondsepositie geeft de totale depositie
Is er voor afzonderlijke natura 2000 gebieden een maximale som vastgesteld?
BertK
@kwarkje Achtergrond-depositie komt ten dele van onweersbuien.
kwarkje
@BertK lijkt me logisch
Ben geïnteresseerd in het totaal
Wanneer er in het model geen begrenzing zit op een maximale uitstoot op een afzonderlijk gebied is het model niet geschikt.
BertK
@kwarkje Model is model net als het weerbericht. Weerbericht wordt meer voor gemeten en zijn verschillende modellen met verschillende resultaten. Zitten er allemaal naast, de één meer dan de ander.
Stikstofmodel is vrij statisch door beperkte input, ontwikkeld in labatorium/proeftuin. Daardoor snel afwijkend van werkelijkheid.
+2
puntertje
Quote Reactie van @BertK:
van onweersbuien

Ja, ook daar is Tjeerd de Groot op tegen. Het aantal onweersbuien dient tenminste gehalveerd te worden. 'Misschien niet een populaire boodschap, maar het is wel de waarheid'. En ik zie Jesse op de achtergrond mee knikken.
rene-de-jong
Haagse papegaaien willen méér stikSTOF

(klik om te vergroten)

Haagse papegaaien willen méér stikSTOF
Coen
@rene-de-jong , en constant die De Groot met zijn 5 astma-kinderen, vertelt er niet bij dat die hz in de Randstad wonen met z’n veel te hoge NOx concentratie
melluk
@Coen inderdaad , wat een vreselijke vent
Ook die gebroken pootjes van die koolmeesjes die kalktekort hebben , hebben wel erge indruk op hem gemaakt denk ik
hij komt er elke keer mee (framing)
Ik ben varkenshouder en onder kap van de luchtinlaat hebben dit voorjaar 9 netjes koolmeesjes gezeten zonder gebroken pootjes.
Ik vermoedt dat die pootjes gebroken zijn omdat men zo nodig moest kijken of ze niet gebroken waren
+2
Coen
@melluk , dat kalktekort heeft hij gepikt van PvdD, nu Ouwehand’s Dierenpark
+1
Bartlehiemboer
@rene-de-jong Even de tijd genomen deze plaat goed te bekijken. Is er al iets mee gedaan? Poster? Ik wil hem wel ophangen op diverse plaatsen....Misschien zet het mensen aan het denken
rene-de-jong
@Bartlehiemboer Jawis, er zijn vele spandoeken gemaakt.
en we hebben stickers beschikbaar voor de achterruit (trekker of auto).
Dit zijn z.g. one vision stickers (kun je doorheen kijken)

(klik om te vergroten)

Fryslan boppe !!
Bartlehiemboer
@rene-de-jong Hoe kunnen wij daar aan komen? Misschien een link zodat ik er zelf een paar laat drukken? Heb ze hier in Friesland namelijk nog niet gezien.
rene-de-jong
@Bartlehiemboer Sjoch mar eefkes yn PB
+1
buorman
@rene-de-jong
Wérom yn in Persoanlik Berjocht?
Hoe mear sielen, uhh hoe mear stikkers hoe mear wille dochs?
Lit dy parse mar draaie, hiel Ned oan de stikkers en dan net allinich de trekkers mar ek de fracht/luxe weinen.
Bonne
Dat dacht ik ook Coen, de fijnstof en luchtvervuiling zijn daar de boosdoener. Heb ik uit wetenschappelijke bron begrepen. Maar door onkennis werd daar gisteren niet op gereageerd. Jammer!!!
Frans Z.
Begint een smalle toet te krijgen Schouten.
Bartlehiemboer
@Frans Z. Rutte zijn ogen zitten ook bijna dicht. Letterlijk en figuurlijk
de Tank
@John Spithoven het grootste probleem wat ik uit Carola's verhaal haal is de juridische kant van het verhaal. Daar gaan ze in Den Haag nu hard mee aan de slag.
de Tank
En als je dan bedenkt dat grote delen natuurgebied vroeger afgeplagd en begraasd zijn en de verschraling heeft veroorzaakt. In feite herstelt de "natuur" zich juist.🤔
+8
duitser
Het gaat gewoon gebeuren. Links of rechtsom. De bouw moet verder en gaat ten koste van landbouw. Interesseert Den Haag niets wat men denkt.

Verwacht dezer dagen een kop in de krant van; “landbouw gijzelt economie”. Zo gaat men straks de boel bespelen.

Klaver en de Groot verkondigen steeds in de media dat ze de boeren juist willen helpen met minder vee en meer opbrengsten. Schijnheiligheid ten zeerste. Maar goed. Misschien moeten wij de bal dan maar eens bij de politiek leggen ipv hun bij ons.
Hoe geven ze ons zwart op wit dat we betere prijzen krijgen? Voor 80 ct per liter kunnen we best halveren. Laten ze dat keihard op papier zetten. Dan kunnen wij en hun verder. Misschien moeten we hun dat gewoon voorleggen. Kijken of ze nog zo’n big smile houden.
+9
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @duitser:
“landbouw gijzelt economie”. Zo gaat men straks de boel bespelen.

Dat doen ze nu toch al! Wat denk je van het volgende: "wat wilt u liever, een huis voor uw zoon of dat er een varkensboer kan blijven bestaan" (!) Foute vraag. De vraag moet zijn: "wat wilt u liever, een huis voor uw zoon of een plantje uit de jaren 20 in leven houden voor vele miljarden". Die varkensboer is er tussen gebracht om inderdaad de tegenstelling landbouw/rest van het land te creëren.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
"wat wilt u liever, een huis voor uw zoon of dat er een varkensboer kan blijven bestaan" (!)

Volgens mij een uitspraak van Tjeerd de Groot.
+2
duitser
@kanniewaarzijn idd. Maar het hele stikstof verhaal wordt door de groenen met beide handen aangegrepen om de landbouw te halveren.
+1
kanniewaarzijn
@duitser Dat weet ik. Het hele milieugeneuzel is geen doel op zich, maar een middel. Men probeert dit al jaren. Het milieu en dierziektes zijn ingezet voor het heilige doel.
laatste soldaat
@kanniewaarzijn Groendenkende is een religie geworden .en helaas worden er door de eeuwen heen tot de dag als vandaag vele religieuze oorlogen gevoerd . . De civil war waar Sieta van Keimpema op doelde waarschijnlijk , Een werkelijk schitterend nummer overigens (Guns n Roses)
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @laatste soldaat:
Groendenkende is een religie geworden

Let op: een MIDDEL, niet het DOEL!!
BertK
@duitser niet onmogelijk. Pas je bedrijfsvoering aan en de overheid betaald voor je aangepaste produkt door je hypotheek van de bank over te nemen tegen nul procent rente en nul aflossing. Kost overheid niks, jij geen rentelasten meer. Nog wel ff puzzelen wat je er voor doet, luchtwasser, 40% koeien minder, extensiever, beweiden dag en nacht, etc.
+3
Coen
@duitser , die goede prijzen voor de blijvers verkondigen is een holle frase van die linkse rakkers 😞
van collega's in ecologisch belemmerende gebieden worden de productierechten en de gronden ontnomen via een koude sanering, van de blijvers zal een deel van de benodigde productierechten worden ontnomen.
+1
klompen
@duitser ik hoor ook vaak het water staat ons aan de lippen daar spelen klaver en de groot handig op in.
De gemiddelde Nederlander denk dan ook stop er dan toch mee, ik wil er maar mee zeggen dat je dat zelf in de hand werkt
harke
Zsm aftreden Carola!
Dan kun je lekker verder breien met alle linkse vrienden van je !
Je hebt de landbouw sector bijna om zeep gebracht
+2
vrije boeren
@harke kom op bliksem we knokken gewoon door . Dan heel nederland maar plat leggen
+1
laatste soldaat
@harke …...maar wat krijg je dan , ws een " çrisismanager" en die gaat helemaal als een olifant door de porselein kast .
laatste soldaat
@laatste soldaat We gaan niet opgeven !
harke
Ik zal niet meer reageren hier want het aandeel anti-boer wordt op prikbord wat te groot
mlkvhoudr
@harke help me even op gang als je wil wat bedoel je met anti-boer ?
harke
@mlkvhoudr als je bedreigd wordt op sociale media
mlkvhoudr
@harke ok had ik niet mee gekregen hier op de site kun je dat melden he als t hier was op de 3 puntjes van de desbetreffende reactie
Skroefkelos
@harke maak copies van die bedrijgingen , naar politie sturen , kunnen ip adressen achtethalen , zijn ze zo in the picture .
Bartlehiemboer
@Skroefkelos denk je het echt? Daar doen ze toch niets mee.
buorman
@mlkvhoudr
Krijg het idee dat hij zichzelf bedoeld, als je wat zegt over V3 en importkalveren of over druk op Schouten dan word je bedreigd op de soc media...........
Zullen er veel bedreigt worden van de prikkers, al helemaal als je LTO en Friesland Campina [en hun bestuurders] er ook nog even bij pakt
mlkvhoudr
@buorman nu schop ik hier toch geregeld iemand voor zn poten maar heb maar 1 keer last gehad van een niet goed kunnen lezend opgewonden standje en dat is ook weer opgelost.
+1
burg
@mlkvhoudr dan zit er dus nog potentie in je schoptalent
mlkvhoudr
@burg ja duidelijk nog niet bot genoeg 😁
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
nu schop ik hier toch geregeld iemand voor zn poten

Echt?
mlkvhoudr
@kanniewaarzijn dacht ik wel tenminste maar zal wel niet dan 😉
+1
buorman
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
last gehad van een niet goed kunnen lezend opgewonden standje

Het word vaker fout gelezen dan geschreven denk ik.
Kringloper
Schouten zal spoedig vertrekken!
kwarkje
@Kringloper en het kabinet ook
December wordt weer een echte ouderwetse feestmaand
kalverhouderij
Als ik mij niet vergis kon het duitsemodel niet omdat het niet onderbouwd kon worden dat het de goede kant op ging met de natuur maar als ik dan constateer dat de stikstof uitstoot dus is gedaald en daar mee lijkt mij de depositie dus ook

en ik constateer dat de heide in 1990 een areaal had van 36.000 ha
clo.nl/indicatoren/…

en in 2008 43.000 ha heide
clo.nl/indicatoren/…

dan gaat het toch de goede kant op !? waar gaat het fout dan ?
Kringloper
@kalverhouderij In Den Haag!
Erik!!1979
@kalverhouderij dat de veehouderij niet snel genoeg krimpt. Moet nog meer kapot. Eerst halveren en dan het grootste deel van de rest wat over is nog opruimen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
66
DEELNEMERS
33
WEERGAVES
0