25

Welke deur kalveren?

Hallo,

We zoeken nog iets om dit swinters af te sluiten. Iemand ideeën. Iets wat makkelijk en betaalbaar is?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

😀
Bouwzeil
Deuren met windbreek gaas geen idee wat het kost
Aan welke zijde zit het? Indien Oost of Noord-zijde zie ik geen probleem iets met windbreekgaas te doen. Anders zou ik het geheel dichtmaken met een ventilatieschuif of zo. Bovenin wel te verstaan.
@Waldboerke is onderin niet beter koude lucht wil naar beneden warme viese lucht naar boven dus mij lijk wenselijk onder schone lucht in laten hoog viese lucht afvoeren de koude lucht slaat niet neer op de dieren
Zit aan de zuid/west zijde.

Zit in het zicht dus wil wel graag netjes. Maar voor een redelijke prijs.
+1
@newholland6640 windbreek gaas deur is goedkooper dan gewoone dichte duur denk ik toch altijd verse lucht
@newholland6640 nicosyl kleed er voor hangen valt dan waarschijnlijk af vanwege netheid. Voor een paar 100 euro kun je ook een zeil van 600 gram per m2 op maat laten maken bij een zeilenmaker. Google maar eens op zeilen voor aanhangers. Je zou er nog paar stutpalen die je in hoogte kan verstellen achter zetten die zijn ook niet heel duur
@newholland6640 hoe groot is het gat? Heb hier een aluminium schuifdeur van 3 x 3 m staan 9 vakken waar glas of andere platen in kunnen.
@newholland6640 nergens om, maar als er niet eens meer een fatsoenlijke deur vanaf kan😏 dat kost toch geen vermogen?
+3
Bij een mooie schuur hoort een mooie deur, ga nou geen afbreuk doen aan het geheel door "rotzooi" met een levensduur van 3x niks voor te hangen. Ga eens voor een geschatte levensduur van 25 jaar, dan is de rest toch troep?

Voorbeeld(en) : dammdeuren.nl/branches/agrarisch/
@bio boer levensduur?, 10 jaar?
+1
@van Ittersum zou kunnen hier mijn 2 jaar oude dam deur knik in damwand gereden met de ladewagen 🙈
@bio boer was sandwich paneel trouwens
@bio boer ik heb dan roldeuren met daarnaast een loopdeur. Een roldeuren moet maar twee standen kennen: helemaal los of helemaal dicht. Er tussenin is vragen om problemen. (Na ervaring geleerd)
+1
@van Ittersum idd, dat snap ik ook niet. Paar jaar geleden ook 2 nieuwe schuifdeuren van 4x1,80 en een compleet nieuwe roldeur, kostte iets van 5 duizend incl, gemonteerd en wel, ook bij damm. Deuren moet je altijd door,dus moet het ook goed zijn, en geen zeil met touw vast oid😏
@Frans1 vooral hier, ik zie een goed/mooi gebouw met eerst een gemetselde opstaande rand met daarboven geverfde rabbathout en zelfs een dakgoot. Denk dat de betreffende vragensteller alles wel in verhouding gaat zien. En helemaal aan de 9/10 zijde waar de wind altijd vandaan komt. Zou me tegenvallen als het pand nu afgewerkt werd met....

En ter vergelijking met uw deuren, afschrijving in 25 jaar levensduur , 100 euro per jaar. Poeh zeg, dan is alles wat erom heen als alternatief bedacht wordt sws te duur.
+1
@van Ittersum
en voor 300euro heb je ze ook nog elektrisch, zeker in het voorjaar en herfst is dat behoud voor je vee ipv dat ze onnodig op de tocht staan, dat elke keer afstappen van trekker en shovel weet je ook wel hoe dat gaat. Als je die deuren 2x per jaar smeert heb je er verder geen omkijken naar.
Zelf1 maken van 2 de keus sandwich panelen u ijzer er omheen rail en rollen
Moet je alleen nog wel bekleden met iets

(klik om te vergroten)

Even zoekopdracht op MP en kijken wat [je] past.
Heb je wss voor een paar honderd een nette gebruikte overheaddeur welke je dicht kan doen indien nodig, en verder geen last van hebt als je hem niet nodig bent:
marktplaats.nl/l/doe-het-zelf-en-verbouw/…
Typisch een geval van ; het mag ook niks meer kosten.
+1
@komelker 2 sluitpost.....
+1
@komelker 2 vaak heb je bij de goedkoope oplossing later toch zo iets van achteraf better goed kunnen doen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0