Stikstof, Wat is nu het probleem?

Samengevat: wat is de problematiek rondom stikstof. In mijn ogen tweeledig

Individueel

PAS meldingen zitten in onzekerheid .
Latente ruimte, provinciale uitwerking.
Intern en extern salderen .
Mogelijke gedwongen technische maatregelen .Vrijwillige uitkoop, uitroken van bedrijven rondom N2000 gebieden.
enz

Iedereen kijkt naar zijn persoonlijke gevolgen voor zijn bedrijf
Voor de overheid is dat de heers en verdeel techniek

Maar wat zijn de gevolgen nationaal.

Als overige sectoren stikstof emissie in het verleden gepleegd hebben en niet vergund (bijna alles ) dan kunnen ze bij de veehouderij emissie rechten kopen met een vooraftrek van 30 %. Daarbij neemt LNV voor elke eenheid ammoniak ook een eenheid fosfaat rechten af

Maar ook toekomstige emissies worden zo afgekocht. En dat kan door gaan tot de laatste kip, koe en varken het land uit is.
En als wij technische maatregelen moeten nemen komt er minder emissie en gaat dat nog sneller.

De periferie maar ook onze coop sneuvelen dan.

Dus al denk je individuele het zal wel los lopen, dan zul je alsnog de gevolgen merken.

Daarom
www.stikstofclaim.nl

Deel dit topic

Reacties

+1
kwarkje
Mag de provincie zomaar zelf knutselen aan Carolaโ€™s brief?
Het tekent de kwaliteit van onze bestuurders dat ze niet voorgesorteerd hebben op minder melk
Alleen maar schreeuwen: deze regeerperiode geen krimp!!!!
Geen enkel idee wat er na de regeerperiode ging gebeuren.
Geweldig resultaat, tot vorige week๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Nu een nieuwe realiteit, en ze zijn volledig het spoor kwijt.
+1
Arum
😀
+1
Twentsch Land
Speelt misschien wel af en toe bij een toneelvereniging mee ๐Ÿ˜‰

@Arum
+1
Erik!!1979
@Arum zo proberen ze kritiek tegen bepaalde instanties en organisaties te voorkomen. Demoniseren Van mensen, mond dood maken, en in het geval van christo hier gewoon verwijderd. Best wel triest. Mensen moeten in de spiegel kijken en met argumenten discussiรซren, maar dat kunnen dit soort mensen niet. En we zien wat voor rotzooi het dan wordt. Gelukkig zijn er nu honderdduizenden mensen het spuug en spuugzat. Ze pikken en het niet meer. En je ziet de eerste verandering in de maatschappij komen. De boeren worden gerespecteerd! En er wordt met heel veel strubbelingen toch al iets van wetgeving terug gedraaid zoals in Friesland.
Arum
😀
Erik!!1979
@Arum ik ben maar 1 van de 40.000 leden! Hieronder staat een stukje van @danielle0 zij is รจรจn van de nieuwe landbouw vertegenwoordigsters. Zij staat samen met de andere dag en nacht te zwoegen naast haar eigen werk voor een beter leefklimaat voor de Nederlandse boeren.
Pluto
Je kunt immissie niet afkopen ,daarvoor is het te tijdelijk . Als ik shell ga tanken voldoe ik ook niet ineens al alle uitstoot normen ondanks die cent extra . Je kunt de bal ook terug kaatsen en da vraag stellen . Waarom gaat de natuur achteruit als al die maatregelen die zo verschrikkelijk noodzakelijk waren toch niet werken ??.En waarom juist de natuur en niet het omliggende land ??.
We merken de grootste schades bij een besluit waarvan elke deskundige bij voorbaat al heeft aangegeven dat het desastreus is voor natuur en biodiversiteit , en toch is het Carola die het doorzet met alle gevolgen van dien .
+6
danielle0
Ik denk dat alle maatregelen...fosfaat, ammoniak stikstof enz enz alleen worden gebruikt als sanerende En demotiverende maatregelen om boerenstand af te laten nemen. En tatasteel krijgt gratis miljoenen aan rechten !!
Terwijl daar nooit onderzoek word gedaan wat de daar de schade van is aan de natuur en gezondheid. Al die grafietregens, zware metalen uitstoot van giftige gassen kan nooit gezond zijn...maar geen woord daarover..zelfde als shell,basf olie raffinaderij, vervuiling door cruisers enz
Ik denk dat we veel meer de nadruk op dat soort ondernemingen moeten leggen!! De echte vervuilers. En we moeten niet meer pikken dat er ook maar iets over ons word afgeroepen!! Het trieste is namelijk al dat 40% van de boeren denkt aan stoppen...waarom moet de overheid en andere partijen nog dat extra zetje geven...
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @danielle0:
.maar geen woord daarover..zelfde als shell,basf olie raffinaderij, vervuiling door cruisers enz

Nee hรจhรจ: die hebben ook geen grond!
Skroefkelos
@kanniewaarzijn das nog erger grond van een ander vervuilen !! , maar ik snap jouw wel het gaat ze om de GROND , ze zullen hem never niet meer krijgen nu de Agrariers dat in de gaten krijgen ,.kom je aan de boer zijn grond dan.is het oorlog ....
+1
kwarkje
@danielle0 maatregelen hebben geen onderbouwing
Bestaande belangenbehartiging heeft daar veel te lang mee ingestemd
Ik weet waarom ze dat deden
En nu huilen ze schijnheilig mee
Zuivelnl wilde ons nog wel een extra bak shit door de strot drukken
Nmv heeft dat gelukkig op scherp gezet
Nu is het tijd voor de boer om te laten zien hoe het wel moet.
Stop die plucheklevers en vrienden van maar in een rehabilitatietraject
Pluto
Het vasthouden aan de rekenmodule ondanks alle fouten gaat hen opbreken !. Het daadwerkelijk meten van immissies en neerslag gaat zorgen voor een omslag in denken in handelen en doen .
Als hun rekentool klopte had de natuur dood moeten zijn en niet zoals nu beter dan ervoor .
+1
kwarkje
@Plutoze verzinnen wel een list om bronmaatregelen te nemen en bedrijven waardeloos te maken
Dat is het maatwerk
Pluto
@kwarkje Ja ze verzinnen wel wat maar nu zijn ze verplicht het effect mee te nemen in hun verhaal . Er moet aangetoond worden wat het resultaat is van hun inspanning . Nu moeten ZIJ het bewijs leveren . Net zoals de vergunningsplicht voor beweiden en bemesten ,,,, dit geld alleen voor natura 2000 gebied en NIET voor normale landbouw grond . Lees de uitspraak van RVS.
Skroefkelos
@Pluto dat word nog een hoop schotse hooglanders en herten slachten dan ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
kwarkje
@Skroefkelos we komen toch over de Veluwe
Zooitje afknallen en in de grote Haagse vijver pleuren๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Stelletje kadavers spandoek er bij๐Ÿ˜œ
+1
Skroefkelos
@kwarkje was wel leuk als we een bootje hadden in de binnenhof vijver met paar mensen en wijntje en ontbijtje , spandoekje er op , jullie hebben de boot gemist of zo ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nรฉt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0