Protestboer rijdt in Groningen met tractor in op politiepaard (video)

Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is een van de demonstranten met een tractor ingereden op een politiepaard. De politie meldt dat de persoon is aangehouden.

[url]https://twitter.com/MrDeluxeno/status/1183774512267038721[/url]

Deel dit topic

Reacties

+8
walker1
Als je de sympathie van de bevolking wilt verliezen moet je dit vooral doen. 😞
Die deuren en hekken die geramd worden boeit niemand iets, maar als je paarden gaat aanrijden heb je zo iedereen tegen je.
+7
blauwe tractor
Eindelijk is het dan zover, een hersenloze boer die alle redelijkheid laat varen en met een moordwapen op de wouten inrijd.
Je verliest het pleit , wanneer men wil protesteren, dan zonder nasmaak zoals deze.
Er is niemand gebaat bij roekeloze acties als deze.
Als je dan al een kerel wilt wezen dan haal je zo'n koddebeier van zijn knol en knuffeld hem totdat hij buikzoet is, een ding is zeker angst kennen deze wouten niet.
+4
mestyle
Vind het inrijden ook wel overdreven en hij toetert ook behoorlijk. Desalsnietteplus domme actie

Heb nog.filmpje op telefoon daar zie je dat paard tikken krijgt van de fronthef en als schrik reactie weg hupt. Wordt weer gigantisch opgeblazen
+2
cs-agrar
@mestyle hoe verklaar je tikken van fronthef krijgen dan? Vindt dit niet kunnen, een "boer" rijd niet op dieren in
mestyle
@cs-agrar

Zeer zeker mee eens dat het niet kan. Helaas wel gebeurt. Maar mijn inziens wordt het wel behoorlijk opgeblazen qua media boer rijdt paard omver. Nee boer rijdt vrij voorzichtig zacht tegen het paard aan en die schrikt ervan. Paard zal wel wat gevoeld hebben maar als je eerst het op radio hoort en dan de echte beelden ziet. Dan stelt het niet zo heel veel voor
cs-agrar
@mestyle ik zie weinig voorzichtigs, wel een trekker waar men koppeling even van laat schieten, of in ieder geval zo'n reactie veroorzaakt.
hans1980
Groningers zijn wel te ver gegaan
Excuses moet er komen plus schade voor deur en hek snel!!

Laat woensdag beter verlopen je wilt toch niet zo'n beeld achter laten???

LTO heeft te weinig stuur gegeven aan actie

FDF heeft dit altijd verworpen
+2
Melktank
@hans1980 dat ze te ver zijn gegaan ben ik niet met je eens..luisteren moeten ze die ambtenaren luisteren naar de voedselproducenten en anders niks..
Ik doe mij koeien niet weg voor een landingsbaan of fabriekshal met koffie drinkende arbeiders.. we worden begapt en bestolen en daar ben ik woest over
hans1980
@Melktank klopt , maar wanneer je tot 10 telt weet je welke beelden de NOS RTL etc. Uitzend
dewittemotor
@hans1980 Tja dilemma. Als je het te soft houdt, zal er niks veranderen. Ga je te gewelddadig te keer dan zwichten ze niet voor chantage, geweld etc.
Demonstreren is goed om aandacht te genereren bij de bevolking en vervolgens moet je met goede mensen, argumenten, een goed juridisch verhaal etc. de strijd te winnen. En dat gaat ons niet lukken, is mijn mening
Erik!!1979
@dewittemotor als er niets veranderd gooi je gewoon heel Nederland dicht. Is op 1 oktober al een beetje gedemonstreerd. Gaat best goed. Eens kijken of ze het leuk vinden als er tussen 7.00 en 18.00 geen verkeer meer kan rijden in Nederland. Doet er niemand pijn mee maar legt wel de hele economie plat. Dan buigen ze wel. Moet het alleen lang genoeg volhouden.
+1
buorman
Quote Reactie van @Erik!!1979:
Doet er niemand pijn mee maar legt wel de hele economie plat.

Er schijnen ook mensen te zijn die afhankelijk zijn van mobiliteit en voor eigen bedrijf/rekening rijden, en dat zijn echt niet allemaal grote jongens.
Zijn vaak mensen die net als boeren niet op een paar uurtjes kijken om hun werk rond te zetten en op een fatsoenlijke manier een boterham te verdienen.
+2
Erik!!1979
@Melktank helemaal mee eens. Toch moeten we proberen te strijden als Gandhi. Geweldloos doorzetten. Als wij beginnen met geweld gebruiken vallen er doden. Dan hebben we alles verloren. Terwijl wij gewoon in de meerderheid zijn. En we hebben de macht om de volledige samenleving te ontregelen. Als we samen optrekken dan moeten ze buigen. Dat weten ze in Den Haag ook. Daarom mochten we nooit demonstreren. Pim Fortuyn zei het. Nu hiddema, niet opgeven blijf demonstreren. Dat is een machtig wapen.
+2
Pluto
Ze zijn nog rustig gebleven !. Let wel het land is in oorlog !!!. Er is nog een leger aan politici waar dat kwartje niet is gevallen . Ze hebben tot woensdag om bij zichzelf te rade te gaan !!. Dit is nog maar het begin !!.
+2
frammi
Ik sta achter de acties van de boeren en heb hier volledig begrip voor, maar als men met deze domme dingen gaat beginnen zal de sympathie bij de bevolking snel afnemen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's tractor , groningen , politie en boerenprotest geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0