Europarlementariër CDA: ‘Nederland moet hogere stikstofdrempel invoeren’

NIJMEGEN - Het kabinet moet snel met een hoge drempelwaarde komen voor de uitstoot van stikstof. Blijven projecten onder die waarde, dan mag er zonder natuurvergunning gebouwd worden. Daarmee moet het mogelijk worden om snel weer aan de slag te gaan met de 18.000 bouwprojecten die nu stil liggen door de stikstofproblemen.

Daarvoor pleit Annie Schreijer-Pierik, Europarlementariër voor het CDA, in een opinieartikel in de Gelderlander. Ze wijst daarvoor naar landen als België en Duitsland. ‘Het is tijd voor het instellen van een realistische drempelwaarde voor stikstof, net zoals die in onze EU-buurlanden gehanteerd wordt. Waar geen bureaucratisch stikstofprobleem bestaat.
 Privacy settings (myprivacy.dpgmedia.net)

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden duitsland , cda , stikstof en uitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!