Stikstofchaos in provincies duurt voort: uiterlijk 1 december duidelijkheid

Een crisisoverleg tussen minister Schouten van Landbouw en de provincies heeft geen resultaat opgeleverd. De provincies en het kabinet laten weten dat er uiterlijk 1 december duidelijkheid moet zijn over precieze stikstofregels.

Deel dit topic Stikstofchaos in provincies duurt voort: uiterlijk 1 december duidelijkheid (ad.nl)

arjen90

Laatste  |  

Reacties

CVheggesnoeiers
We zullen zien wat het wordt
De toekomst van veel bedrijven gaat er van af hebben
+1
Pluto
De provincies zijn baas over Schouten en niet andersom . Zij bepalen of Schouten aan kan blijven of niet . Ze heeft gewed op het verkeerde paard en er is geen weg terug zonder gezagsverlies en uiteindelijk opstappen .
buorman
Quote Reactie van @Pluto:
Zij bepalen of Schouten aan kan blijven of niet

Verklaar u nader......
Pluto
@buorman Ze hebben laten zien dat ze schijt hebben aan Schouten , ze gaan hun eigen gang .
Op 1 oktober gingen de bouwvakkers nog mee naar Den Haag en op 4 oktober was enorme euforie,,,, ze konden weer bouwen ????. Ze weten nu wel beter en het landbouw protest is de oorzaak ???. Zoals het er nu op lijkt duurt het jaren voor er weer gebouwd gaat worden !.
+4
Zwaagdijk
@Pluto dat zou prachtig zijn, want dan komt er crisis. En dan verandert alles dan mag alles als er maar iets gebeurt.
Het gaat nu tegoed!!!!
Pluto
@Zwaagdijk OOh ik dacht dat het al crisis was !!. Het zal er wel op uit draaien richting het Duitse systeem . Bouwend Nederland kan pas aan de slag als de natuur IS hersteld en niet eerder ???. Het heeft totaal niks van doen met de veehouderij . Het is nu wachten op betrouwbare cijfers over uitstoot en neerslag door ALLE sectoren en dat gaat niet van vandaag op morgen . Tot 1 dec gebeurt er niets en daarna zal er een tussen oplossing worden gepresenteerd of zoals Rutten dat noemt een inlegvel met aanvullende informatie .
+6
JohnDeere6serie
@Pluto met een inlegvel kiezen ze er voor dat er weer 10.000 trekkers die kant op komen...
buorman
@buorman
Jij schrijft dat de prov de baas zijn over Schouten, ik vraag me af hoe jij daar bij komt?
Kennelijk heb ik iets gemist [is overigens heel goed mogelijk, maar dan laat ik me graag bijpraten]
+6
Pluto
@buorman Schouten kan de provinciale kikkers niet in de kruiwagen houden !. Er is overleg en ze komen er niet uit ????..Er zijn geen betrouwbare cijfers waar welke partij dan ook op terug kan vallen . Op dit moment is er maar 1 die regeert en dat is de leugen !!.
buorman
Quote Reactie van @Pluto:
Schouten kan de provinciale kikkers niet in de kruiwagen houden

Lukt met wel meer personen/partijen niet, maar daarmee zijn ze nog niet de baas van Carola, dus een antwoord op mijn vraag heb je nog steeds niet gegeven.
En als je had gehoopt/verwacht dat dit dossier vanmiddag in een paar uurtjes was vlotgetrokken was je daarmee op z,n minst een beetje naïef.
+2
Pluto
@buorman De provincies schoffelen over haar heen . Zij kan wel zeggen IK bepaal hoe we het uit gaan leggen . Maar het overleg vandaag laat zien dat de provincie zegt fuck you Carola we doen het op onze manier . Het maakt niet uit of je Drent heet of wie dan ook . De oppositie wil hellemaal geen oplossing en is alleen maar uit op chaos . VVD en CDA komen er zonder schade niet meer uit . Hun hele houvast in de vorm van het RIVM is als een kaartenhuis in elkaar gezakt .Al die voorgestelde meet punten en extra onderzoeken is lange termijn visie en die tijd heeft ze niet .Het kamer debat is een vragenvuur met woord spelletjes en veel praten en niets zeggen . Politiek is nu verworden tot een weiland met twee stieren en een tochtige koe ,,,, die word niet drachtig !. die stieren zitten alleen met elkaar te klooien tot de tocht over is !.
Skroefkelos
@Pluto mooi toch dat ze zich zelf in de voet geschoten hebben met al dat onnozele papierwerk en 10 cijfers en 26 letters . Snel nieuwe verkiezingen , zit al te popelen ,.zal een grote wending geven !
dewittemotor
@Skroefkelos Bij nieuwe verkiezingen weet je uiteindelijk ook nooit hoe het gaat lopen
+1
Skroefkelos
@dewittemotor dat weet je id. Niet maar aangezien , burger , bouwend nederland , transport , agrarische sector het hele geneuzel zat is kan er wel eens een zeer verrasende wending komen , niet dat ik vind dat er een echte goede partij te kiezen is ,. Maar er zullen veel protest stemmen komen , en dan weet je wel waar het heen gaat , hoe sneller het kabinet valt hoe beter lijkt mij
+2
KOC1981
@Skroefkelos in ieder geval als CDA op 25 oktober in Brabant niet aansluit bij beleid van andere provincies, dan kan de partij zichzelf ook ongeveer wel opdoeken bij de volgende verkiezingen.
+1
de Tank
@Skroefkelos De wereld ziet er na verkiezingen echt niet anders uit, politici blijven politici.
buorman
@Pluto
Zo een hele lap tekst, echter helaas nog steeds geen antwoord op mijn toch vrij simpele vraag.
Als het beantwoorden van 1 zo'n simpele vraag al zo moeilijk is, kun je je mss een beetje voorstellen dat een passend antwoord op een ingewikkelde en gevoelige materie net even iets langer duurt.
+5
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @buorman:
ingewikkelde en gevoelige materie

Ingewikkelde en gevoelige materie? Een gecreëerd probleem kan in één pennenstreek van tafel.
+1
buorman
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
kan in één pennenstreek van tafel.

Beetje naïef denk ik, maar ga eens met blonde Geert in overleg; ''dan gaan we dat regelen''
burg
@burg denk dat je gelijk hebt @Pluto
mlkvhoudr
@burg niet leuk wel logisch dat ze over eigen portomonee mogen beslissen toch denk ik nog steeds dat rechter er dan een streep door zet. Onteigeningsprocedure kan wel heel snel gaan lees ik net

rechtspraak.nl/Uw-Situatie/Onteigening/…
burg
@mlkvhoudr geen idee met wat als grondslag? maar wat een zooitje.
+1
Tommie1
@burg ed.nl/brabant/…
CDA wil niet verder gaan dan de regels elders in het land.
Gas erop Ankie, laat maar klappen die coalitie.
Tommie1
@Tommie1 Schouten levert ons over aan de wolven
pietjepuk
Quote Reactie van @Tommie1:
CDA wil niet verder gaan dan de regels elders in het land.Gas erop Ankie

Zolang ze maar niet terug gefloten wordt door haar eigen partij.
rene-de-jong
@burg Lijkt mij ook eenzelfde juridisch drijfzand om te onteigenen, wel zal het zeer vlot bij een rechter uitkomen en ook zal een provincie dan zelf moeten betalen 😄
De fosfaatrechten kunnen ze niet eerder aankomen dan met een wetswijziging, dus daar hebben ze de overheid nog wel voor nodig.
burg
@rene-de-jong bananenrepubliek
Bekkink
Word er nog aan de derogatie gewerkt? Of zijn we die al kwijt?
Tommie1
@Bekkink Ga er maar vanuit dat je dat kwijt bent, nog een wetswijziging erachteraan dat je je grasland wat er in 2019 was niet meer mag scheuren (blijvend) en klaar.
Albert Altena
@Tommie1
Ja dan weten ze wel dat de landbouw veel opneemt.
bio boer
ad.nl/binnenland/…

Provincies kunnen boeren wel dwingen tot stoppen met bedrijf zegt ad
verwijderd
Pluto
@flonky In het GLB wordt vaak bij vanggewas de opmerking gezet,, niet zijn de een vlinderbloemige ,, . Het is dus in veel gevallen niet eens toegestaan om de stikstof uitstoot te compenseren !!. Die ene Klaver waar jij op doelt is rode klaver ,,, wil een koe in de wei niet vreten maar ingekuild juist weer wel !. Misschien de rode Jesse noemen ??.
Verder krijg ik het idee dat er een paar personen in de kamer zitten die zoo giga anti veehouderij zijn en zo snel als mogelijk is een wettelijke regeling van de kamer willen VOORDAT er onderzoek cijfers hun ongelijk en leugens worden ontmaskerd !. Er wordt door RIVM telkens aangehaald dat uit onderzoek de uitstoot best wel eens hoger kan zijn !!!. met nog dramatischer gevolgen voor de veehouderij . Dat risico durf ik wel aan !!!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Pluto:
de uitstoot best wel eens hoger kan zijn !!!.

Allemaal onzin. Ammoniak is een gas dat altijd een evenwicht aan het zoeken is met andere gassen. Het is dus zeer vluchtig en derhalve NIET te meten. Berekenen is dus helemaal kolder!!
huske
@kanniewaarzijn en met meten zijn we er ook nog niet volgens mij.
Ik kan op mijn percelen tegen de stal tov percelen op 500 m of 1 km weinig merken van verschillen. Zie geen of minimale verschillen in opbrengst, grasmat samenstelling, grondmonsters of vers gras monsters.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden landbouw en schouten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!