Nieuwsuur NPO 2 nu

Daan Roovers Denker des Vaderlands:
" Boeren dienen geen algemeen belang".
Wat is voedselproductie dan: een luxe produkt voor de gemiddelde nederlander ? 😞

Deel dit topic

Reacties

+12
de Haas
Dat dacht ik dus ook. Die chick heeft eerst een fles azijn achterover geslagen om daarna vooral mede te delen dat de boeren crediet nu wel op was. Dan heb ik nieuws voor haar; dit is pas het begin.
+4
DeBoerin
@de Haas Dan heb ik nieuws voor haar; dit is pas het begin.
Misschien het algemeen belang maar eens op de proef stellen: Distributiecentra voedsel blokkeren.
- Kan iedere boer dichter bij huis actie voeren.
- Minder trekkers nodig.
- Vooral minder files door minder vrachtverkeer 😄
- Doorsnee boerengezin heeft genoeg in huis om aantal dagen geen boodschappen te doen.
+3
Johan1
@DeBoerin Dat klinkt allemaal leuk en aardig dat opstandig doen maar uiteindelijk zou het verstandiger zijn om maatschappij vriendelijke acties uit te voeren.
Op deze manier creeer je "hun tegen ons" en dat is toch niet de verstandhouding die je wilt hebben met de consument en andere politiek stemgerechtigden.
Wij hebben hun namelijk net zo hard nodig als hun ons nodig hebben, het spul moet namelijk wel verkocht worden om geld te verdienen.
+1
dewittemotor
@Johan1 Je moet ze ook allemaal niet tegelijk stil leggen. er gewoon een uitpikken, waarmee je een punt kunt maken. En hoe makkelijk kiezen is dat dan: Juist de Jumbo. Sponsor van alles wat maar NOx uitstoot en slavendrijver van alles wat NH3 uitstoot, daarbij hebben de eigenaren er nog de hobby aan om jaarlijks half Zuid-Amerika plat te walsen met hun mega-vrachtwagens.

Moet je eens kijken dat die beteuterd kijken, als de rest van de winkels open blijven en hun alleen niet. Zo geef je een nieuwe dimensie aan heel die N-discussie, want het blijft toch maar allemaal moeilijk te begrijpen voor al die zogenaamde journalistieke programma's
+1
dewittemotor
@dewittemotor Daarbij zij die supers ook een van de drijvende krachten achter al die extra onnodige regels die wij van onze leveranciers opgelegd krijgen, zonder nauwelijks enkele meer vergoeding (sigaren uit eigen doos voor ons). Ook dat geprofileer van hun over onze rug, moet afgelopen zijn
+1
Adaptief boeren
@DeBoerin Lekker dichtbij in Woerden zit mega pakhuis van Jumbo
+1
rene-de-jong
@DeBoerin Helemaal eens, selectief de bevoorrading ietsje terug draaien.
Niet weggooien maar op transport naar landen waar ze het echt nodig hebben.

Laat de VEGGIES ook maar eens nadenken hoe hun slablaadje groeit.
Ze hebben ons niet nodig....
Skroefkelos
Ja als de schappen leeg raken dan staat de wereld op zijn kop
+2
Melkboer16
Laat je niet opnaaien door Nieuwsuur! Het was vanavond iets minder gekleurd als 1 october maar dat is niet het programma waar wij het van moeten hebben!
buorman
Ik denk dat de aankondiging hiervan allen al voor zoveel hamsteren zorgt dat de gekte compleet is
+9
Melkboer16
Vanavond Jeroen v Maanen gezien bij Beau en die deed het goed!
Hij heeft toch verantwoordelijkheid genomen en we hebben allemaal zijn betoog op de Bel vergadering wel gehoord maar nu kan heel Nederland er van genieten!
Ook JC Vogelaar is weer lekker op dreef vandaag
+3
matt
@Melkboer16 bertie ook top 👍
Albert Altena
@Melkboer16 Klopt en de schapenboer ook bij Pauw. Alleen toen hij begon over de brief die de Groot schreef als voorzitter van het NZO dat 20 % uitbreiding mogelijk was in veehouderij, dacht ik. Nu kan ie hem K.O. maken. Maar jammer genoeg werd er niet verder op gereageerd.

In de DWDD was veehouder Eric Luijten. Hij ging voor mij toch wel af toen ze het over de N metingen kregen en hij zei dat zijn tegenstander Eisman?? daar wellicht meer over wist.
+3
dewittemotor
Die Denker ees Vaderlands was toch gewoon een giller. Zo een meiske, nog nooit echt iets gepresteerd in het leven, probeert die protesten te duiden. Ze snappen gewoon niet, hoe diep het zit bij ons. Die geest is voorlopig nog niet in de fles
+1
Melkboer16
@dewittemotor vroeger hadden we een dichter des vaderland Driek v Wissen daar kon je nog mee lachen 😂😂😂

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0