Extern salderen en fosfaatrechten

Bij extern salderen kun je een eenheid ammoniak verhandelen met een afroming van 30 %. Tevens neemt de overheid de fosfaatrechten af met als referentie de binnen het bedrijf aanwezige fosfaatrechten op 4 oktober.

Iemand die uit wil breiden kan dat door middel van intern salderen of ammoniak rechten kopen.

Vraag komen er nog wel fosfaatrechten op de markt?

Waarom mijn vraag. De prijs van ammoniak moet per eenheid hoger liggen dan fosfaat. Bedrijfsbeeindigers kiezen voor ammoniak verkopen, zal het meest lucratieve wezen.
Maar dat betekent dat er nauwelijks fosfaatrechten op de markt komen. En het plafond van 84.9 zal zeer snel dalen naar.....

Deel dit topic

Reacties

+1
Tommie1
Als de latente ruimte wordt ingenomen komt er al een bult N vrij, wat gaat daar mee gebeuren.
Industrie legaliseren zonder vergunning?
Uitdelen om de bouw vlot te trekken?
Als er teveel depositie is volgens de overheid, zou de latente ruimte toch ingenomen moeten worden en niet opnieuw uitgedeeld, de N die bij "vrijwillige" verkoop verkocht wordt kan dan gekocht worden door de groeiers/industrie zonder vergunning.
Het is toch achterlijk als ons iets wordt afgepakt dat er een illegale industrie of een nieuw te starten project/bedrijf dit kan kopen of krijgt. Of wordt deze N door de provincie verkocht, dat zou een vet verdienmodel zijn, afpakken en verkopen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0