Waarom kuikenbroeders nu liever even uit de publiciteit blijven

Zeist
Bijna een half miljard eieren broeden ze jaarlijks uit, maar de eigen schaal houdt de sector hermetisch gesloten. Terwijl een gerechtelijke beschuldiging van collectieve dierenmishandeling toch schreeuwt om een reactie van alle bedrijven die in Nederland vleeskuikens uitbroeden.
Maar een rondgang langs deze broederijen wekt vooral de indruk dat ze iets te verbergen te hebben, al ontkennen betrokkenen dit stellig.
‘Ik heb er eigenlijk niet zo veel zin in. Werken op de achtergrond werkt voor ons gewoon het beste’, is de reactie van een broederij op het verzoek eens langs te...
 Waarom kuikenbroeders nu liever even uit de publiciteit blijven (nd.nl)

Zeist Bijna een half miljard eieren broeden ze jaarlijks uit, maar de eigen schaal houdt de sector hermetisch gesloten. Terwijl een gerechtelijke beschuldiging van collectieve dierenmishandeling toch schreeuwt om een reactie van alle bedrijven die in Nederland vleeskuikens uitbroeden. Maar een rondgang langs deze broederijen wekt vooral de indruk dat ze iets te verbergen te hebben, al ontkennen betrokkenen dit stellig. ‘Ik heb er eigenlijk niet zo veel zin in. Werken op de achtergrond werkt voor ons gewoon het beste’, is de reactie van een broederij op het verzoek eens langs te...

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vleeskuikens en eieren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!