Carola dubieuze gesprekspartners

Zag ik zojuist langskomen. Wie is de volgende die een kopje koffie mag doen op het lnv? Volkert?

Tekst is van Caroline vd Plas.

Criminelen aan tafel bij Carola - nieuwe column

Erwin Vermeulen, een dierenextremist, inbreker en werkzaam bij de dierenextremistenorganisatie Animal Rights blijkt regelmatig aan tafel te zitten met het ministerie van LNV om mee te praten over het dierenwelzijnsbeleid in Nederland. Woensdag 25 september nog, was hij bij een gesprekstafel over dierenwelzijn, georganiseerd door het ministerie én in aanwezigheid van minister Carola Schouten.

Het is de waanzin ten top, een grof schandaal en een mes in de rug van boeren dat dit soort lieden wordt uitgenodigd om mee te praten over beleid. Vermeulen is al meerdere malen gearresteerd voor dierenextremistische acties. Deze week nog werd hij aangehouden toen hij samen met Peter Janssen, beter bekend onder de naam Vegan Streaker, aan het inbreken was bij konijnenhouder Henk Oonk in Vragender.

Hoe is het mogelijk dat onze overheid criminelen als Vermeulen beschouwt als volwaardige gesprekspartners? Wat is er in hemelsnaam aan de hand bij ons landbouwministerie dat zij mensen, die inbreken en boeren intimideren, serieus neemt? Minister Carola Schouten zou hier een stokje voor hebben moeten steken en hebben moeten zeggen: “Dit gaan wij niet doen”.

Varkenshouders die de wet hebben overtreden mogen van Schouten niet deelnemen aan de Subsidieregeling sanering varkenshouderij, maar iemand die bij boeren inbreekt, mag wel meepraten over dierenwelzijnsbeleid? Boeren worden in Nederland door de overheid behandeld als criminelen, en de echte criminelen mogen aan tafel meepraten bij diezelfde overheid. Het is ongelooflijk en de wereld op zijn kop.

En ik snap ook niet dat de andere mensen die hebben deelgenomen aan de gesprekstafel Dierenwelzijn, niet hebben ingegrepen en waarom is niet iedereen massaal weggelopen toen ze Vermeulen aan de tafel zagen zitten? Of geëist: 'Hij eruit of wij eruit'.

Ik hoop en verwacht dat de Tweede Kamer, minister Schouten zo snel mogelijk op het matje roept en hier Kamervragen over gaat stellen. En dat het haar en haar ministerie verboden wordt om Vermeulen, of welke gearresteerde extremist dan ook, ooit nog uit te nodigen om mee te praten over beleid.

Of gaat minister Ferd Grapperhaus binnenkort ook Willem Holleeder uitnodigen om aan tafel te schuiven om mee te praten over het beleid van Justitie en politie?

Ons land wordt steeds gekker. Dus het zou zomaar kunnen, als er niet snel wordt ingegrepen.

Deel dit topic

Reacties

+1
buorman
Te zot voor woorden
pa
Als mensen gaan denken als een dier wordt het wel en beestenboel.
Dierwelzijn? De stakker weet niet wat ie zegt
Skroefkelos
Hoe kunnen we zulke zaken publiceren ? Dit is heel belangrijk , ook naar de burger toe.
+1
Achso
@Skroefkelos iedereen op Facebook plaatsen. Komt het vanzelf goed
+4
rene-de-jong
@Skroefkelos Heb t artikeltje even doorgestuurd naar AD & FD en ook Omropfryslán
Baat het niet schaad ook niet....
slagroomvla
Misschien kunnen mensen die zo met Carola te doen hebben dit uitleggen? @de hoef
+1
de hoef
@slagroomvla ik voel me niet geroepen om iets waar ik niks mee te maken heb uit te leggen
dat ik anders denk dan jij kun jij niks aan doen
+5
slagroomvla
@de hoef Gister dacht je nog dat ze het liefst huilend weg zou lopen omdat haar van alles "overkomt"...

Maak je geen zorgen, ze gaat niet huilend weg en er "overkomt" haar niks, dit soort types voelen zich een afgevaardigde van hier boven, en zo praten ze altijd hun eigen wangedrag goed, met mooie woordjes als 'rentmeesterschap', bijdragen aan een betere wereld, zich "geroepen" voelen...

Ze heeft in ieder geval niks qua boeren normen en waarden meegekregen, dus dat boerendochter verhaal kan ze ook wel achterwege laten, puur theater!
Wolswinkel
[quotedit soort types voelen zich een afgevaardigde van hier boven][/quote]

@slagroomvla U woont in een flat?
slagroomvla
@Wolswinkel nee, penthouse..
matt
@slagroomvla vollenbroek is ook een boerenzoon.
buorman
Quote Reactie van @matt:
is ook een boerenzoon

Carola is transgender? 😁
+1
Skroefkelos
@matt Dat zie je vaak , van binnen weten ze dat misslukt zijn. Na een poosje worden ze jaloers , en nog een beetje later vals.
+1
Melkboer16
@Skroefkelos idd al zo vaak gezien! Hebben dan gestudeerd of boerderij verkocht omdat het allemaal maar niks was! Vollebroek is precies zo’n voorbeeld die zag dat zijn leeftijd genoten wel succesvol waren als boer en dat kunnen ze dan niet verkroppen!
Zelf een simpel baantje en daarbij behorend loontje en een huisje met tuintje! Zien niet meer dat de boer veel meer uren maakt en gaan hem dan het leven zuur maken!
Er lezen hier ook vast wel van die Pipo’s mee die zelf mislukt zijn als boer en dan het hele vak dan gaan afkraken!
+3
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @slagroomvla:
dus dat boerendochter verhaal kan ze ook wel achterwege laten, puur theater!

Was in de Veerman-tijd ook al een beproefd concept; dit was ook "een van ons" en velen liepen om die reden achter deze graaier aan.
Jannus
Quote Reactie van @de hoef:
ik voel me niet geroepen om iets waar ik niks mee te maken

Gewoon kop in het zand en geframed genaaid worden??of heb ik het mis?
+2
de hoef
@Jannus nee hoor,maar voel mezelf niet geroepen, om te verandwoorden met wie Carola aan tafel zit,omdat ik gisteren gezegt heb dat ze het liefst jankent weg zou lopen ,
+4
labella
Dit geeft nog eens duidelijk weer hoe verrot onze "volksvertegenwoordiging" is!!!
+1
Coen
@labella , de links-activistische minderheid regeert hier over de normale meerderheid
+3
kanniewaarzijn
"Hoe is het mogelijk dat onze overheid criminelen als Vermeulen beschouwt als volwaardige gesprekspartners" vraagt Caroline zich af.

Omdat ze zelf net zo crimineel is misschien?
gerrie-hul
Was gisteren op de protest actie in Wageningen Vroeg aan een student waar de inhoud van dat flesje bier van word gemaakt dat wist hij niet En nog een paar simpele vragen over soja en riooloverstorten en reststromen uit de voedsel industrie Daar was hij niet van op de hoogte Van stikstof wel tenminste wat je er van geloven moet Dit nam ik voor kennisgeving aan
Jannus
Quote Reactie van @gerrie-hul:
Van stikstof wel tenminste

Was geen verwarring met XTC want dat werkt ook hallicinerend?
vrije boeren
@Jannus lachgas
Jannus
Quote Reactie van @vrije boeren:
lachgas

Dat zal het wel geweest zijn,knallen mensen omver met de auto en doen het nog lachend ook,in wat voor maatschappij leven we toch zo langzamerhand
Skroefkelos
@gerrie-hul ja er lopen helaas veel te veel domme mensen rond die ook nog bestuurlijke verantwoording hebben. Ze hebben teveel cijfers en.letters gegeten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0