RIVM: onze stikstofberekeningen zijn van hoge kwaliteit

Om stikstof te meten maakt het RIVM "zo zorgvuldig en robuust mogelijk" gebruik van de gegevens die het instituut verzamelt, zei directeur Hans Brug in een korte toespraak tegen de boeren in De Bilt.
"Ook volgens internationale standaarden zijn de stikstofberekeningen die wij doen van hoge kwaliteit. Dat zeggen deskundigen uit het buitenland ook over ons." Jaarlijks bekijken buitenlandse experts de metingen die het RIVM doet.
Jan Cees Vogelaar van het Mesdagfonds, dat agrarisch onderzoek financiert, is kritisch. "Dat internationale model is nog nooit gevalideerd met metingen op de grond."
Het fonds laat volgende week zelf stikstofmetingen doen, zei Vogelaar tegen de boeren. "We hebben jullie steun nodig om de politiek en de minister te overtuigen dat ze onze metingen serieus gaan nemen."
 RIVM: onze stikstofberekeningen zijn van hoge kwaliteit (nos.nl)

Om stikstof te meten maakt het RIVM "zo zorgvuldig en robuust mogelijk" gebruik van de gegevens die het instituut verzamelt, zei directeur Hans Brug in een korte toespraak tegen de boeren in De Bilt. "Ook volgens internationale standaarden zijn de stikstofberekeningen die wij doen van hoge kwaliteit. Dat zeggen deskundigen uit het buitenland ook over ons." Jaarlijks bekijken buitenlandse experts de metingen die het RIVM doet. Jan Cees Vogelaar van het Mesdagfonds, dat agrarisch onderzoek financiert, is kritisch. "Dat internationale model is nog nooit gevalideerd met metingen op de grond." Het fonds laat volgende week zelf stikstofmetingen doen, zei Vogelaar tegen de boeren. "We hebben jullie steun nodig om de politiek en de minister te overtuigen dat ze onze metingen serieus gaan nemen."

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden stikstof , rivm , grond , politiek , meten , Agrarisch en mesdagfonds geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!