Vanavond op TV (22:45 uur): Escaleert het boerenprotest?

"Live" vanuit Spierdijk:

Precies twee weken geleden stelden de boeren de politiek een ultimatum: vier weken om te komen met een beter landbouwbeleid. Maar nadat minister Carola Schouten afgelopen vrijdag meldde dat de veestapel toch echt moet krimpen, hebben de boeren daar geen vertrouwen meer in en gaan de demonstraties in alle hevigheid door. Verschillende provincies zwichtten al onder druk van het boerenprotest en trokken stikstofmaatregelen in.



Nederland schaarde zich de afgelopen weken massaal achter de boerenprotesten, maar met de bestorming van het provinciehuis in Groningen gisteren lijkt de stemming te keren. De sfeer wordt grimmiger en het protest verhardt. Hoe lang kunnen de boeren nog doorgaan zonder de sympathie te verliezen? We praten erover, niet in ons vertrouwde café in Den Haag, maar op locatie in een stal vol boeren die zich klaar maken voor vertrek naar Den Haag om daar opnieuw te demonstreren. Met o.a. Bertie Steur.

Om 22:45 op NPO 2, direct na Nieuwsuur.

Meer: powned.tv/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

+1
Bartlehiemboer
Ik hoop dat ze dit keer de waarheid vertellen. Ik weet niet of er nog mensen op dit tijdstip kijken??? Maar vertel alsjeblieft dat de boeren er staan voor een toekomst van Nederland. Niet steeds het verhaal van familiebedrijven ik denk niet dat de burger daar nu zoveel mee heeft. Gewoon het verhaal als wij de ruimte kwijt zijn komt er woningbouw/vliegtuigen/rijbanen Dat komt op den duur niet goed. Koester de boeren
Jawis
Ik vond het niet heel sterk....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0