Boeren dringen met tractor provinciehuis Groningen binnen

Protesterende boeren in Groningen hebben met een trekker de deur uit het provinciehuis geduwd. Inmiddels zijn de eerste boeren op weg het provinciehuis in.
Deel dit topic Boeren dringen provinciehuis binnen (rtvnoord.nl)

Protesterende boeren in Groningen hebben met een trekker de deur uit het provinciehuis geduwd. Inmiddels zijn de eerste boeren op weg het provinciehuis in.

 Boeren forceren deur provinciehuis Groningen tijdens stikstofprotest (nu.nl)

Boze boeren hebben maandag met een trekker de deur geforceerd van het provinciehuis in Groningen. De agrariërs eisten dat de provincie in navolging van Gelderland, Overijssel en Drenthe de stikstofmaatregelen zou terugdraaien, maar de provincie Groningen gaat daar vooralsnog niet in mee.

 In beeld: agenten houden boerenbestorming provinciehuis tegen (rtvnoord.nl)

Meer dan tien politiemensen kwamen eraan te pas om boeren te weren van een bestorming van het provinciehuis. Tegen half vijf drukten ze de boeren die probeerden binnen te komen, terug.

 Boerenprotest Groningen loopt uit de hand: ME staat klaar om in te grijpen (ed.nl)

De ene na de andere provincie is vandaag gezwicht voor het boerenprotest tegen nieuwe stikstofregels. De provinciebesturen van Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland hebben hun eerder genomen stikstofmaatregelen ingetrokken.

Tinus

Laatste  |  

Reacties

+23
Tinus
Achter dit soort acties kan ik eerlijk gezegd niet staan.
+3
Farmer_
@Tinus idd richt de aandacht op de onderzoeken en regel verschil tussen landen , dat t niet klopt wat ze doen.
+5
Dirk van Zetten
@Farmer_ daar in Groningen hebben ze de schoonste lucht van Nederland en worden harder aangepakt dan die smeerlappen in Rotterdam en Schiphol
+6
Erik!!1979
@Tinus komt niet van FDF. LTO had dit toch organiseert???
+6
robbies
@Erik!!1979
Quote:
komt niet van FDF. LTO had dit toch organiseert???

Wat maakt dat nou weer uit?
+3
Noorderling
@Erik!!1979
En dhr schuiling stond vooraan te schreeuwen en meende door hekken te kunnen rijden. Dankjewel! Kan z'n carrière bij lto op z'n buik schrijven.

Het is een opeenstapeling van, vertrouwen in overheid is 0,0 en de steun is groot vanuit de hele bevolking. Men is maar wat jaloers wat er op poten wordt gezet. En als men nog eens naar den haag of Groningen moet is dat ook geen enkel probleem.
+8
robbies
@Tinus Ate Kuipers voert het woord. Als ik me niet vergis is hij ook flink gedupeerd door de NAM. Frustratie is groot in Groningen. Ik vind het niet verstandig, maar begrijpen doe ik het wel.
+2
Erik!!1979
@robbies als politiek niet draait wordt de de hele overheid leeg geknuppeld. Ongelooflijk maar waar, eindelijk! Moet wel netjes, maar zo begrijpelijk.
nicolien
+5
Tinus
@Erik!!1979 Het was tot nog toe een positieve, vreedzame actie met een hoop goede resultaten, maar vanaf nu is iedereen gefocussed op de "kapotte deur van een monumentaal pand" en de "agressieve houding van de boeren" (niet mijn woorden).

Begrijpen doe ik het wel, ik snap dat juist de Groningse boeren extra boos zijn. Ze worden dubbel genaaid. Maar ik denk gewoon dat het openbreken van de deur meer kost (in goodwill bij de burger) dan het oplevert. Duizend woedende boeren in de stad was al een heel duidelijk signaal.
Erik!!1979
@Tinus dan hadden de bestuurders naar de boeren moeten luisteren. En had onder andere jij niet zo tegen mij en christo aan moeten schoppen. Het is toch beter om je in de openbaarheid netjes te gedragen en op een forum waar je naam telefoonnummer adres en alles bekend is op het scherpste van de snede zaken uit te discussiëren.
Erik!!1979
@Erik!!1979 Christo en ik steunen de boeren. Wij demonstreren mee waar we kunnen. Helpen staf en mestdagfonds etc. Maar schoppen in het openbaar niet tegen eigendommen van andere. Wij gebruiken woorden.
+5
Twentsch Land
Heb wel het idee dat jij en christo alleen maar iets reëel vinden als jullie het past,....zo werkt het natuurlijk niet in een samenleving.

@Erik!!1979
Erik!!1979
@Twentsch Land hoezo. Wij hebben bij stikstof totaal geen belang!
+3
Tinus
Quote Reactie van @Erik!!1979:
En had onder andere jij niet zo tegen mij en christo aan moeten schoppen.

Wablief?
+1
Erik!!1979
@Tinus begrijp je het nog niet. De onvrede onder de boeren proberen we al heel lang te beschrijven. Is niet leuk dat we dat doen. Maar wat er nu gebeurt heb ik voorspeld, jammer genoeg hebben jullie alles verwijderd. Christo ligt er nu weer uit. Heb hem net nog aan telefoon gehad. Vol op aan het telefoneren om mensen in te lichten en plannen te bedenken voor oplossingen. Die mag hier niet meer schrijven. In plaats van mensen die ontevreden zijn iedere keer te demoniseren kun je beter onderzoeken waarom die onvrede er is en gaan praten. Jullie hebben zijn telefoonnummer, ook de mijne. Maar nee hoor. Gewoon verwijderen. Doen zo ook bij FRC en bij LTO. Kijk wat er van komt.
+5
Grasbaal
@Erik!!1979 Voor de tigste keer: alleen maar schoppen tegen LTO of LTO bestuurders is hier niet toegestaan. Zie de acties bij de Provincies, probeer het samen te doen.
+1
Erco
@Grasbaal je bent zelf geen haar beter dus
+3
Adaptief boeren
@Erco Een min
Erco
+1
de hoef
Niet @Erco eendracht jonge daar gaat het om,en dat blijven mekkeren op de lto heeft co gelijk in
cristo heeft er niks mee berijkt erik 1979 niet
met zijn allen moeten wij het maken
+1
Achso
@de hoef dat weet ik nog wel eens niet.. FDF en Agractie komen voort uit onvrede, ook aangestipt door Christo en Erik.
Erik!!1979
@Achso precies. Kijk maar even naar dat schoppen tegen Sieta. Zonder John en Sieta had zuivelnl al onze latente ruimte ingeleverd. Zonder FDF waren er geen acties. Nu heb je een kans. Die kans is gemaakt door mensen als ik en Christo, maar vooral door vele andere. Dat wordt mij bijv. Niet in dank afgenomen, maar ben wel blij dat er mij mensen bedankt hebben voor de info. Hopelijk wordt iedereen wakker, dan wordt het een stuk plezieriger.
kwarkje
@Erik!!1979 en een verkeerd woord over een deelnemer van zuivelnl is hier niet mogelijk
Hypocrisie viert hoogtij
+2
robbies
@kwarkje richt dan je eigen forum op. Je hoeft hier niet te zijn als je het zo'n hypocriete bende vindt
kwarkje
@robbies dat is helaas geen oplossing
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @kwarkje:
dat is helaas geen oplossing

Eerst moet het probleem helder zijn voordat er aan een oplossing gewerkt kan worden.
kwarkje
@Jack Rijlaarsdam goed zo
Probleem is de huidige stand van zaken
Oorzaak divers
Slechte belangenbehartiger
Belangenverstrengeling
Verdeel en Heers methoden

1e punt: er is en was geen visie
2e punt: spreekt voor zich en vrijerij met ngo’s
3e punt: speel de boeren uit
Voorbeelden: grondgebondenheid
Ngo conceptmelk
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @kwarkje:
Probleem is de huidige stand van zaken

Kun je dat iets verduidelijken? De huidige stand van zaken is hier dat er geen water uit de lucht komt, maar het land allerminst droog is. Ik zie alleen nog niet wat dat met jouw punten te maken heeft.
kwarkje
@Jack Rijlaarsdam hetgeen we nu mee te maken hebben heeft zijn historie
Doe je oogkleppen af en zie wat zuivelnl ons gebracht heeft: de huidige stand van zaken
Daar moet jij als Noord-Hollander alles van weten
Jarenlang beleid om links te pleasen breekt ons nu ineens op?
Ik zie al langer pijn
Heb jij de inbreng van zuivelnl en lto richting Remkes gemist?
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @kwarkje:
?

Een gek kan meer vragen dan 1000 wijzen kunnen beantwoorden, zo blijkt wel weer. Je gooit van alles op een hoop, ik raak de draad kwijt. De vraag was: Wat is het probleem?
+5
de hoef
Quote Reactie van @Erik!!1979:
als ik en Christo,

wat een lachertje
+2
demelkboer
@de hoef Tja zelfoverschatting; het is en gave.
demelkboer
@de hoef tis van beider heren op dit forum vaak al weinig zinnig, ik ga er van uit dat dat achter de schermen niet veel anders is.....
+1
Erik!!1979
@Tinus btw christo heeft zijn zaakjes voorelkaar. Hij heeft een NB vergunning. Dat stikstof beleid raakt hem niet. Toch strijd hij mee. Ik zit in Duitsland en de Nederlandse lokatie waar ik verantwoordelijk voor ben heeft er ook geen last van. Wij strijden voor onze collega's met harde woorden!
Erik!!1979
@Tinus Ik stuur je een pb. Dan stop ik voor vandaag.
+1
suggs 73
@robbies Ate Kuipers is een grote rat met dubbele agenda is mijn mening
+6
Erik!!1979
@Tinus ik ben wel blij dat er wat gebeurt. Moet gewoon. Als hardwerkende burger wordt je gewoon geknecht. Daar moet weerstand tegen geboden worden!
+19
de Haas
@Tinus O nee!? Hoe worden de Groningers de laatste jaren behandeld. Daar wordt niet alleen een deurtje geforceerd maar worden hele gebouwen gemolesteerd door deze zelfde overheid
+1
bartjuh
@Tinus
Ze worden weer aan 't lijntje gehouden... Uitspraak zou om half 2 al komen... Ondertussen was 't bijna half 5... Ze hebben vaak zat gewaarschuwd dat de deur eruit ging maar 0 reactie
de Tank
@bartjuh overleg wordt morgen voortgezet, dat was een beetje de laatste druppel. Flinke klappen uitgedeeld hier..
+1
Bartlehiemboer
@Tinus Nee, klopt schandalig van de Provincie Groningen....
+5
Melktank
@Tinus we worden begapt en bestolen ..ik keur het goed wat er gebeurd is in het noorden zijn ze verdomme gek geworden ons de nek om te draaien voor een paar plantjes en cijfertjes
+7
Arum
Boeren in Groningen zijn veel kwaaier vanwege de strijd tegen aardbevingsschade.
+2
-Jan-
Quote Reactie van @Arum:
Boeren in Groningen zijn veel kwaaier vanwege de strijd tegen aardbevingsschade.

kan me hun woede wel begrijpen,ze worden dubbel gepakt

hekje deurtje so what
+6
Skroefkelos
Nu is het te hopen dat de beleidmakers eens goed na denken of ze burgeroorlog willen of niet in hun ivoren torens. Ik verwacht van Carola en Rutte een pers conferentie vanavond op TV , als dat niet gebeurd dan zullen we zien. Bij regeren hoort ook verliezen incasseren , en gehoorzaam zijn aan de boeren en burgers , ze zijn in dienst van ons en niet andes om al zouden ze dat zo graag willen.

En ik keur de actie in groningen niet goed , maar kan HEEL goed begrijpen wat daar speelt bij boeten en burgers.
+3
-Jan-
Quote Reactie van @Skroefkelos:
En ik keur de actie in groningen niet goed , maar kan HEEL goed begrijpen wat daar speelt bij boeten en burgers.

groningen is leeggezogen en nu ook nog eens de landbouw bedonderen dan kan ik me heel goed voorstellen hoe je daar staat te ouwehoeren
jan w
@-Jan-
In Groningen wordt iedereen bedonderd.
+1
Bartlehiemboer
@Skroefkelos Rutte zit aan de andere kant van de wereld om daar de lanbouw op gang te helpen.....Terwijl hier de boeren in protest staan
+2
demelkboer
En dan hebben we onze mond vol van dierenactiviten en inbraak, vernieling en huisvredebreuk......
Erik!!1979
@demelkboer bel de organisatie op om je te beklagen. FDF gaat woensdag en zetten zich in voor vredig protest. Daarom heeft @danielle0 Dat hier ook geschreven over de RIVM.
+6
Bietenbrug
@demelkboer stel je niet aan, hier hebben ze op het provinciehuis zelf om gevraagd. Hoe moeilijk kan het zijn om de boeren direkt even te vertellen dat de regels terug getrokken worden. Als je dan vertelt dat er morgen verder gepraat gaat worden met een plein vol woedende boeren dan vraag je om problemen.
+11
familie pelle
@demelkboer wat een ziekelijke opmerking. Net als Tinus kun ook jij je dus ook niet verplaatsen in de boeren die vergunde eigendommen worden afgepakt. En dat jij ze vergelijkt met dierenactivisten is ronduit misselijkmakend.
Erik!!1979
@familie pelle mee eens.
+4
demelkboer
@familie pelle ik boer 500 meter van een natura 200 gebied. Als iemand deze stikstof sores aan gaat ben ik het (En velen met mij). Ik heb het over fatsoens normen. In Zwolle, met het meeste boeren en het meeste trekkers, allemaal netjes verlopen
familie pelle
@demelkboer
Quote:
. In Zwolle, met het meeste boeren en het meeste trekkers, allemaal netjes verlopen

Waarom dan zo generaliseren?
+5
Adaptief boeren
@familie pelle Mag hij even een spiegel voor houden of niet, wat een opgefokte reacties zeg, alsof ons leven afhankelijk is van met woede bevochten overwinningen , helpt nix bereik je nix mee, op den duur komen ze toch weer met het oude liedje, goodwill verknoeien is niet zomaar te herstellen
+11
familie pelle
@Adaptief boeren mag ik jou eens een spiegel voorhouden? Even de balans opmaken;
Er zijn duizenden boeren en trekkers naar de provincies getrokken nadat diezelfde provincies eenzijdig beleid extra verscherpt hebben wat nog niet eens door onze volksvertegenwoordigers beoordeeld is. In Groningen is een deur en een hek vernield. En behalve een paard is er niemand fysiek benaderd.
Nu hoor ik op het nieuws de politici over elkaar heenduikelen hoe erg het allemaal wel niet is. Er hebben zondagavond in doetinchem 50 mensen Vol met drank en drugs op politie ingeslagen. Hoor ik helemaal niemand over. Geweld keur ik ten zeerste af maar die selectieve verontwaardiging ook.
Adaptief boeren
@familie pelle best hoor die vergelijking, en toch is er veel verloren gegaan, dit is een demonstratie die nu het tegendeel bereikt en die dronken vechters zijn verder anoniem
+4
demelkboer
@familie pelle wat generaliseer ik dan? Je hebt boeren die gedragen zich en boeren die slopen de boel. Heteen is fatsoenlijk het andere niet. Provincie Groningen heeft niet toe gegeven aan deze druk. Daar kun je van alles van vinden, maar in een rechtstaat wel de juiste weg geloof ik. Ben het niet eens met het besluit van profv Groningen maar da's wat anders
+1
familie pelle
@demelkboer
Quote:
. maar in een rechtstaat wel de juiste weg geloof ik.

Beetje raar dat de gedeputeerde in Gelderland zichzelf een gele kaart gaf omdat hij de normale gang van zaken in een rechtsstaat niet had gevolgd. Nederland staat bekend om het polderen en overleg voordat beleid wordt gemaakt. De provincies hebben eenzijdig stikstofbeleid extra verscherpt terwijl denhaag (je weet wel, de baas van onze rechtsstaat) het beleid nog niet eens had afgetikt.
Achso
@familie pelle ja, moet je eens luisteren wat de grapjassen in Zwolle gezegd hebben ‚ in de snelheid, die we hebben toegepast, zijn er helaas fouten gemaakt‘...
demelkboer
@familie pelle dit ging toch over Groningen?
familie pelle
@demelkboer
Quote:
dit ging toch over Groningen?

Voorzover ik weet ligt Groningen in dezelfde “rechtsstaat“ als Gelderland.
+1
Achso
@demelkboer ja, je hebt bestuurders en semi-wannabe‘s, die zich ver verheven voelen. Dan moet je het voetstuk wel naar beneden trappen
+2
demelkboer
@Achso die wanna be bestuurder diskwalificeren zich zelf wel. Maar kijk nog effe zelf naar dat volk wat in Groningen de deur forceert : allemaal broekies van net 20. Ik laat mijn ook niet graag representeren door van die soort pubers.
Erco
@demelkboer meneertje moraalridder
+2
demelkboer
@Erco weinig met moraalridder te maken , maar ik moet de eerste bestuurder nog zien die zegt: "jullie slopen de boel dus jullie krijgen je zin". Tis eerder andersom. Ik heb van de provincie bestuurders weinig bestuurlijke kwaliteiten gezien de afgelopen weken maar zo dom zijn ze geloof ik ook weer niet
Achso
@demelkboer nog niet zo heel lang geleden kreeg je gewapende volksopstand voor minder..
@demelkboer dat soort pubers. Zozo . ego?
demelkboer
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl ik heb er bij die deur weinig boven de 30 gezien. In zwolle stond een voorzitter van de OJK , denk ook zon 25 jaar oud. Verhaal was met horten en stoten en wat zenuwachtig, maar hij deed één denk goed. Hij had een boodschap: ik kom hier met een doel en dat is die beleidsregels van tafel en ik ga hier niet weg tot dat gebeurd is. Gedeputeerde: morgen praten we verder. Nee zei hij nu praten we verder.
+3
@demelkboer man doe niet zo moelijk ik snap het wel wat er gebeurt is .
Dat het niet netjes is ben ik het wel mee eens . Maar het gaat daar om meer dan alleen stikstof .
En de linksen zijn in Groningen in de meederheid als die toegeven zeten ze klaver voor lul . Daar gaat het om .
+2
verbi
Wat een stelletje idioten die boeren, er zijn gewonden gevallen ME is in actie geweest deur er uit gereden wat een verstand. Onze hele goodwill weer naar de kloten stelletje debielen.We zijn allemaal gefrustreerd in brabant om de strengere regels in groningen over de aardbevingen. Maar de voorman in groningen praat dit ook nog goed.FDF en Agritac hadden 1 oktober 10000 mensen op de been en verliep perfect. LTO Noord heeft een paar 100 man op de been en maakt er een zootje van.Probeer die driftkikkers onder controle te houden. Groningen schaam je. Hier bereik je dus niks mee.
+4
robbies
@verbi het zou me niks verbazen dat er onder de Groninger bevolking zowaar sympathie is. Als ze ergens weten hoe je ingewisseld kunt worden voor het grootkapitaal dan is het daar.
+1
verbi
@robbies Groningen is een 12 de deel van nederland als je dat nog niet wist. En als die andere 11 nou eens minder sympathie hebben. En dat verhaal over grootkapitaal dat heb je overal. Blijf erbij dat ze over de schreef gegaan zijn. De krant heeft het nu alleen over de deur,en de ME en niet waar het eigenlijk om gaat.Prima actie met tractoren maar niet zo.
+5
robbies
@verbi de andere 11 provincies hebben decennialang ruimhartig kunnen profiteren van de Groningse gasbel. Mocht ik een Groninger zijn dan zou ik echt maling hebben aan wat 11/12e van NL van me vindt
+2
George
@verbi
Als je de reacties op nu.nl leest is de sympathie al een heel eind weg.
+8
matt
@George opnu.nl moet je niet gaan lezen
familie pelle
@George alhoewel ik sympathie heel belangrijk vind is het in Nederland nog steeds zo dat je geen boodschappen Kunt betalen van sympathie.
+2
Twentsch Land
Van geweld en agressie koop je ook geen boodschappen.


@familie pelle
+5
familie pelle
@Twentsch Land dat praat ik ook zeker niet goed maar hoor hier constant “we verliezen de sympathie “ . Dan vraag ik jou, we zijn het eens met elkaar dat we genaaid worden. Hoe ver zijn we bereid te gaan om deze belachelijke, niet onderbouwde regelgeving tav stikstof aan te passen. Als de grens ligt bij het verliezen van de sympathie dan kunnen we net zo goed tekenen bij het kruisje. Vele boeren vechten voor het voortbestaan van hun bedrijf, die vinden dat belangrijker dan wel of geen sympathie. Maar nogmaals, geweld keur ik ten allen tijde af.
+2
burg
@familie pelle Zorgen dat deze of van een collega zijn verhaal breed uit gemeten word. jarenlangen kwelling in een aardgaswingebied, vernielde gebouwen, waardedaling en nergens gehoor krijgen voor deze schade Vernieling is niet ok maar wel begrijpelijk, als je bedrijfsgebouwen door aardbevingen naar de knoppen gaan er je steeds van kastje naar muur gestuurd word krijg je dit. Als het gehele verhaal er maar komt valt het met de sympathie verlies wel mee denk ik.
+5
Jan S
😀
@Jan S zet het echte verhaal maar eens op nu.nl dan plaatsen ze het niet eens
+3
George
Quote Reactie van @Jan S:
NU.nl is een broeinest van linkse rooie en groene gekkies, waar ook nog eens censuur wordt toegepast. Als ze daar vinden dat je goed bezig bent dan ben je al gestopt.

Oké ik zal ze niet meer lezen. Ik sta natuurlijk als echte boer voor de acties. Van mij had dat al wel eens eerder gemogen. Maar rondvliegende hekken rakelings naast fietsers af hoeft van mij niet zo.
+4
Jan S
😀
+2
robbies
@George En op Geenstijl vooral veel lof. Het is dus maar net waar je kijkt
+1
bartjuh
@verbi
Zonder deze Groninger stonden er 75 trekkers op 't maliveld en zou de actie lang niet zo geslaagd zijn geweest
de Tank
@bartjuh dat is geen vrijbrief..
+3
bartjuh
@de Tank ze stonden al ruim 3 uur langer op and woord te wachten. Meerdere waarschuwingen dat ze binnen zouden komen maar geen gehoor.. Ze voelde zich voor de 10000x niet gehoord.... Tja. Niet handig om niks te laten horen als ze aan de andere kant van de deur staan
+1
de Tank
@bartjuh je moet je afvragen waarom er het dreigement van een inval gedaan is. Ik ben blij dat ze daar geen gehoor aan hebben gegeven. Er is een grens en die is in mijn ogen overschreden.
+1
de Tank
Woede is de straf die jezelf geeft voor de fouten van een ander.
+2
Noorderling
@de Tank mooi praten, totdat je de lasten op jouw bordje komen ipv een ander. Ijzer moet je smeden wanneer het heet is. Donderdag met een vlaggetje zwaaien sowieso niets uitgehaald.
+1
Bartlehiemboer
@Noorderling Precies , waarschijnlijk komt hij er steeds mooi mee weg. Maar o wee als het in zijn eigen achtertuin is.
de Tank
@Noorderling jij weet niets van mijn lasten
Mkl87
@Noorderling kun jij uitleggen wat dit uitgehaald heeft dan?
+1
kwarkje
Lto moet zich diep schamen.
Als je dit op poten zet ben je verantwoordelijkheid voor het verloop
Zit calon in Groningen?
+3
Noorderling
@kwarkje
NMV en Schuiling namen het over en meenden de boel op te moeten hitsen en zinloos door bouwhekken te rijden. Dus wat lto, ga lekker ergens anders lto bashen.
kwarkje
@Noorderling wanneer ik een kinderfeest organiseer ben ik verantwoordelijk
kwarkje
@kwarkje ik zag heeeeeeel veel boeren domme dingen doen
Geen leiding of niks te bekennen
+4
1455 xl
@Noorderling _misschien moet je eerst weten wat die mensen mee gemaakt hebben en dan kun je oordelen
+1
weurding
@1455 xl iedereen heeft wel eens wat meegemaakt, geen vrijbrief om onbezonnen dingen te doen
Noorderling
@1455 xl wat wil je weten?
De gebeurtenissen en geschiedenis om de personen is publiekelijk bekend. Meestal is 1+1 nog 2. En dat is niet altijd de schuld van de roverheid.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @kwarkje:
Lto moet zich diep schamen.Als je dit op poten zet ben je verantwoordelijkheid voor het verloopZit calon in Groningen?


Schei uit met zieken man, neem een voorbeeld aan Arnhem, daar stonden lto, nmv, ddb, fdf, pov,agractie. akkerbouw ,pluimvee, en de ongeorganiseerden zij aan zij, met de rug recht.!!

Wat heeft dit met Calon te maken ? kan je ook afvragen waarom Groningse Case rijders iets met losduwen hebben.(moet kunnen toch?)
+3
arjanvw
@Leo,s vriend Calon is wel de grootste slapjanus ooit. Als voorzitter van een club en inwoner van Groningen had hij er gister moeten zijn. Wel roepen dat hij in de bres springt voor de boeren als het nodig is, maar als het erop aankomt is hij met geen spoor te bekennen...

En wat betreft de deur die open getikt is, moet de politie zich schamen hoe ze hier op gereageerd hebben! In Boxtel stonden ze te kijken hoe daar een inval was en deden niks! Dat mocht allemaal wel... wordt met 2 maten gemeten, oja dat is niet zo erg want het zijn maar boeren....
de Tank
@arjanvw Het lijkt mij beter als we ons ook in dit soort acties onderscheiden van dierenactivisten.
arjanvw
@de Tank klopt, maar je moet het niet omdraaien. Hier toont maar weer precies aan hoe de politiek met de boeren speelt..
de Tank
@arjanvw draai ik iets om?
+5
hans1980
@arjanvw ben bang dat Calon precies wist wat in die brief stond.....

Maar idd hij had zeker in Groningen moeten zijn om menigte toe te spreken, dan was het misschien ook niet zo uit de hand gelopen
+1
arjanvw
@hans1980 maar is het nu ook echt zo enorm uit de hand gelopen dan? Na meerdere waarschuwingen is er een deur geforceerd....

Net hoe je het wilt brengen..

Als de politiek zich 'bedreigd ' voelt is het hek van de dam, maar diefstal plegen door latende ruimte in te nemen vinden ze wel heel normaal. Als je wel waarschuwingen geeft en er vervolgens geen gevolgen aan geeft, heeft waarschuwen geen zin.

Andere 2 acties van onbezonnen hekken plat rijden en paardje tikken kan echt niet. (Vind ik)
kwarkje
@Leo,s vriend jammer dat dat weer jouw reactie is
Ik zal maar weer inhoudelijk reageren
Lto organiseerde
Regel moest en zal van tafel( met marginaal effect overigens, maar dat snapt lto niet)
Wanneer je iets organiseert, stuur je dan Schuiling om de zaak te slopen of:
Kies je voor een strak geleid protest?
En ik heb helaas niets gezien van Calon die daar had moeten staan.
+1
Noorderling
@kwarkje dan zou calon ook lef hebben, hij is hier niet zo geliefd. Zijn ook een aantal bijzondere zaken gebeurt.

Van een afstandje lijkt het allemaal wel wat, meestal ligt het wat genuanceerder waarom iets op een bepaalde manier verloopt.
+1
Leo,s vriend
@kwarkje Tuurlijk, jij alweer je gelijk, en waar had Calon moeten staan/ in welke van de 8 provincies?
Wees een kerel; en stop met je geziek.
+1
Farmer_
@Leo,s vriend Tegen je eigen maten demostreren is natuurlijk ook niet zo.
+2
kwarkje
@Leo,s vriend in zijn eigen provincie
+1
co co
@kwarkje calon is bang als hij daar staat en voor de boeren op komt raakt hij zijn andere baantjes kwijt . en ja een goede schaap- herder blijft bij zijn kudde
+3
arjanvw
@Leo,s vriend maakt niet uit welke provincie, als voorzitter had hij gewoon ergens zijn kop moeten laten zien! Was geen aktie tegen LTO maar MET LTO.
+3
Ritchie
Hoe gooi je je eigen glazen in... Man man man wat een dom gedoe dit, had toch eerlijk gezegd wel gehoopt dat die boeren hier boven zouden staan, boven een paar van die onruststokers. Een galg ophangen en op een politiepaard inrijden, mag hopen dat ze die gekken uit hun trekkers knuppelen.
+4
weurding
@Ritchie hebben ze gedaan . Is in de boeien geslagen
Erco
@Ritchie Een galg ophangen kan je oP verschillende manier n opvatten. Verder ook acties gezien waarvan ik dacht moet dat nou. Maar dat ene deurtje.... Ach ludiek
+3
BertK
@Ritchie Paard heeft een duwtje gehad, is niet omver gereden! Niet netjes, maar niet opblazen ook. Paard heeft er zeer vermoedelijk niks aan over gehouden.Alle rundvee wat naar de slager is gestuurd vanwege het fosfaatdebacle of de dooien in de Oostvaardersplassen al vergeten zeker.
+5
Ritchie
@BertK

Een duwtje gehad hahahaha. Ga je diep schamen.

Misschien kun je aan het mij uitleggen (ik kom uit Brabant en hier hadden we blijkbaar al veel eerder politiemensen moeten aanvallen en in het provinciehuis moeten inbreken omdat dat zo goed werkt) maar wat doet dit voor de goede zaak? Al de collega's in de rest van NL houden het beschaafd en er komt zelfs geen wanklank uit de media, en dan vergooi je het op deze manier. Ik kan er met m'n verstand niet bij.
arjanvw
@BertK hoefijzer lag er wel af...
+8
Achso
De politieke correctheid slaat weer toe, zie ik wel. Mensen het brood uit de mond wegjatten mag, maar als er dan mensen echt eens woest zijn en een deurtje sneuvelt, dat kan dan niet. Als het college daar ballen in de broek hadden waren ze op de afgesproken tijd naar buiten gekomen. In de arrogantie vond men dat niet belangrijk. Een politiek leider, gaat daar direct staan, niet zo‘n beetje halfslachtig. Absoluut begrijpelijk wat de Groningers doen.
+2
mestyle
@Achso

vond dat de deur nog vrij voorzichtig gesloopt werd. Leek meer erop dat slot even gebroken werd
+1
Achso
@mestyle ik vond het ook wel een sterk staaltje stuurmanskunst
+4
Bietenbrug
@mestyle ik dacht ook dat die deur netjes was ontzet, als ze het door mij hadden laten doen was het hele provinciehuis weg geweest.
labella
@Bietenbrug Woensdag heb je de kans want het binnenhof moet toch verbouwd worden dus kun je vast slopen.
de Tank
@Achso als het je dan niet interesseert of het correct is of niet, kun je je misschien afvragen wat of het oplevert naast het koelen van de woede.
+1
Achso
@de Tank schijnbaar helpt het roepen van ‚boerre boerre‘ niet genoeg in Groningen. Je zult het wel gezien hebben dat nadat het slot van de deur ging, agrariers naar binnen gingen om verhaal te halen. Het is gewoon een rampzalig bestuur daarzo, zonder enig gevoel voor situatie inschatting. Schijnbaar zijn er regio‘s waar bestuurders zich ver verheven voelen boven de rest. Dan maar van het voetstuk halen op een kordatere manier
de Tank
@Achso nogmaals, wat levert het op
Achso
@de Tank je bent ook wat traag.. Men is niet ver genoeg gegaan en hadden naar de raadszaal moet lopen. Het is onbehoorlijk en amateuristisch van de autoriteiten dat ze zoiets uit de klauwen laten lopen.
Koe
@Achso Dus de autoriteiten laten het uit de klauwen lopen en de boeren treft geen blaam?
+1
Achso
@Koe als je als bestuurder niet het vermogen hebt om situaties te de-escaleren, moet je de 100.000€/jaar ook niet willen
Koe
@Achso Beetje makkelijke redenering, maar dat weet je zelf ook wel.
Achso
@Koedat wordt altijd gezegd als niet iets anders meer is.. Weet jezelf ook wel
de Tank
@Achso nogmaals, wat levert het op?
+4
BertK
@Achso Tweede kamer is woedend. Eerst diefstal faciliteren en dan woedend zijn als iemand zijn gelijk komt halen. Schijnheilen!
Achso
@BertK poe poe nu daar zijn we van onder de indruk.. Waar is Rutte eigenlijk? Of snapt hij het nog niet zo goed..
kwarkje
@BertK had ik wel verwacht
Dit past ze heel goed
Het excuus is gevonden
Dankzij de actie van vandaag
Klasse
+6
Bartlehiemboer
@BertK Ben ik het helemaal mee eens. Ze pikken alles van ons in ze wachten tot wij dit niet meer pikken en dan zeuren over een deurtje. Ze mogen van mij veel verder gaan ik ben er helemaal klaar mee .Achterbakse en vooral corrupte bende hier in Nederland. Nu ik toch bezig ben. Ook helemaal klaar met de good will naar de consumenten toe Wij zijn die bio boer, grondgebonden, vogeltjes en noem maar op. Maar ze laten de biologische produkten links liggen. Bah bah bah de volgende deur breek ik wel in...
groeier
arjanvw
@Achso en zo is het!
Jan S
😀
Bartlehiemboer
@Jan S Ik vond de muziek ook al iets om de gemoederen wat rustig te houden Maar onze stemming is al zoveel jaren aan het groeien in de negatieve zin. We zijn de humor echt wel kwijt Het ziet er toch ook niet uit een paar lachende boeren terwijl je verleden heden en toekomst ter plekke van je wordt in gepikt...De reactie zal zijn: zo slecht gaat het nog niet met de boeren. Maar dat we lachen als een boer met kiespijn zien ze niet
Noorderling
@Jan S welke reden zie jij om te gaan grappen?

Denk je dat we iedere week een dag opofferen om vervolgens dit allemaal weer in moeten halen voor de fun en vermaak? Daar is de kroeg voor en niet het provinciehuis op maandag middag.
@demelkboer dat soort pubers. Zozo . ego?
+6
cs-agrar
Die deur is helemaal niet zo'n probleem. Ambtenaren namen een loopje met de boeren en deze raakten er mee klaar. Chauffeur duwde deur heel rustig los, was weinig voor nodig geweest met sponning en al los te maken. Dat er daarna allemaal "jochies" naar binnen gingen, tja weet ook niet wat ik daar van vinden moet maar iemand moet kansen op pakken. Weinigen hoor je over een paar overijverige driftige polities die op terugtrekkende demonstranten in bleven hakken, deze heren politie waren ook zeer duidelijk in beeld. Niet zo proffesioneel. Het hek, of eigenlijk de hekken rondom dat straatwerk plat rijden zonder enig nuttig doel er mee te bereikne slaat nergens op, evenals paarden aan rijden, waarvan je misschien nog zou kunnen zeggen dat bestuurder even lengte van zn trekker vergeten was
+1
hans1980
@cs-agrar analyse klopt aardig
Gemeente bestuur heeft de boeren ook aardig laten wachten op goed nieuws wat maar niet kwam.

Overige provincies hebben het beleid enkel opgeschort tot landelijk weer het startschot wordt gegeven.

Dus niet de LTO met deze aktie maar de FDF bepaald het verschil landelijk moeten ze zwichten met publieksvriendelijke acties
En met feiten onderzoek en metingen
RIVM onderzoek is er één van
+4
cs-agrar
Bartlehiemboer
@cs-agrar Hoe kan het zijn dat we deze beelden niet meer zien???? (Tenminste hier niet meer)
Skroefkelos
@Bartlehiemboercensuur denk van grappenhaus waar politie als eerste uithaalt
arjanvw
@Bartlehiemboer zegt wel genoeg hoe corrupt het hier is...
+2
Bartlehiemboer
Zo zeg, nu en zo is het . De beelden spreken voor zich.
sorry
@Bartlehiemboer er is geen geluid bij....
Bartlehiemboer
@sorry Zo te zien heeft de politieman een oortje in... De enige die hij hoorde was zijn collega te razen lijkt mij
jammermaarhelaas
@sorry

Geen geluid, maar wel de uitdrukking, en je ziet de vuile uitdrukking bij de politie-agenten die met zijn allen tegen 1 boer staan, wat een helden zeg. Die boer heeft waarschijnlijk teveel verteld wat de heren ambtenaren niet beviel. Hij deed een handgebaar (geen dreigende vuist, maar open hand), en toen werden de ambtenaren bang...
arjen90
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden groningen en boerenprotest geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!