Boerenprotest woensdag niet voor gebouw RIVM vanwege veiligheid

Het aangekondigde boerenprotest van overmorgen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu wordt verplaatst naar een sportpark aan de rand van De Bilt. Volgens de gemeente is dat nodig vanwege de veiligheid en gebeurt dat "in goed overleg" met de actievoerders.
"Het is een heel krappe bedoening bij het RIVM", zegt een woordvoerder van de gemeente. Bovendien moet het instituut permanent goed bereikbaar zijn.
Er liggen bijvoorbeeld vaccins en geneesmiddelen opgeslagen die snel nodig kunnen zijn en er staan voertuigen van de milieuongevallendienst die snel moeten kunnen uitrukken om gevaarlijke stoffen te meten bij branden.
Begrip
De boeren hebben begrip voor de verplaatsing. "We zijn er niet op uit om herrie te schoppen", zegt Micha Bouwer van Farmers Defence Force (FDF).
Op de website van de actiegroep staat een oproep om naar het RIVM-gebouw te komen, maar dat wordt aangepast. De meeste boeren zijn inmiddels via WhatsApp-groepen al op de hoogte gesteld van de nieuwe locatie.
De boeren willen protesteren bij het RIVM omdat ze de stikstofberekeningen van het instituut wantrouwen. Brouwer verwacht dat zeker duizend boeren zullen meedoen aan de actie. Net als bij eerdere protesten verzamelen zij zich per regio om dan gezamenlijk met trekkers, auto's en bussen naar De Bilt te rijden.
Verkeersmaatregelen
Om de demonstratie in goede banen te leiden, neemt de gemeente verkeersmaatregelen. Actievoerders worden met tekstkarren naar het demonstratieterrein gestuurd. Ook worden verkeersregelaars en agenten ingezet.
De gemeente waarschuwt inwoners dat De Bilt in de ochtend slecht bereikbaar zal zijn, schrijft RTV Utrecht. De boeren verwachten rond het middaguur te vertrekken, ze rijden dan door naar Den Haag voor een protest voor het Tweede Kamergebouw.

Deel dit topic

Reacties

rene-de-jong
We zijn voorbereid met wat stickers

(klik om te vergroten)

Trekkers toegestaan
rene-de-jong
Uitgezonderd

(klik om te vergroten)

En deze

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's demonstratie , milieu , protest , veiligheid , rivm , trekkers , volksgezondheid , meten , bussen , den haag en boerenprotest geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0