Nog maar weinig mensen kennen de vochtige damp en weeïge geur bij het opensnijden van een varken

WINTERSWIJK/ZELHEM - November was tot midden vorige eeuw de slachtmaand. Het moment dat het vetgemeste varken werd geslacht en de boerenfamilie een rijke wintervoorraad vlees op de plank kreeg.
 Nog maar weinig mensen kennen de vochtige damp en weeïge geur bij het opensnijden van een varken (gelderlander.nl)

WINTERSWIJK/ZELHEM - November was tot midden vorige eeuw de slachtmaand. Het moment dat het vetgemeste varken werd geslacht en de boerenfamilie een rijke wintervoorraad vlees op de plank kreeg.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden varken en vlees geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!